Najdi forum

Sploh ne vem, kje naj začnem. Pred 15 leti sem se ločil, ostal sam, bivša žena je odšla z otrokoma. Praznina… Čez nekaj let spoznal novo žensko. Bila mi je všeč, simpatična, prijazna… Dobivala sva se, ko sem imel čas, ker sem bil zaradi službe, otrok in hobijev kar precej odsoten. Po skoraj enem letu jo spoznam z otrokoma in starši. Z otrokoma so se lepo ujeli, do njiju je bila prijazna, radi so skupaj kaj počeli, za nas je skuhala, oprala – vse je potekalo tako, kot sem želel. Moji starši je niso najlepše sprejeli in se na njo niso mogli navaditi. Do nje sicer niso bili žaljivi, le hladni. Odkar so slišali, da imam drugo, so se tudi naši stiki zelo zredčili. Otroka sta bila pri meni vsaki drugi dan in takrat sem si vzel čas samo za njiju. Čez kakšno leto se je moja partnerka preselila k meni. Začela sva se pogovarjati o otrocih. Ker jih sama še ni imela, mi je bilo jasno, da bo kakšnega želela. In ko se je rodil prvi, se je začelo. Rekla je, da ne zmore toliko dela, da ne more skrbeti za dojenčka in še dva otroka vsak drugi dan. Zato sta moja otroka začela prihajati samo enkrat na teden, nato pa dva vikenda v mesecu od petka do nedelje. S partnerko pa sva se samo prepirala. Očitala mi je, da za svoja otroka skrbim, za najinega pa ne. Da sem pri prejšnji ženi ponoči tudi jaz vstajal, zdaj pri najinem pa ne. Da se obnašam, kot da ima ona tri otroke, jaz pa nobenega. Pa sem delal in pomagal. A ponoči res nisem vstajal. Tudi ko sem prišel iz službe, sem pričakoval, da me bo čakalo kosilo, saj je bila cel dan doma. Ona pa se je vse bolj posvečala otroku, na mene pa je pozabila. Komaj se je otrok oglasil, je skočila, če sem jaz kaj rabil, pa je bila utrujena. Bolj ko so otroci rastli, bolj je zevala praznina med nama. Zaradi otrok sva se neštetokrat skregala. Trdila je, da se do svojih dveh drugače obnašam, sem bolj prijazen, popustljiv, da lahko vse…, tamali pa nič. Da samo kričim in se zdiram nanj. Odgovarjal sem ji, da je to zato, ker sem z najinim vsak dan, svoja dva pa vidim samo parkrat tedensko – ni ji bilo jasno. Vsi najini prepiri so se vrteli okrog otrok. Da za tavečja dva imam čas, za malega ne. Da ga ne naučim ničesar, si ne vzamem časa zanj, ga ne peljem nikamor. Pa saj mi ni bilo treba, ga je sama vozila vsepovsod. Očitala mi je, da se nočem poročiti z njo, da pred njo skrivam denar, da je ne jemljem za svojo, da s svojo preteklostjo nisem razčistil… Ni pomagalo, da sem ji rekel, da je preteklost že daleč za mano, trmari svoje. Potem je zanosila. Še enega otroka nisem želel in sem ji to tudi povedal. Vedel sem sicer, da si ga ona želi, a jaz sem imel že tri in tudi finančno bi se nam to poznalo. Vsebolj je postajala slabovoljna. Splavila je, a mi je očitala, da zaradi otrok druge ženske njeno dete ne more živeti. Da ni dovolj prostora na svetu in denarja zanj. Da se je ona svojemu otroku morala odpovedati – naj se še jaz kakšnemu svojemu, da bom videl, kako to je… Ne prideva nikamor!
Pustil bom vse skupaj in odšel nekam. Oziroma ona bo odšla, saj živi pri meni. Dost je mam! Najinega otroka je čisto pokvarila, razvajen in občutljiv je kot kakšna mona. Nič mu ne smeš reči, pa se že joče. In vse bi rad imel, za sabo pa nič pospravil. Za vsako stvar mu moraš reči desetkrat. Poleg njega sedi in se uči z njim. Sploh nič ne zna sam, ker mu ni treba.
Pravi mi, da sem najinemu otroku slab oče, njej pa slab partner. Da nima nič od mene, da samo strmim v prazno v televizijo, ko sem doma, drugje pa se znam razživeti in zabavati. Jaz pa bi tako rad imel mir!!!

