Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija “začasna slepota”

“začasna slepota”

Pozdravljeni!

Že nekaj let se mi od 2-3x letno na desnem očesu pojavi motnja – nekje na sredini vidnega polja se mi pojavi manjša točka, kjer je slika zabrisana in v tej točki ne vidim nič, ločim le svetlobo in barve, v roku pol ure se ta točka razširi v krožnico (in posledično je slika na desnem očesu po površini krožnice popolnoma zabrisana), ki nato izgine v vidnem polju. Takšna motnja se mi je doslej pojavila tako takrat, ko oči nisem preobremenjevala, kot tudi takrat, ko sem dalj časa brala. Že kot otrok so mi pred očmi vedno plesale črne pikice ali prozorni krogci, kakšen dan bolj, drugič manj, trenutno manj. Drugih težav z očmi nimam, niti jih nisem nikoli imela. Stara sem 30 let.

Zanima me, ali moram na pregeld zaradi opisane motnje?

Hvala za Vaš cenjeni odgovor!

Katjuša

Spoštovani,
kolikor razumem, opisujete dve različni spremembi pred očmi. Črne pikice, ki se navadno premikajo v vidnem polju pri premikanju oči, so motnjave v steklovini, so pogoste in so bile na forumu že opisane. Druga motnja, ki jo opisujete, bi lahko bila ena od oblik migren, vendar bi bil za dokončno diagnozo potreben bolj obširen pogovor in pregled.
LP

New Report

Close