Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Za vse lažnivce ki pravijo kako je v tujini dobro.

Za vse lažnivce ki pravijo kako je v tujini dobro.

No jaz vam bom pa najbrž zdajle vrgla kost za glodanje. Komur v Sloveniji ni lepo za živet naj pač gre in si služi kruh drugje. Kaj ti bo denar, če nimaš svojega življenja, prijateljev in najbližjih ob sebi. Doma smo si zgradili hiše ,ki so naš dom… (nekateri temu pravite ,da vas ovira pri odhodu bilo kam drugam) zgradili smo si ga pa z denarjem ,ki smo ga zaslužili v Sloveniji. Ampak dom je eden. Tam ostajajo naši otroci in vnuki . Če hočeš preživeti in živet ,delat….se moraš znajt…in ne od doma kukat,da ni služb. Tako je tudi v tujini. Jih je pa veliko ,ki so odhajali v tujino in še danes odhajajo…po družabnih omrežjih pošiljajo lepe pozdrave od povsod po svetu in se hočejo kazat v najlepši luči…večina jih pa za burek nima. Nisem še slišala , da bi kakšen Slovenec kdaj kaj podedoval po kakemu gasterbajterju nekje v Nemčiji , pa so bli gor kar po 30 let. Ampak ko je umrl ,so ga pa domači na njihove stroške mogli pokopat na rodni grudi. Prej se je pa cela žlahta hvalila celo življenje,da nima časa domov pridet , ker je revež tolk dela tam ,da oni nimajo kar vsak mesec praznikov ,da bi hodili na obisk. Pa so tudi otroke puščali doma svojim staršem.Samo toliko o tem.
Tale zgodba na vrhu teme je nekaj čisto drugega…to je napotitev delavca v drugo državo….pod okriljem naše države , isto kot je dobro poskrbljeno za tiste ,ki so po raznih službah v brusljuin se futrajo na stroške evropske uprave. Večina ostalih ,ki sem ne spadajo pa ne bo nikoli priznala,kako jim je slabše ,rajši luknjo v koleno….

[/quote]
Kaj vse med nami živi, tudi taki ki nimajo pojma! Ah, jej, saj za sarkazem še nisi slišala, še manj razumeš kaj je avtorica hotela povedat. In ja, modela o katerem teče beseda so po šolanju v Sloveniji napotili kot uslužbenca NATa v tujino. Kjer je imel zagotovljeno vse, razen službe za njo, ( ki smo jo samo tako mimogrede zate ki nimaš pojma) tudi mi šolali! Tako,da ne eden ne drugi k gospodarski blaginje njune rodne države nista še prispevala nič, Nulla, niente…… Jasno, nimaš pojma!

Evo, še ena krasno napisana mentalna ovira slovencev: “mi smo Država”, in “nekdo drug nam je nekaj dolzan”.

Daj, zaupam mi, kaj si pa ti z temi “solami” doseglo? Si dovolj premoznen/premozna, da se ne sekiras za drobiz? mesec gre preprosto skozi, pa se kaj ostane za sparanje? Lahko dostopas do vsega kar hoces?

Ne?

A jebiga. Se taka izobrazba, zastonj ali placljiva (in mimogrede, visoko solstvo bi moralo biti placljivo!) ti popolnoma nic ne koristi, ce potem delas za 1000 EUR v duhamorni sluzbi, kjer ti vsi v glavo vbijajo kako si lahko srecen, da imas tako dobro placano sluzbo. Ampak, ja, krasna ideja je to – ker ti je nekdo nekaj dal, si zdaj za vse zivljenje obvezan za to, in privezan nanj. Carsko. Nazadnje izvajano v Ameriki, tam, 1800 pa drobiz, se prej pa par stoletji v Rimu.

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

[/quote]
Kaj vse med nami živi, tudi taki ki nimajo pojma! Ah, jej, saj za sarkazem še nisi slišala, še manj razumeš kaj je avtorica hotela povedat. In ja, modela o katerem teče beseda so po šolanju v Sloveniji napotili kot uslužbenca NATa v tujino. Kjer je imel zagotovljeno vse, razen službe za njo, ( ki smo jo samo tako mimogrede zate ki nimaš pojma) tudi mi šolali! Tako,da ne eden ne drugi k gospodarski blaginje njune rodne države nista še prispevala nič, Nulla, niente…… Jasno, nimaš pojma![/quote]

Prispevala pa nista zato, ker jima to ni bilo omogočeno. Iz članka je razbrati, da bi raje živela v Sloveniji – če bi seveda našla službo. Podobno je ogromno diplomanti, ki iščejo službe v tujini. Bi delali, pa ne morejo, ker ni služb.
Zamisli se malo!

