zacaran krog (dolgo)
moja zgodba je naslednja. z mojim mozem sva skupaj 8 let od tega 3 porocena. rada bi otroka ampak nama do zdaj se ni ratalo kar mene tudi tere. problem pa je naslednji. ko je moz menjal sluzbo je prisel med skoraj same zenske. ampak nikoli nebi pomislila da bi mu katera od teh lahko bila vsec, sem vse videla. to leto tam nekje aprila pa so se zacele govorice da ima moj moz nekaj z eno od teh tam. in to naj bi bila zenksa ki se mi je edina zdela dokaj simpaticna in zanimiva za pogovor. je porocena in ima 2 otroka. prijatelj od moza je cul za te govorice poklical mojega moza mu povedal kaj se govori in da naj mi pove da nebom od koga drugega slisala. seveda mi je moz povedal in jaz sem to vse vzela tudi da so samo govorice, dokler nisem bila na kavi pri njegovi drugi sodelavki. moj moz se je z tema obema sodelavkama zelo dobro razumel ker je druzaben clovek. ta druga pa je postala ljubosumna in je meni zacela vstavljati sum v glavo. ce nevidim kako je shujsala, da je zadnje case vedno na sprehodih, da se v sluzbi vedno zapuno pogovarjata itd. itd. in seveda mene je zacelo zret v srcu nisem pa mozu niti besedice omenla. zacela sva se nekak odaljevat drug od drugega in enega lepega dneva je meni prekipelo. moram se povedat da kadarkoli je moz samo omenil njeno ime sem zablokirala, in se zelo nesramno do nje tudi obnasala. no ta dan sva z mozem zelo dolgo diskutirala in opazla sem da tu nekaj ne stima. enega lepega dneva zacne on pisat sms in ga hoce poslat ko sem se jaz vsedla zraven njega in gledala komu ga bo poslala in kar naenkrat opazim da tu nekaj ne stima. alarm seveda sem vedla da je bil sms namenjen nekomu za katerega nesmem vedet in takoj sem pomislila na njo. vem da sem se obnasala kot zmesana ampak bila sem tako sokirana in razocarana. moj moz je trdil da ni bil sms za nikogar. ampak crvek je dalje delala v meni in hvalabogu imamo doma vse telefonske racune za nazaj in do maja dalje je bila na racunu stevilka ki je nepoznam in pogovori dolgi od 20-40 min. mene seveda v sluzbo poklice samo na hitro ampak moram priznat da tudi 3-4 x na dan. no in ko sem ga z tem napadla ni rekel nic dokler se nisem pomirla. prosil me je smo ce mi lahko razlozi zakaj. seveda sem mu dala to sanso. klicat sta se zacela iz tega razloga ko so se govorice zacele sirit da naj bi bilo nekaj med njima da nista vedla kaj naj. in iz tega sta si postala zelo dobra prijatelja, samo zakaj za mojim hrbtom?? in to 3 mesece!!! on je rekel da ni vedel kako bi mi naj povedal ker je vedel da je nikak nemorem. ok nekak sem to sprejela vem das si posiljata tudi sms, govorila sem tudi z njo in resnicno nemorem si predstavljat da bi lahko kaj med njima blo. ampak moj crv ne neha in to samo zato ker sem bila tako mocno razocarana da je moz to skrival pred mano. vem da ga prej nikoli nisem vprasala kam gre, in zdaj vedno takoj mislim da se je z njo zmenil da se klice z njo enostavno nedobim zaupanja v njega. to se ze vlece en mesec in vedno znova nama dam novo sanso in vedno jaz zajembem in ga zacnem mantrat z mojimi sumi. oba sva tako psihicno unicena da sem mu ze rekla da je bolje da gre, ampak on me je prosil da bi ostal ker nemore brez mene. ve da iscem nekaksen dokaz da je kaj med njima, samo tega nemorem najti ker ni nic mi je rekel. ce bi kaj blo bi ze zdavnaj odsel ker tega terorja ki mu ga delam nebi mogel ce me nebi mel rad zdrzat. jaz vem da ce bo tako dalje da bo resnicno enega lepega dneva odisel in potem mi bo se huje. samo kako naj dobim spet zaupanje v njega?? mi lahko kdo pomaga???vedno z nova si prisezem da ga nebom z tem kaj je bilo utrujala, ampak vedno ista pesem, in vsakic ga tako dalec pripravim da joce in psihicno trpi.
