zabasana pljuča
Spoštovani!
Že cca.1 mesec imam problem z nekakšnim prehladom….
Tekom dopoldneva(tam od 10 naprej) se mi v dihalih(ne znam definirat kje) nabere gosta sluz( rumenkasto-zelenkaste barve), ki draži in jo po malem izkašljujem. Ob izdihu mi tudi malo hrope in piska. To traja do pozno popoldan. Nato se vse spuca in sluzi ni več. Tudi ponoči sem brez problema . Hropenje in piskanje poneha. Drugih problemov s kihanjem ali zamašenim nosom,solzenjem nimam. Zdravnica mi je dala pred 10 dnevi sumamed,vendar se stanje ni izboljšalo. Ob vdihu in izdihu nimam občutka dušenja in bolečine. Jemljem tudi jegličev sirup,poskusila sem tudi s prospan tbl in fluimukanom( vsakim posebej), vendar se stanje ni kaj bistveno spremenilo.
Kako naj se znebim te goste sluzi, ki se mi nabere čez dan?
Za pomoč, nasvete se Vam najlepše zahvaljujem
Lep pozdrav
Mateja
Spoštovani,
ne vem, kako se znebiti tega problema, ker ne vem, kaj mu je razlog. Najbolj verjeten razlog se mi zdi, da sluz prihaja iz obnosnih sinusov. Tako da bi bilo nekaj dni za poskusiti z vkapavanjem kapljic, ki širijo izvodila sinusov, na primer Operil, kakšne 3 krat na dan.
Seveda ta sugestija ni nadomestek obravnave pri zdravniku.
Lep pozdrav
Mitja Košnik
Dober dan,
ne znam odgovoriti. Najprej je treba vedeti, kaj vam je (postaviti diagnozo), to pa pomeni, da bo treba narediti pregled in morda kakšne preiskave. Ni jasno, ali imate težave zaradi nosu ali zaradi pljuč. Ali je šlo za kakšno okužbo, ali je vnetje bolj alergijske osnove. Predlagam, da vprašanje postavite svojemu zdravniku.
LP
MK
Naj se navežem na to temo, saj imam nekoliko podobne težave.
Že en mesec malce praska po grlu, malo utrujen, malo pekoče oči, malo oteženo dihanje, in “čutim” pljuča.
Nič vročine, nič izcedka iz nosu, suh kašelj morda enkrat dnevno. Se pa zadnje dni morda rahlo poslabšuje. Glede korone nisem rizičen (nikjer potoval, ne kadim, ne hodim v množice, 60 let).
Ne morem se odločiti, ali naj v tej situaciji grem in obremenjujem zdravnika, ali počakam da mine (ali pa se poslabša).
hvala za kakršenkoli nasvet.
Pozdravljeni,
danes mineva tretji dan odkar me rahlo boli menim, da v pljučih, ne znam se pravilno izraziti, temu rečem, da čutim težo na pljučih. Bolečina se pojavi sama od sebe, tako pa tudi zgine in se spet pojavi, danes tretji dan me drži že od popoldneva in ne spusti, ne boli močno, čutim le, kot da bi na telesu čutila neko težo, pojavi se dobesedno nad desno dojko mogoce 2,3 prste višje , neprijetno, boli tudi proti pleksusu in nato kot, da me boli v samem pleksusu(trikotniku), tam pa ni več samo teža, ampak rahlo boli in je moteče, neprijetno,.. zanima me, če bi to lahko bilo povezano s koronavirusom, da mi ne bi zalivalo pljuč, sem prestrašena in upam, da mi boste lahko odgovorili. Bolečina se pojavi iz nič in tako izgine, kakor tudi ob manjših naporih. Sem kadilka, stara 33 let, do sedaj bp, brez večjih bolezni, manjši prehladi, nimam vročine, nimam drugih bolečin, ne kašljam, ne kiham.. Počutim se dobro. Za odgovor se Vam v naprej zahvaljujem. Lep pozdrav;