za vso druzino-kateri med?
Bi to bil? Manin,gozdni, eukaliptov,hojev,lipov..ali? Hvala.
Tist, ki ga iz kozarca zajameš z leseno žlico ter jo dvigneš do stropa in se nit ne pretrga.
Noben.
Pogojno med (čebelno bruhanje) pomaga bolnem pri imunskem sistemu, v zameno za fruktozni napad na sklenino zob.
Kot kokain. Pomaga proti depresiji, v zameno za glavnico in zelo visoke obresti.
…lokalno pridelan z “znanim poreklom”*!!
*-To pomeni da poznaš čebelarja resnično dobro in da vreden “zaupanja”. To pa niso na žalost vsi!
Super iznajdba! Naj lovci koko posejejo pa medoti ne bojo čebel napadali…
Že četrti teden kolobar ima z nahodom pa kašljem in občutljivim grlom.
Če je res samo nahod, pol pač katerikoli med v topel (ne vroč!) čaj. Pa limonce, pa kislo zelje, pa žajbljev poparek grgrat, žajbelj z mlekom poparit in pit. Za odrasle (ker otroci dvomim, da bodo), nasekljat eno celo glavico česna in prevret v soku limone in to spit. Ogabno, vem.
Že četrti teden kolobar ima z nahodom pa kašljem in občutljivim grlom.[/quote]
Popravek¿kolobarimo
Najboljše zdravilne lastnosti ima originalni novozelandski Manuka med, ki se ga dobi tudi pri nas.
http://www.manukahoney.si/info_mme.php
Ta med pa je zaradi izjemne kvalitete in zdravilnih lastnosti tudi zelo drag.
Med ostalimi pa je najbolj zdravilen kostanjev med, ki je tudi primeren za otroke.
Super iznajdba! Naj lovci koko posejejo pa medoti ne bojo čebel napadali…[/quote]
Kokain ne more zrasti pri nas. Rabi visoko celoletno temperaturo, višino in vlažnost.
Mogoče nekoč ko bodo pod vrhom Triglava temperature Portoroža, vlaga Postojnske jame in vegetacija džungle.
*mišljeni so seveda Kokini listi in ne kokain. Slednji je le alkaloid v listu Koke
Super iznajdba! Naj lovci koko posejejo pa medoti ne bojo čebel napadali…[/quote]
Kokain ne more zrasti pri nas. Rabi visoko celoletno temperaturo, višino in vlažnost.
Mogoče nekoč ko bodo pod vrhom Triglava temperature Portoroža, vlaga Postojnske jame in vegetacija džungle.[/quote]
Tenx! ja saj pol pa logično da se folk s cenejšim čebeljim bruhanjem zadeva… 😉
No zdaj pa resno: si vedela da čebele in njene sorodnice napadajo samo ljudi v stresu?
Si vedela da farmacevtski lobiji vsebujejo proizvajalce kemije za kmetijstvo?
Si vedela, da bomo v parih letih izumrli če čebeče poginejo?
In tako naprej….
super, hvala, poskusimo tole dodajati. Sicer ne uživamo sladkorja ali sladil in mi je med sam po sebi precej “ogaben” ampak če moram izbirati med sintetiko/farmacijo preh.dodatkov za imunski sistem v hladnejšem delu leta potem je sigurno nekaj naravnega veliko bolje. No, evo, tudi za kostanjev nisem vedela. Sem vedela, da več glav več ve :-). Hvala vsem!!
Eni prisegajo na cvetni med, ces tam o vse rozice in vsaka za nekaj pomaga.
Pri prehladu je fajn lipov med, tudi caj.
Za bolece grlo zajbljev med in caj.
Za kaselj gozdni med, smrekov, borov, tudi akacijev.
Je pa pomembno, da ves, cigav je med in da je res pravi, brez dodanega sladkorja, vode in da ni pogrevan. Osebno raje kupim kristaliziranega, ker za tega vsaj vem, da ga niso nepravilno pogrevali.
Ce je sila, ga kupim na trznici, drugace pa imamo dobavitelja iz Bosne in Srbije, iz vukohebin, kjer ni blizu nobene industrije in ljudje nimajo denarja za gnojiva in skropljenje, se mi zdi se najbolj naravno.
Eni prisegajo na cvetni med, ces tam o vse rozice in vsaka za nekaj pomaga.
Pri prehladu je fajn lipov med, tudi caj.
Za bolece grlo zajbljev med in caj.
Za kaselj gozdni med, smrekov, borov, tudi akacijev.
Je pa pomembno, da ves, cigav je med in da je res pravi, brez dodanega sladkorja, vode in da ni pogrevan. Osebno raje kupim kristaliziranega, ker za tega vsaj vem, da ga niso nepravilno pogrevali.
Ce je sila, ga kupim na trznici, drugace pa imamo dobavitelja iz Bosne in Srbije, iz vukohebin, kjer ni blizu nobene industrije in ljudje nimajo denarja za gnojiva in skropljenje, se mi zdi se najbolj naravno.[/quote]
Je že res da je Bosna razmeroma “čista”, samo kaj pomaga to, ko čebelarji za zatiranje varoje uporabljajo zares nevarne preparate (ki se vežejo v vosek) in za zatiranje bakterijske okužbe na veliko posipajo z kloramfenikolom…Skratka, brez najmanjšega nadzora….
Videno na lastne oči…
Zna biti ponarejen. Pravi je samo tisti, ki kristalizira!
Jaz že leta (od kar me je pičila s pesticidi zastrupljena čebela in sem bila skoraj ob prst)
jem samo drevesni med. Cvetličnega nikoli, je prešprican skoz in skoz.
Torej gozdne variante, kostanjev, akacijev, mogoče še lipov….
Forum je zaprt za komentiranje.