Kar si si skuhal to imaš zakaj si pa rinil v zakon in si omislil še enega otroka, iskal bi žensko ki jih že ima ali pa jih noče imeti, vedeti moraš, da tvojih otrok bo malokatera sprejela, ker so sebične babe.

Verjamem, da ti je trenutno nevzdržno.
Ga pa ni, ki ne bi imel kdaj težav z odnosi.
Ohrani trezno glavo in mirne živce.
Malo razmišljaj še v smeri, da bi bilo , če spet oddideš, morda potem vse skupaj še enkrat bolj komplicirano, kot je sedaj. Nikakor ne pozabi na to možnost.
Lahko se zgodi, da kratkoročno rešiš problem, dolgoročno pa zadeva dodatno zakompliciraš. Saj veš, ko so tukaj otroci,….
Odnose je treba urediti na globljih nivojih. Sem imela na obisku Nemko, terapevtko, učiteljivo vzhodnjaških tehnik, ločeno, z otrokom iz 1. zakona, pa je rekla, da vedno, ko se znajde v težavnem odnosu z bližnjo osebo, poišče terapevta za družinsko postavitev, in pravi, da ko rešuje odnos s svojim otrokom, pridejo ven nerazrešeni odnosi starih staršev, in podobne zadeve…… Sama imam boljše odnose z bližnjimi, če redno delam jogo, Tai či, Qi gong, ipd
Skratka tehnik je kolikor hočeš, samo loti se in ne čakaj pri tem na partnerko.
Še praktičen nasvet: Nekaterim ženskam pač poroka veliko pomeni, pogovorita se, morda pa to pride v poštev, ko bosta uredila odnos.
Želim ti, da s svojimi najbližjimi v roku enega leta bivaš v harmoniji in ljubezni.

Čimprej se reši babe, da boš lahko polno zaživel. Če Ti utruja že sedaj, se zavedaj, da najhujše šele pride. Vem, da se bodo vsula negativna mnenja, a realnost je taka.
Čez leto dni mi boš hvaležen za mnenje. Lp

Jaz pa vidim enega egoističnega deca: samo, kaj bi on želel… Ona jim je kuhala in prala: kaj pa kakšen skupen izlet ali dejavnost – ali je samo za služkinjo? Ona je v stiski in se obeša na malega in ga duši, ker čuti, da je dec nima rad. Dedec pa bi zdaj poiskal še tretjo za služkinjo in držanje nog narazen, ko bi
On…

se strinjam. otroka je pa tako napravila čisto invalidnega. to so te današnje mame…

Ne morem verjet kako egoistični tipi hodijo po svetu in teptajo našo zemljico. Pa saj v tvojem postu ni drugega kot eno samo jamranje razvajenega dedca. Videla sta se, ko si ti imel čas, skrbela je za tvoja otroka in dom, kot je bilo tebi povšeči, kuhala, prala, delala. Kaj pa ti? Si ti v teh letih kaj postoril? Pričakoval si kosilo, ko si prišel iz službe, pričakoval si to in ono. Je lahko tudi ona kaj pričakovala? Skrbela je za tvoja dva otroka, ko pa ni več zmogla vsega sama, pa je bila tečna baba? Zakaj pa si pri prvih dveh vstajal ponoči, pri tretjem pa ne? A tretji pa ni bil tvoj al kaj? Halooo? In zakaj si do prvih dveh lahko prijazen, do tretjega pa ne? Ker ga vsak dan vidiš pa ne rabiš bit al kaj? In do partnerke tudi nimaš nobenih obveznosti, skrivaš denar pred njo in se nočeš poročit. Za otroke rihtat ti je dobra, ko zahteva kaj za sebe pa je že preveč?