Draga Vesna,
veš tale tvoj problem zagotovo potrebuje strokovno pomoč, nikar se ne boj, če kdo drug pomaga, kajti že ta korak, da si napisala na forum pomeni, da bi bila pripravljena to povedati tudi nekomu na štiri oči, ali pa vsaj v prisotnosti moža. Če imaš kolikor toliko željo, da ostaneta skupaj, da rešita vajine težave, potem se odločita in poiščita to pomoč.
kajti na ta način, moža še bolj porivaš k drugi. Recimo, da nima nič z njo, razen to, da se lahko pogovarjata in si marsikaj zaupata, če je to res, potem ne smeš biti ljubosumna nanjo in energično, ampak moraš to sprejeti, na koncu pa pe ti možu začni dajati ta občutek.
Veš v zakonu je tako, da mora vsakdo kdaj imeti kaj svobode, kam iti in se s kom tudi družiti, pa čeprav traja tri mesece ni to nič slabega, saj vsi potrebujemo potrjevanje in dokazovanje in novo energijo, samo da se v glavi zavedamo, kje so naše meje in kaj nam v življenju resnično pomeni. Vendar zase je potrebno nekaj narediti, drugače se istrošimo in sploh več ne iščemo nove energije, temveč samo še krivca za to ker je nimamo. razlog kdo je kriv, da sem tak, namesto, da bi rekli, kaj naj naredim, da bom imel več energije.
Kot vedno, bi morali slišati še njegovo zgodbo, ampak kar si napisala, izgleda da te ima rad in bi rad s tabo delil vse to, predvsem pa bi rad da razumeš, da ima tebe rad in da je z drugimi pač samo prijatelj, s katerimi pa si pač pošilja tudi sms, v tem ni nič slabega, če je jasno, da je to samo prijateljstvo.
Pojdita nekam skupaj in se naučita , ne samo sprejemati, ampak drug drugemu – dajati.
primož
Kogar je pičila kača, ta se boji tudi zvite vrvi!
primož
Vara te !!! Dejstvo pa je, da se je težko sprijazniti s tem. Da ima mogoče prijateljico kateri lahko zaupa kar tebi ne more? Človeku res gre na bruhanje ob takih ugotovitvah. Usedita se skupaj in naj ti pove kar ti ima povedati. Ne prekinjaj ga vmes! Če pustiš človeku monolog ti neverjetno veliko pove. Vsekakor več kot bi si želel. Ne dovoli, da te izigrava in ne boj se njegovega priznanja. Mogoče se da še kaj rešiti. Nikar pa ne pristani na te skrivalnice samo za to , da bi ga obdržala.
Če partner laže in skriva svoja prijateljstva in telefonske razgovore je to varanje partnerja. Ti Primož si vedno najbolj navdušen za ragovore in odkritost med partnerji sedaj pa si zavzel pozo zbadanja tistih, ki rečejo bobu bob. Če ti razumeš varanje kot spolni odnos z nekom ki ni tvoj partner – blagor ti. Varanje nekoga je tudi skrivanje, laganje, izmikanje in kar je še te nepotrebne krame v nekem odnosu. Sicer pa tvoji vsevednosti nihče ne sme oporekati, očitno si edini usposobjen za širjenje resnice, zato se opravičujem za svoj pogled na to kaj je varanje.
piška,
tole je bilo sarkastično, ampak nič ne de, če me noben ne bi kritiziral, je znak da nekaj delaš močno narobe.
Poleg pogovora, vedno tudi rpavim, da je potrebno slišati obe strani in poleg tega, se je potrebno vprašati, zakaj lažje pove drugemu kot ženi???
Mogoče zaradi žene, zakaj bi vedno in takoj stopili na stran tistega, ki sprašuje, verjetno bi bila zgodba moža popolnoma drugačna. Tukaj lahko pa smao ugibamo. Enkrat je že bila ta zgodba, ko je na zgodbo žene čez dva dni prišla še zgodba moža, ki se je prepoznal v pismu. debata je še vedno gor, nic pa je imel Mož od žene. Malo pobrskaj in boš videla, da ni vedno tako kot se bere.
za veselje in za kreg sta vedno potrebna dva. Drugače se bolj težko kregamo sami s sabo.
primož
2 krat sem prebral.. in se trudil najti problem, pa ga zal nisem nasel? Kaj od tega ,se tebi zdi problem?
Ker je med vaam ljubezen ,in ker je ljubezen tudi med tvojim mozrm in se eno osebo? Je to problem?
Ce je.. potem je med vama samo posedovalen in egoisticni odnos.
