zabil na semaforju
Ta vikend sem vozila po Ljubljani, sicer z letnimi gumami, pa vendarle je šlo, čeprav bolj počasi.
Na križišču sem prehitro zabremzala, saj sem mislila, da bom prevozila še rumeno luč, vendar sem si tik pred zdajci premislila in zaustavila. V trenutku, ko sem zabremzala, pa sem začutila,da se je nekdo zaletel vame od zadaj. Avto, ki je vozil za menoj ni uspel prevočasno zabremzati. Ker ni hotel slišati za poročilo, sva poklicala policijo, ki mu je seveda razložila, da je bil on kriv, poleg tega, pa mu je še zabičal, da bo tokrat spregledal, vendar bi mu lahko naložl kazen tudi zaradi neustrezne zimske opreme. Ali to lahko stori? Ali lahko policist naloži dvojno kazen, pa čeprav ni bil poklican na prizorišče zaradi tega, ker je nekdo oviral promet zaradi neustrezne opreme ?
Pozdravljen!
Kadar je policija poklicana na kraj prometne nesreče (ker se udeleženci sami ne morejo dogovoriti o krivdi, v nezgodi je nekdo utrpel hudo poškodbo), se je na klic dolžna odzvati in priti na kraj nezgode. Na kraju pa nato ugotavlja, kako je do nesreče prišlo in zakaj. Predvsem ugotavlja, kdo je kršil cestno prometne predpise in na podlagi tega tudi ustrezno ukrepa. Za vsako kršitev je namreč predpisana kazen, kar pomeni, če je kršenih več predpisov izreče policija tudi več kazni.