Meni grejo takšni tipi na kozlanje.

Kako pa to misliš da je otroka čisto pokvarila? Kaj samo ona ali kako? Otrok nima očeta??? Kje pa si bil ti ko ga je ona kvarila, da nisi stvari popravljal in ga učil kako je prav. In če dobro računam, si se ločil pred 15 leti, par let bil sam in objokoval prejšnjo, potem spoznal sedanjo, jo po enem letu predstavil svoji družini, potem pa še tudi takoj nista imela otroka, se pravi je tamali lahko star največ kakšnih osem let in hodi najverjetneje v drugi ali tretji razred. To pa je starost ko se starši ponavadi še brigajo za šolo in skrbijo za to, da njihov otrok kaj zna. In če se ona uči z njim se meni to zdi čisto prav. Kje si pa spet ti? Spet se samo smiliš samemu sebi in javkaš po forumih, namesto da bi pljunil v roke in zagrabil tam, kjer si že pred leti zafural. Vzami se v roke. Zdaj je še pri tebi in jo še imaš, mogoče še lahko kaj popraviš. Ampak to seveda zahteva veliko dela, ti pa bi rajši samo gledal, kako še tvoje delo opravljajo drugi, ti pa ga lahko kritiziraš v nulo. Eni pa si res ne zaslužite, da dihate, kaj šele da imate take partnerje!

Oba sta razvajena in gledata preveč LE nase in oba imata še ogromno dela s seboj. Nikoli ni za krivit samo enega. Škoda je pa že narejena, ker so otroci že zunaj in ne bodo dobili koristne življenjske lekcije za naprej. Še vedno pa se da veliko popraviti, vprašanje je le, če bosta začela čistiti “smeti” pri sebi ali samo pri drugem.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Joj, ubogi otrok, ki ga lasten oče zmerja z mono. Jaz upam, da mu bo čim prej dano zaživeti brez tebe, sin rabi pozitiven, močan očetovski lik, od katerega se bo lahko učil, ne pa enega zjamranega razvajenca, ki vidi samo sebe. Ko je partnerka rekla, da ji je preveč skrbeti za tvoje otroke, nisi prevzel skrbi za njiju, ampak sta začela bolj poredko hodit na stike?!?! Ti nisi največja žrtev v tej zgodbi, tvoji otroci so …

Bi zelel prebrat knjigo VRAZJI ZAKONCI Aleksandra Kralj. Toplo priporocam!

Bogi tvoji trije otroci, ko imajo tako “#$% očeta. Tvoja bivša je iz tega pekla prišla še najbolje skozi in dobro bi bilo, da odide tudi tvoja sedanja, če se ne misliš spremeniti.

