Najdi forum

“žabice” v vtrcu

Zanima me če otrokom oblačite pozimi za v vrtec žabice pod hlačami. Naš je letos prvič v vrtcu (2 leti), lani je bil doma. v stanovanju je brez žabic, ker je toplo in divja. Ko smo pa šli ven smo mu oblekli spodaj žabice. Zdi se mi premalo, če je zunaj nič stopinj ali še manj pa da bi bil brez žabic zunaj.

Meni tudi isto zanima. Zaenkrat mu žabic sicer še ne oblečem, ampak pozimi jih pa bom. Vzgojiteljici bom pa naročila, naj mu potem hlače sleče, tako da bo samo v žabicah (ali pa bom to storila že sama zjutraj v garderobi). Zdi se mi namreč, da je za noter hlače+žabice prevroče.

Lp,
Katarina

Pri nas smo zdaj še brez žabic in tudi pozimi imamo največkrat najlon žabe ker se mi zdi da je dovolj. V vrtcu ali doma tako ali tako kurijo ko smo pa zunaj pa imamo ali pajaca ali pa debele hlače (in nogavičke).

Žal je to ena izmed slabosti v vrtcu. Tudi jaz sem se lansko leto, ko je malček prvič odšel v vrtec, s tem obremenjevala. Naj ti povem, da žal bo otrok tako oblečen kot ga boš prinesla. Saj bi bilo res nemogoče celi skupini obleči žabice, ko se odpravijo na sprehod. Saj bi poleg ostalega oblačenja za to porabile celo uro. Jaz sem prakticirala tako, da ko je bilo suho in mrzlo sem mu oblekla žabice in trenirko. Kadar je bil sneg sem mu oblekla le trenirko in nogavičke, čez pa kombinezon. In ko so odšli ven so ga morali obleči v kombinezon.
Žal se morajo otroci prilagoditi.

pozdravljena,

Jaz sem naši mali že dala žabice, vendar sem jih v vrtcu slekla in se zmenila z vzgojiteljico, da v primeru, da gredo na igrišče, obleče žabice. Mislim, da otroku žabice precej smetajo in jim je vroče, če je pa prevroče, pa še koža včasih presneto srbi.

natja

Jaz jima za v vrtec zjutraj oblečem tanko trenirko ali čisto tanke hlače in čez še ene hlače (kako debele je odvisno od mraza, če je sneg pa kar kombinezon). V vrtcu jima zgornje hlače slečem in za ven, ker so trenirkice že na videz pretanke ali prekratke, ju pač oblečejo. Sicer pa sem pri nas videla tudi otroke, ki so bili znotraj oblečeni samo v žabice, za ven pa so jim že nataknili tiste gornje hlače (saj jih menda ven niso vlačili v samih žabah???), kar je preprosteje, kot če bi jim mogli slačit hlače, pa oblačit žabe pa še hlače…

Sicer pa se meni osebno za znotraj zdijo preveč žabe in čez še hlače (nekateri imajo celo žametke). Ali si predstavljaš, da bi bila ti tako oblečena? Pa da bi zraven še kar naprej hodila, tekla, govorila, skratka migala?

Lp
M.

Pri tem smo starši punčk na boljšem.
Pozimi gre naša v vrtec žabe + hlače. V gardarobi hlače dol in tanko krilce gor, ko gredo pa ven, ji pa spet oblečejo hlače.
Fantki pa so lahko notri tudi samo v žabah.

Pri nas so bili lani vsi otroci v vrtcu le v žabicah. Je tudi staršem lažje otroku, ko pride v vrtec, sleči pulover in hlače. Otroci potem letajo v bodijih in žabicah, najlepši sicer niso, a jim je zeloo udobno.
LP Punček

Jaz sem jim jih danes prvič oblekla. Kupujem tanke bombažne žabice.

Veliko veselja v hladnih dneh!

Sicer se s tem še nisem spopadala, ker lani, v jaslih, niso hodili na sprehode. Mi je pa najbližja tista varianta: dokolenke, trenirka (kot sedaj), čez pa hlače iz velurja. V garderobi slečeš, ko gredo ven, jih pa oblečejo. Mislim, da bomo prakticirali.

Ne, ker je v vrtcu tudi toplo (za moje pojme še preveč) in tudi divjajo.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Strinjam se s Katarino Prvo.
Vrtci so ogrevani in to ponavadi še bolj. Pri nas je okrog 25 stopinj pozimi. Otroci so ves čas v gibanju in jim je še hitreje vroče, kot nam. Pri nas so nekateri starši otrokom pustili samo žabice, nekateri pa so jim pod debele hlače oblekli tanke hlačke iz bombaža ( pajkice, trenirkice,…) ter dokolenke oz. nogavičke. Tudi otroci se bolje počutijo,če nimajo na sebi debelih žametk, spodaj pa še debele žabe! Saj se pol sploh premikat ne morejo.
Drugače pa če se ti zdi, da otročka zjutraj zebe, prosi vzg. da ga kasneje sleče.
lp
p.v

Tko kot je napisala sončk, ne preoblačijo. Tudi nam je vzgojiteljica obljubila, da mu bo oblekla žabice tako kot natji, potem pa zvem od malega, da ni imel žabic, ko so šli ven.Za notri je imel tanko trenirko spodnji del, čez pa tople hlače ko so šli ven, ko pa je bil sneg, pa čez kombinezon.

Pri nas jim v igralnici vedno slečejo hlače, da so v žabicah, če je toplo. Ko gredo ven jih pa zopet oblečejo.

New Report

Close