Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni začaran krog po pljučnici

začaran krog po pljučnici

Spoštovani,

Na vas se obračam, ker sva se s partnerjem, ki je bolan že od januarja, znašla v začaranem krogu in bi želela pri vas dobiti t.i. drugo mnenje.

Januarja je zbolel – diagnoza je bila virusna pljučnica, dodeljeni trije antibiotiki ter če 10 dni kontrola. Zaradi poslabšanja stanja in ostrih bolečin v prsnem košu je bil in je še v obravnavi pri pulmologu. Ker vse preiskave krvi in rtg-ja niso pokazale nekih posebnosti, razen dvignjenega desnega pljučnega krila (??) in glede na bolečine po celem prsnem košu je bila postavljena diagnoza Plevritis. Predpisane je imel še dvakrat po tri antibiotike. Od takrat je že dobra dva meseca, njemu pa bolečina, ki ga dokaj izmuči, ne poneha niti malo. Ob kontroli prejšnji teden je bil napoten na rtg požiralnika zaradi suma na GERB, poslan pa mu bo tudi datum CT-ja. Ker ni v bolnišnici se bojim, da ta pregled ne bo opravljen to pomlad.
Nima vročine, ne hujša, samo bolečina in zbadanje sta stalno prisotna, posebej še po desni strani. Zjutraj še nekako gre, čim je malo pokonci pa postane bled, dobi črne kolobarje pod očmi in mora zopet počivati, včasih mu paše ležati, drugič pa niti to ne in raje sedi, ob večjem naporu – to sedaj pomeni že malo hitrejša hoja, pa nikakor ne hitra ali daljšem govorjenju, se zadiha. Naj omenim, da je star 38 let, nekadilec.

Imate morda idejo kaj bi bilo treba še pogledati, da bi se zadeva pričela zdraviti, ker sedaj je brez zdravil, počiva in dobesedno čaka da mine, pa hkrati sploh ne ve kaj mu je. Rečeno je bilo, da naj bi Plevritis trajal tja do tri tedne, to kar s njemu dogaja pa se je že močno zavleklo. Doma imava malo dojenčico, tudi z dokaj hudi zdravstvenimi težavami in sedaj samo obupujeva.

Lepo prosim za pomoč in hkrati za podatek kako najhitreje priti do vas na Golniku – napotnica pod nujno ali samoplačniško, ker ta neodločenost naju malo skrbi in hkrati vse skupaj samo podaljšuje.

Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

če so težave hude in izbrani zdravnik predpiše nujno
napotnico za Golnik, bo še isti dan pregledan v urgentni
ambulanti, kjer se bo zdravnik odločil o nadaljnjih ukrepih
in morebitni hospitalizaciji.
Sicer je v redni pulmološki ambulanti pri nas čakalna doba
prbl. tri mesece, če pa je potreben hitrejši pregled (hitra
napotnica), je najbolje, če bolnika kateremu izmed naših
zdravnikov predstavi izbrani zdravnik.
Tretja opcija je samoplačniški pregled, za katerega se
lahko dogovorite pri naši službi za naročanje.

Lep pozdrav,
Mateja Marc Malovrh

New Report

Close