Kot bi brala svojo zgodbo. S to razliko,da ko sem rodila jaz, sem takoj dobila za eno leto (ker sem bila pač na porodniški in cele dneve doma) še oba njegova najstnika. Ni problema, sem si mislila. Več nas bo in vsak bo nekaj pomagal postoriti in bo šlo. A sem se krepko uštela. Jaz sem dobila samo dodatno delo, najstnikoma pa je njuna mama naročila, da jima v očetovem domu ni potrebno nič postoriti, če ne želita. In jasno, kateri najstnik pa danes samovoljno odnese smeti ali pripravi mizo za kosilo? Saj kaj drugega tudi jaz nisem zahtevala. Pa vseeno, se boste vprašali kje pa je tukaj očetova direktiva?? Je ni, ker on pa cele dneve dela in živi za svojo firmo, zvečer se pa utrujen zlekne pred TV, kjer se mu najstnika pridružita (da skupaj preživijo čas). Drugače pa sta vsak na svojem računalniku visela cele dneve in se od njih odlepila samo ko je bila hrana na mizi. In še to sem morala ponavadi klicati po trikrat….
Če sem karkoli potarnala možu, sem izpadla samo zoprna, najstnika pa sta seveda zraven kimala….
Jaz pa utrujena vsak dan bolj. Kako odpreti partnerju oči?? Da bo človek sprevidel, da dela narobe, da ni prav, da so otroci za vikend po 16 ur na rač. igricah, da ne pomagajo pri opravilih, da je samoumevno da jaz skrbim za vse, on posveča čas pa samo svoji firmi, ki mimogrede sploh ne prinese več konkretnega zaslužka,….Zadnje čase mi je začel s prsti kazati kje je umazanija po stanovanju in da bo potrebno nekaj ukrenit, pa tašča je par dni nazaj prišla vprašat, če bomo kaj skupno stopnišče pomili in danes zjutraj ob sedmih, če bomo kaj skidali sneg ali kako mislimo priti v službo??? Da ne bo pomote, od majhnega sem navajena na red in čistočo in vedno sem rada skrbela za urejen dom. A z malim otrokom in še dvema novima povrhu mi pač ne znese več imeti vse v škatljicah pospravljeno. Tako sem jih vse razvadila. Mislim, da moram imeti železne živce, da vse to prenašam. Če se kakorkoli postavim po robu, pa sem za njih vse skupaj samo tečka, ki ne vejo če jo bodo še prenašali. Mogoče pa jaz več dolgo ne bom njih….

No, zdaj ti je verjetno bolj jasno, zakaj je ločen, me pa zanima, kakšno verzijo ti je natvezil, ko sta se spoznala.

O šit, ker debil. Se sprašujem, kaj je narobe s to žensko, da te je trpela tako dolgo? Groza.

Tipičen odgovor žensk, ženske so oh in sploh, deci pa navaden gnoj…ne rečem, mnogo moških je takih,da ni vrednih počenega groša, pa vendar, je z ženskami kaj drugače? So vse Go. Popolne Breznapak? Malo morgen…Na živce mi gre ta ženska dvoličnost. Če bi ženska napisala isto sporočilo zase, mislite da bi bil isti odziv?

O moja uboga snežkica…. ob tvoji zgodbi se spomnim prijateljevih besed, ko mi je dejal- kar poroči se, če hočeš postati služkinja!

samo ti si še na slabšem, one vsaj plačo dobijo.

Ali si preveč škrt,da kupiš kondome? Pa prelen, da skuhaš kosilo za vse otroke? Namesto da strmiš v televizijo, vzemi sesalec v roke, familijo pelji na sprehod. Si en navaden lenuh. Ostal bi pri mamici , sex bi si pa plačal, pa ne bi nihče trpel,niti ti. LENUH.

Ja kaj misliš, pri dveh si vstajal, pa te je pustila, sedaj naj pa ta nova pa sama vstaja, ker ti še nimaš razščiščeno s prejšno, s katero imaš nekaj skupnih vez potomcev? Da si ona želi otroka, pa je pač po nesreči zanosila, kjer recimo nisi nataknil niti kondoma, ker je spet vse na njej, in je pač zanosila, praviš še, da veš,da si je ona želela, ti pa ne, pa ji tega nisi bil zmožen niti povedati, da bi recimo skupno sklenila, da bosta uporabila zaščito, ne pa paradiran seks, kamor bo padlo seme.
Če je tvoja prva zmogla sama, brez tebe poskrbeti, da sta pač zrasla, pač razumi, da si bil že očiten egoisten že pri prvi, da je za vse sama skrbela. Če se ti ponavlja, potem res ne more biti vedno drug kriv. Boš rekel, da ti prva ni rekla, da samo za svojo rit skrbiš, ampak ni toliko govorila, je pa na koncu vseeno spokala stran od tebe?

