zacarani krog
stara sem 21 let, visoka 167cm.nikoli nisem imela pretiranih problemov s telesno tezo, do pred dveh mesecev nazaj. poleti sem se zredila v enem mesecu za 8kg (iz 56 na 64). vzrok je bila slaba prebava na morju in prkomerno nažiranje.mislila sem da s ebo vse uredilo, ko bom zopet zacela ziveti normalen ritem zivljenja. pa se ni. na vsak nacin sem zelela shujsati in se obremenjevala se in se. non stop sem mislila na hrano in zapadala iz ene skrajnosti v drugo (od drasticnega hujsanja brez hrane do naziranja zaradi obupa, ker se mi po tem stradanju telesna teza ni nič znižala).moja samopodoba je čisto na psu. zaprla sem se med 4 stene, vsakršnim druzabnim dogodkom se probam izogniti, ker se takos labo počutim v svoji koži. komaj se pogledam v ogledalo. telovadim ogromno, sem zelo športno aktivna. ne morem hujšati na zdrav način, saj stalkno mislim na hrano – kaj bom jedla, kdaj bom jedla in se obremenjujem ter zato še več jem. poskusila sem z zdravim prehranjevanjem( 5 manjših obrokov), pa mi ni uspelo.ali sem se preveč najedla in zato imela naslednji dan post, potem spet preveč….začaran krog iz katerega se ne znam rešiti. popolnoma sem se izolirala od ljudi, mislim samo na hrano – in imam zato še večji apetit, ptem pa slabo vest..ne morem se več gledati takšno. ne vem kaj naj storim. vem, da je moja telesna teza mogoče se v mejah normalne, toda sama sebi se zdim debela in se nikakor ne bom sptijaznila s tem.
kaj mi svetujete? ali priporočate zdravila za zmanjšanje apetita?ima kdo izkušnje s tem?
Tudi v tej izkusnji ni razloga za obupanje. Poizkusite najti pomoc ali v kateri od samopomocnih skupin ali pri katerem od zdravnikov, ki se s tem ukvarjajo. Preberite si lahko tudi katero od pisem na forumu in boste videli, da ta izkusnja nikakor ni poznana samo vam in predvsem, da so jo mnogi uspeli premagati. Cestitke za prvi koram s poskusom rednega hranjenja! Nikar ne izpustite naslednjih obrokov, tudi ce ste pri katerem od prejsnjih pojedli veliko ali bistveno vec, kot ste nacrtovali. Prav v tem vztrajanju pri odlocitvi je kljuc k uspesnejsemu obvladovanju lakote.
Kar pogumno, Marija Anderluh
ja, a ves kaj naredijo tablete za zmanjsanje apetita v takih primerih?! nic! ce zase povem je tako….. vcasih sem kar jezna, ce nisem lacna, ker potem ne uzivam toliko v hrani… ampak jem pa vseeno.
apetit gor al pa dol, nujno moram nekaj dobrega pojest, ker kar mislim, da bom potem zadovoljna (sploh, ce bom zbrala popolno hrano, ki mi v tistem trenutku ustreza), ali pa jem ze iz navade!!!
kaksne tablete za zmanjsanje apetita sploh niso resitev.
ja pa po tolikih letih takega “hranjenja” sploh nimam vec obcutka za naravno lakoto. to mi je res tuja rec.
ko pa ze omenjas zacaran krog… to je pa tako res!
no, jst se v njem ze tako dolgo vrtim, da sem si se jamo skopala zravn…