[/quote]
Kaj vse med nami živi, tudi taki ki nimajo pojma! Ah, jej, saj za sarkazem še nisi slišala, še manj razumeš kaj je avtorica hotela povedat. In ja, modela o katerem teče beseda so po šolanju v Sloveniji napotili kot uslužbenca NATa v tujino. Kjer je imel zagotovljeno vse, razen službe za njo, ( ki smo jo samo tako mimogrede zate ki nimaš pojma) tudi mi šolali! Tako,da ne eden ne drugi k gospodarski blaginje njune rodne države nista še prispevala nič, Nulla, niente…… Jasno, nimaš pojma![/quote]

Če je tale zgornji sestavek sarkazem, potem sta obe z avtorico očitno manjkali, ko je boh delil smisel za sarkazem!

Moraš pač izbrati študij, ki nudi zaposlitev ! Če pa magistriraš iz prevajanja poleg tebe pa še 50 drugih, potem … Njega pa je očitno tja napotila slovenska vojska- torej – mu je bilo omogočeno, da študira, da dobi službo v vojski,da … Še kaj? Zamisle se malo!

Glede na to, da sredi dopoldneva, na ponedeljek, delovni dan visiš na forumu, ti glih hudega ni.[/quote]

Saj pravim, da zelo očitno ne živiva v isti Sloveniji!
Kaj delaš na forumu, bi se morala pa ti vprašati! Lahko je v JU s polno ritjo sr**, kako je Slovenija obljubljena dežela![/quote]

Zakaj pa ne bi smela biti na forumu? A jaz mogoče jamram nad stanjem v Sloveniji. V JU pa ne grem niti mrtva.

Joj, kako ste zaplankani ali celo privoščljivi. Bistvena/temeljna razlika med Slovenijo in tujimi državami je v tem, da v tujini najdeš službo, neko delo, v Sloveniji pa se po domače povedano lahko je.beš. Brez vez, poznanstev, pranja rok si lahko doma za vse večne čase prijavljen na zavodu za nezaposlovanje.

Moraš pač izbrati študij, ki nudi zaposlitev ! Če pa magistriraš iz prevajanja poleg tebe pa še 50 drugih, potem … Njega pa je očitno tja napotila slovenska vojska- torej – mu je bilo omogočeno, da študira, da dobi službo v vojski,da … Še kaj? Zamisle se malo![/quote]

Poglej si malo razpise za prosta delovna mesta na Zavodu! In povej, so narobe študirali tudi zdravniki, fiziki, strojniki, računalničarji, pravniki, kemiki, biologi? Ker največ nezaposlenih je ravno teh.

Ne morejo biti vsi zidarji, CNC operaterji, kuharji in čistilke – pa še ti nabašejo na delodajalce, ki jim ne izplačujejo plač.

Poleg tega sta tadva dobila delo v tujini, pri nas pa ne. Očitno je z našo državo nekaj narobe, če ne more zaposlovati prevajalcev, Severnjaki pa jih lahko?!

Moraš pač izbrati študij, ki nudi zaposlitev ! Če pa magistriraš iz prevajanja poleg tebe pa še 50 drugih, potem … Njega pa je očitno tja napotila slovenska vojska- torej – mu je bilo omogočeno, da študira, da dobi službo v vojski,da … Še kaj? Zamisle se malo![/quote]