Daj zamenjaj in naj ona dela, ti pa vzgajaj in potem, ko bo prišla domov, jo še zmasiraj, vmes pa vse aktivnsti opravi, ker drugega doma ženska z otrokom itak ne počne, kot da poležava in nima nobenega dela. Tukaj stopam na stran tistih, ki se jih neke egoistične pijavke lotevajo od decov. Ne moreš naložiti npr. novi partnerki, ker te je prejšnja nafopala tako, da si samo ti vstajal zaradi otrok, da boš sedaj pa novi, ne dužni ne krivi dal kontra, da naj to ona dela.

Razščisti najprej s preteklostjo tudi ti, ki te boli, potem se pa spuščaj v kakšno globoko zvezo, ki bo imela še otroka z drugo partnerko.
Prav tako, da nisi razčistil s preteklostjo, govori tudi ta tvoj mir s tremi klicaji, zato drugič premisli, ali si boš spet nakopal novo partnerko, pa jo boš še brezglavo oplodil, ker niti ni spet tvoje delo,da bi razmislil o kakšni zaščiti ali pač o tem, da dokler ne razčistiš, ne delaš novega poglavja v življenju. Kdo te je silil – le ti, ker si mislil, da bo nova sreča rešila še vse tvoje za nazaj. Pa ji je morda ostalo le to, da namesto tebe rešuje še tisto, kar ji ne bi bilo potrebno.

Kar pojdi. Ko boš na hladnem, te bo tudi razum in treznost razmišljanja srečala. Kjer bo neodvisno od akterjev.

Tole veliko pove.

Tole veliko pove.[/quote]

Ok, otrok, dojenček že ve vse to, kar ve odrasli človek. Pa še vse je napisal na mon, na dolgo in široko. Res je lahko vsaj po tem razsojati, kako ubogi ste, ko recimo dec ni znal povedati, da ne bo imel še enega otroka, če ga sedaj tako bremeni, ker bi praktično rad samo mir, ker ga je bivša z dvemi otroki samo razočarala, ugnobila, utrudila. Potem je pa mislil, da si bo frišno frajlo izbral, pa je zanosila. Pa še enkrat. Pa pojdi takrat vsaj med fajmoštre, pa upaj, da morda ne bo potem druge afere, če ga rad namoči, ne bi pa za zaščito skrbel, ker je to spet kot edina ženska naloga. Tudi moški se lahko ali store vazektomijo ali se pač ne vežejo, da razrešijo in nato šele se vežejo in imajo še kakšnega otroka.

Taki dribci pa imejte samo enkrat možnost biti samohranilci, pa boste videli, kako je, ko ste sami tudi takrat, ko vam kdo nosi denar. Ker mislite, da je denar vse in to nadomesti tako čas kot ljubezen, spoštovanje in skupnost, v kateri se naj bi bivalo sinergijsko in ne tako kot to počne mati in otrok, ko je nekdo tak, kot je avtor, še vedno mamin ali očkov sine in bi ga moral še vedno obravnavati kot dojenčka iz plenic.

Škoda je le, da ženska ne bo odšla in je le tako borno zmrznjen v svoji veličini, da jo drži z denarjem. Je bila bivša že podobna statiji staršev, da jo še vedno časti, sedanjo partnerko pa zaničuje in kaznuje za tisto, kar je storila prav ta bivša partnerka. Ker mama in ata tako pravita.

Me pa veseli, da se je avtor raje zamisli, kot da bi še kaj napisal v tem kontekstu in bo raje tudi skozi druge oči kaj spoznal, če želi živeti sploh v življenju, ko bo pač moral svoj ego spustiti. Ker se pač v odraslosti ne obregajo vsi v nek derištev otroški ego odraslega človeka.

New Report

Close