A ni tako, ce nekoga ljubis, predvsem pa sebe.. si srecen, ce je drugi srecen, pa ne glede na to, kaj dela in s kom.
Zakaj za tvojim hrbtom? Ker ve da bi ponorole, ce biti to lepo povedal.
Pravijo da te vara… ce seksa z drugo, kvecjemu vara sebe.. ne tebe… Zakaj se ti obremenjujes s tem?
Ce ga ljubis ga ljubis.. brez-pogojno.,. nobenih CE-jev ni…
podpisem se pod tvoje poste Primoz,
dodal bi le, da je potrebno zaupati vase, Vesna, delaj na sebi, ne na mozu. Le on lahko dela ali pa ne dela na sebi – to je njegova svoboda.
To je tezko, to vem, vendar, ce ti je cilj, da ostaneta skupaj, je to edina pot.
Ne mores ga nadzorovat, ne mores ga kontrolirat, lahko pa kontroliras svoje misli, svoja custva in to ti bo dalo moci in poguma.
Energijo, ki jo usmerjas v kontrolo, nadzor in ljubosumje preusmeri v kaj lepega, pozitivnega, v kako prijetno dejavnost, dobra varianta je kako rocno delo, tako da lahko “otipas” rezultat svojega dela. Spominjaj se lepih stvari, dogodkov in isci le pozitivne stvari na svojem mozu, ne posvecaj pozornosti morebitnim negativnostim, saj jim s tem le vecas moc. Obisci dobre ljudi, znance, pojdi s prijetelji v naravo, ne vlagaj energije v negativne misli. Ko zacutis, da se pojavlja tisti obcutek ljubosumja, si reci: op, tu se pa moram zdaj ustaviti, to so misli, ki me ubijajo, tega po nocem! Predvsem ne jemlji osebno, karkoli opazis “sumljivega” – kar pa v bistvu sploh ni, gre le za strah! To je tezko in se zdi nemogoce, toda to je resitev! Tvoja prihodnost je izkljucno v tvojih rokah! Zaupaj vase in imej se rada, tudi ti si cudovito bitje!
k
Vesna,
res je, vara te. Zdaj pa si ti na potezi. Če ga res nočeš zgubit, potem začni delat v nasprotni smeri, tako, da ga ne boš odbijala. To je pa zelo težko v tem trenutku, ko si tako prizadeta in ko se občutki sovraštva in ljubezni tako izmenjujejo.
Usmerjaj misli drugam in se ukvarjaj sama s seboj, da bodo čustveni izbruhi redkejši. In ne ga več kontrolirat in si povzročat bolečine. Zdaj tako veš kje si. Počakaj, da se malo ohladiš, potem boš pa že videla, kaj si sposobna.
Primož,
Za kreg je čisto dovolj eden. V tej debati recimo ti, ker meni in piški težiš, saj meniš, da so najina stališča napačna. 🙂 Vara jo, sigurno da jo.
SICER SEM PA GLOBOKO PREPRIČAN, DA TVOJ FORUM ŠE PODPIHUJE VARANJE. TISTI KI NE VE A BI ALI NE, VIDI NA FORUMU, DA TO ITAK VSI POČNEJO. IN POTEM SE MU NI TEŽKO ODLOČITI.
ok mogoce me res vara in hvala vsem tem ki so mi napisale da me vara. odkirtost je ok. zanimivo je to da vcasih mislim da me res, vcasih pa se mi zdi to tako nemogoce. kaj se lahko povem je to da nikoli ne hodi sam ven brez mene, in nevem kdaj bi lahko imel sanso za kaj vec, pa tudi ona nebi mogla ob vsaki uri ven kajti tu so otroci in moz. no ja zdaj ko sem prebrala da jih kar nekaj meni da me vara sem spet totalno nesigurna ceprav sem vceraj mela obcutek da nama gre nabolje. nevem mogoce ma kdo izkusnje in mi lahko pove kaj so tipicni znaki za varanje. zdaj mi vedno pove ce se pokliceta in ko si posiljata sms, no ne skriva mi nic. nevem ce tudi seksualno zivljenje ostane isto ce se vara?? midva ga imava skoraj vsak dan al pa sigurno vsak drugi!! njen moz tudi ve da sta prijatelja ker dela v isti firmi kot moj moz in ta zenska. nevem ampak zdaj resninco nevem kaj si naj mislim. lp vesna
A,
debata poteka vedno med dvema, tako kot tale, se pravi, da sva udeležena dva – dvojina, če tebe ne bi bilo, ali mene, potem se ne bi “prepirali”, če se temu lahko reče, se samo izmenjujejo mnenja.