Poglej si malo razpise za prosta delovna mesta na Zavodu! In povej, so narobe študirali tudi zdravniki, fiziki, strojniki, računalničarji, pravniki, kemiki, biologi? Ker največ nezaposlenih je ravno teh. Ne morejo biti vsi zidarji, CNC operaterji, kuharji in čistilke – pa še ti nabašejo na delodajalce, ki jim ne izplačujejo plač.Poleg tega sta tadva dobila delo v tujini, pri nas pa ne. Očitno je z našo državo nekaj narobe, če ne more zaposlovati prevajalcev, Severnjaki pa jih lahko?![/quote]
Ona očitno nima službe, on pa je bil zaposlen najprej v naši vojski, potem še preko nje malo po svetu, zato pa mu je slovenska vojska omogočila tudi zaposlitev v tujini? Torej….. nikjer ne piše da je ona zaposlena, prav tako je na zavodu pol preveč pravnikov ( študirajo za pravosodni izpit in so medtem prijavljeni na zavodu- kaj ni jasno), zdravniki nočejo iz Ljubljane (kaj ni jasno), računalničarji se lahko, če so res tako dobri, samozaposlijo, kemiki dobijo službo, če imajo resnično znanje, -….. torej kaj ni jasno?
Ne morejo pa vsi šefovati, ne morejo pa vsi študirati. Tal dva mna Norveškem ne bi prišla tako zlahka do izobrazbe, s katero se hvalita! In še nekaj, v Švici študira le 34 % generacije, pri nas pa 82%? To kaj pove? Mednarodni odnosi pa to…..

kakšne švoh plače na norveškem?
samo za primerjavo, pred časom je bil objavljen razpis za norveško, delo v proizvodnji, vlivanje plastike z letno plačo 350.000 NOK to je dobrih 70k €, s tem da so priskrbel bivanje za štart, zdej mi nej pa kdo k laja da je to švoh najde enako proizvodnjo v sloveniji s podobno letno plačo pa da zaposlenim priskrbi še bivanje v kraju te proizvodnje.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Realno jih pri nas študira tudi nekje 34%, vsi ostali so pa fiktivno vpisani, zato da lahko delajo preko študenta, ker redne službe ne dobijo.

Realno jih pri nas študira tudi nekje 34%, vsi ostali so pa fiktivno vpisani, zato da lahko delajo preko študenta, ker redne službe ne dobijo.[/quote]

Ampak bog ne daj, da bi taki poslali izkoriscevalce sistema v tri p-m, zahtevali, da se studentsko delo – in, roko na srce, tudi “status” v danasnji obliki – dokoncno odpravi, in s tem pomagali tako sebi, kot drzavi in svojim bodocim otrokom, ane?

Ne, ne… Hvatanje Krivina for ever, tujec in izseljenec sta kriva za stanje – ce je lahko Joze, lahko tudi Jusuf.

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Kdor misli, da je v tujini Indija Koromandija, kjer se cedita med in mleko, se krepko moti. Je pa zalostna resnica, da je danes Slovenija v EU tisto, kar je nekoc bila npr. BiH v rajnki Jugi.

Sam sem zivel dovolj dolgo v Sloveniji, da poznam navade. Bil sem v vlogi zaposlenega, pa tudi v vlogi zaposlovalca. Delal sem za JU, kakor tudi (predvsem) za gospodarstvo. Zato kahko mirno recem, da so v Sloveniji place sorazmerne produktivnosti.

Zgoraj berem, da naj bi bile nizke place krive za nizko produktivnost. Pa poglejmo… Ima gospa, ki vodi izvrsilni oddelek na eni izmed bank prenizko placo, da si lahko dovoli napako, ki mene stane na koncu vec kot 700 evrov? In pri tem mirno vztraja, da zakon to dopusca in torej ni nic narobe… Zakon dopusca tudi prijavo za tecaj upravljanja z letalom, a kolikor vem te moznosti ni izkoristila… 🙂

Ima morda vodja urada v JU toliko nizko placo, da lahko zahteva od ravnatelja zavoda potrdilo, da so neprofitna organizacija (ceprav je zavod po definiciji neprofitna ustanova)? Tudi tak dopis sem videl na lastne oci…

Lahko bi ure in ure nasteval anekdote iz vseh vrst branz. Kot IT-jevec sem imel moznost doziveti mnogo tega… Skupni imenovalec pa je, da se povecini mnogi ogibajo vsakrsni odgovornosti, da o odsotnosti predstave o sprejemljivih resitvah ali izboljsavah ne govorim. Povedano po pravici… Ne morem si predstavljati, da bi na dolgi rok spet moral delati v domovini, …

A kot receno, v tujini nikogar ne cakajo kljuci od BMW, zakelj denarja in luksuzna vila. Jaz sem zacel iz nic. Nula. Niente. Nichts. Nada. V treh letih sem sele postavil firmo na raven stabilnega poslovanja. A za primerjavo… Doma sem bankrotiral. Delno zaradi ene znacilne slovenske lastnosti- mojega pohlepa, delno pa zaradi druge- placilne nediscipline. Drugo me je povsem pokopalo. Tudi to je Slovenija.

