za zdravstvenega tehnika
pozdravljeni Zdravstveni tehnik
v prejšnjih postih sem zasledila, da delaš (oprosti, ker te kar tikam) v nevrološki ambulanti. Ali mi mi lahko prosim poveš, na podlagi česa se določi diagnoza?
Meni so 2x naredili MRI, prvo leta 2003 in drugo pred enim mesecem.
Na zadnjem izvidu piše, da so v globoki beli možganovini obeh cerebralnih hemisfer vidne za MS značilne lezije (število lezij supratentorialno je vsaj 25 in vsaj ena drobna infeatentorialno).
Drugih znakov nimam . Zelo sem prestrašena, zadnje dni sploh ne morem spati, izvide sem dobila po pošti, do svoje nevrologinje ne morem priti, ker je pravkar odšla za 3 tedne na dopust. Na izvidu še piše, da bom datum pregleda pri nevrloogu dobila po pošti.
Naj še povem, da so mi prvi MRI naredili, ker sem leta 2003 prebolela optični neuritis, ki se od takrat ni več ponovil .
hvala za tvoj odgovor in morebitne spodbudne besede
živjo,
diagnoza se postavi na podlagi 3 priskav.vsaj 2 morata biti pozitivni za potrditev diagnoze.zdej bi bilo dobro videt sliko prvega MRja in druge MRja in primerjati število lezij in njihovo velikost.okoli 30% vseh ki so imeli kdaj v življenju optični nevritis se pokaže tekom življenja MS.če do sedaj nimaš nobenih težav pri normalnem življenju je na nek način vseeno ali imaš ms ali ne. LP