Štos prepirov, pa je drugačno interpretiranje napisanega, jaz težim – tvoja izjava, to pač občutiš ti, nisem imel nobenega namena “težit” zaradi tega, je preprir, se pravi sva spet dva in ne eden.
Tudi napisal nisem, da so vajina stališča napačna, to si napisal ti, spet dvojina. Napisal pa sem to kar vem iz izkušenj, predno koga obsodimo, moramo vedeti tudi drugo stran medalje ali zgodbe, no te pa ne vemo, zato sem napisal, da ne moremo trditi. trditev pa sta napisala vidva: JA, VARA TE!
Moje vprašanje, po čem to sklepata in kako to vesta.
Spet tvoja trditev, da podpiram varanje! Ne , ne podpiram ga, sem proti! to je moja trditev.
Sedaj pa ne vem, ali ti trdiš to iz iskušenj – lastnih, ali izkušenj drugih, kajti potem jaz ne spadam v to skupino.
Na šalost pa sem moderator in zato lahko napišem, če kdaj komu moj komentar ni všeč, žal ne morem pomagati. Vsi se včasih tudi motimo, vendar se pa trudim, da ne bi nikogar obsojal, ali pa takoj dajal konkretnih predlogov.
Razlog – izkušnje, potrebno je vedeti še veliko več.
primož
Bilo je kar na začetku, bom moral malo poiskati. pa sporočim temo.
primož
Ojoj.. in zdaj ker je nekaj ljudi haluciniralo, da te vara… se tebi se bolj verjetno zdi, da te vara?
Polek tega.. kaj je to varanje? In zakaj je to nekaj negativnega? Zakaj se pocutis prizadeto, ce te vara? Od kje prihaja ta negativnost?
Samo eno vprasanje.. A ni edina ljubezen brez-pogojna? A ni to, da si prizadeta malo skregano z ljubeznijo? A ni to blize poseovalnosti in lastninjenju, kot ljubezni?
Pravijo, da ce ga zelis obdrzati.. A je to sploh mozno? A se ti zdi, da je tvoj?
Vesna!
Tipični znaki moža, ki vara, ti jih povem; zagotovo ne seksa z ženo vsak dan, niti vsak drugi, tudi izhode iz hiše brez žene išče vsak trenutek, domov se vrača pozno……………
Malo z rezervo vzami vse, ki so ti zatrdili, da te tako zagotovo vara, kdo pa oni so in kaj vedo o vama…………..dobro je, da so povedali svoje mnenje, ti pa to tako tudi vzami, to je izključno njihov pogled v smeri lastnih izkušenj……………..kot je rekel Primož; kogar piči kača…?
In še to…….. najbolj se strinjam z Tjazy-jem, tudi jaz sem v svojem primeru, možu razložila, da kadar vara vara sebe, ko sem uspela še sebe prepričat, da to ni moj problem, sem lahko naredila korak naprej….
lp zarja
zarja zelo dobro si napisala in vedi da sem pripravljena ampak ne se cist da naredim korak naprej. jaz tudi mislim da ce bi me varal da bi vedno hodil sam ven on pa me vedno zraven vzame. tu in tam gre ampak je za 10 najvec 20 min nazaj. moja mama pravi da ce bi me varal bi obcutla da je drugace ker mi nebi dajal ljubezni in bi bil nonstop nervozen in komaj cakal da lahko kam gre. moram pa tudi povedat da smo bli na pijaci ze vsi stirje in moram povedat da sta zena in moz oba face. jaz nisem zasledila dobenega skritega pogleda ali bilo kaj da bi kazalo da imata kaj, in moja mama tudi ne ona pa ima z tem veliko izkusenj. pocasi sem se zacela umirjat seveda me je najbolj prizadelo to da mi je skrival pogovore, ampak pravi da ce bi se dalo bi zavrtel cas nazaj in mi povedal, ampak tega nemore, upa pa da bom spet nasla zaupanje vnjega ker z mano je komaj zacel zivet, in vecje srece kot jo ima z mano si nemore predstavljat. pol pa se vprasam halo vsaj vse pa res ne laze. moram pa tudi povedat ta prijateljica ni niti malo njegov tip. ok to se nic nepomeni, ampak resnicno si nemorem predstavljat da je tu kaj. jaz moram samo svoje ljubosumnje unicit pa bo. se enkrat vse hvala za vse odgovore.