ZA ŽENSKE IN MATERE
Pozdravljene
Že nekaj mesecev redno berem forum. Neverjetno veliko tem je na psihiatriji in zelo cenim veliko pomoč, ki jo nudi dr. Rejec.
Če smo pred leti razmišljali, da je psihiatrija bolezen “motenih”, se sedaj do psihiatrije obnašamo kulturneje. Zavedamo se, da bolezen ne izbira. Med temami na psihiatriji sem večkrat naletela na težave iz družinskih krogov. Vedno taka vprašanja ne sodijo k psihiatrriji. Zato se sedaj sprašujem, ali so ženska vprašanja še vedno tabu tema? Vem, da je veliko žensk s težavami. Pogrešala sem forum, kjer bi si ženske upale povedat, kaj se jim dogaja. Pogrešala sem pogovor s sebi enakimi, čeprav ni to v obliki srečanja v živo. Ženske, odprite svoja srca, pomagajmo si s pogovorom in strokovno pomočjo.
Povejte drugim, da obstaja ta forum.
LP
Spoštovana Miša,
zanima me ali se tudi vi ukvarjate s podobno dejavnostjo, kakšno pomočjo.
Da vam ne bo treba odgovarjati na forumu, bi prosil, da mi odgovorite kar po e-mailu.
primož
Miša in druge!
Forum “Pomoč ženskam in materam v stiski je namenjen ženskam, ki potrebujejo podporo, nasvet ali drugo mnenje. V njem zaradi anonimnosti lahko spregovorite o stvareh:
– za katere ne veste, kje bi se jih dalo razrešiti,
– za katere nimate človeka, da bi se nanj lahko obrnile,
– ki so preveč boleče, da bi jih lahko delile z bližnjimi in
– tistih, zaradi katerih vas je sram, da bi za njih kdo izvedel.
Z drugimi lahko delite lastne izkušnje in si nudite podporo.
Želim, da bi bil forum namenjen prav Vam!
Andreja Verovšek
res te je sram priznati da si revež da si sam v te stiski,da celo včasih nimaš kaj jesti pa da vam napišem svojo zgodbo sem invalidska upokojenka z430evri pokojnie vbloku skupaj živi z mano še nezaposlena hčerka zdvema šoloobveznima otrokoma tako da veste kako se živi.pa to še ni najhuje to se nekako preživi sedj imamio 21.12.09 še deložacija stanovanja ker je občinsko župana sem prosila za razgovor pa me ni hotel sprejeti za tritisoč erov ker jih nisem mogla plačati najemnine bomo na cesti to sem si zaslužila ker sem delala 40let in nikoli prosila za pomoč tak sedaj veste če si revež invalid si pozabljen od družbe lp obupanaženska
Spoštovana,
upam, da boste vseeno nekako rešili svoj problem. Vztrajajte za obisk pri županu ali pri kom drugem na občini, ki ima veze s stanovanju. Pojdite na Center za socialno delo, pojdite na Rdeči križ, Karitas – naj vam ne bo nerodno. Povejte za svoje težave čimveč ljudem, ki imajo lahko kak pozitiven vpliv na to, da se vaš problem začne reševati.
V prvi vrsti pa mislim, da bi si vaša hčerka morala poiskati delo – pazite DELO! Dela je dovolj, danes je problem zaposlitev. Naj si poišče kakšno čiščenje lokala, raznašanje časopisa, likanje par ur tedensko, pomoč v kakšnem lokalu za nekaj ur. Otroke lahko pazite vi, če so še tako majhni.
Najslabše je, če človek ne naredi ničesar zato le korajžno naredite korake naprej – saj veste, vsak si mora najprej sam pomagat in pokazati dovolj volje.