Ko kmet zaseje njivo, da vse od sebe. Jo neguje in vlozi vse svoje znanje. In to vodilo bi moralo nekako prevladati. Takrat bo tudi doma bolje. A kdor tega se ni osvojil, naj ne hodi v tujino. Ker bo pocitek.

To pa nam delajo pametni telefoni. :-)))
Se opravicujem. Misljeno je bilo:

Ker bo pogorel!

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Hahaha, izbrati študij, ki nudi zaposlitev… Kje pa živiš zadnjih deset, petnajst in še več let?
Pa ja vidiš, da nimamo več industrije, da je šla s tajkuni v maloro… Da preživijo le tisti, ki se ukvarjajo s proizvodnjo drobnih delcev za medicino, farmacijo, nekaj malega kovinska industrija, strogo specializirana, ostalo je vse svetovalna dejavnost, nekaj turizma. Šole obstajajo le zato, da imajo gospoda profesorji delo in, da je ustvarjen lažni socialni mir. Drugače bi že počilo podolgem in počez.
V tujino odhajajo/mo vsi, ki se doma nikakor ne moremo preživeti, kar je tudi cilj te umetno povzročene krize. Ne glede na starost, spol ali izobrazbo. Če nisi na ić, doma dela preprosto več ni, tudi zastonj te ne vzamejo. Še posebno ne, če si izobražen, z izkušnjami. Priden in pošten pa sploh ne.

Država smo ja, mi ljudje. Ampak vodimo je pa ne.
Vodijo nam jo tatovi in zajedalci, z namenom, da nas uničijo, lepo počasi, nič se jim ne mudi.
Vse je že tako nastavljeno, napeljano, usmerjeno, da bomo crkovali vsi. Tudi v JU bomo Slovenci kmalu le še v manjšini, le še za vzorec, potem pa le še spomin, zgodovina.

Bolj, kot prebiram portale, kjer je kolikor toliko še možno objaviti karkoli brez cenzure, bolj opažam, da je sekanje po Slovencih hudo v porastu.
Očita se nam hinavščina, nestrpnost, lenost, nepripravljenost za pomoč drugim in še in še negativnih karakteristik.

Vse take kritike imajo isto konotacijo, isti namen- diskreditacija Slovencev.
Kdo to počne in čemu?
Tega ne počne nekdo, ki nas ne pozna, ki ne živi v Sloveniji in v Sloveniji ni rojen. Tudi diskreditacija ni neka upravičena kritika, opis konkretnega dogodka, neke krivice, ki jo je doživel nekdo, s strani Slovencev v Sloveniji.

Pač pa so izmišljene, lažne kritike, spini, ki se jih vse več poslužujejo tudi uradni mediji, ne le instituti, kot so raznorazne akademičarke, ki potrebujejo svoj prostor pod soncem in si ga nasilno jemljejo. Z javno besedo, javnim nasiljem nad Slovenci.
Ko Slovenci sedaj odkrito povemo, spregovorimo in javno napišemo, da so to lastnosti, ki jih MI doživljamo s strani Neslovencev in to v naši državi, se pa zgodi linč in blatenje Slovencev kjerkoli, kjer ni potrebno navesti pravega imena.
Potrebno bo javno poudariti, da imamo teh pritlehnih fint preko glave.
Nič več ne bomo žrtve, ponižno gledali v tla in nastavljali še drugo lice.
Pač pa bo potrebno napraviti red v tem kaosu, ki so ga nam napravile naše politične elite.

Je tako.
Pozabil si le še obelodaniti, da na vodilne, odgovorne in pomembne položaje elita ne spusti nikogar, ki ni iz njihove loze. Zato pa je tako. Nihče, ki se ne pusti izsiljevati, misli s svojo glavo, ni vodljiv, ne leze v riti, je samostojen, odgovoren in samozavesten, ne pride tja. Še med čistilke ne, ker so največje vohunke.
Naša vladna elita je lepo poskrbela, da se vse take onesposobi, onemogoči.
Kaj ti bo nadarjenost, tudi doktorat, če pa nimaš dneva pokojninske dobe. Mentorju si le s
uženj, dokler si mu potreben za njegovo lastno korist, potem pa adijo, ponikneš.
Kdor gleda iz povprečja, je nevaren, potrebno ga je onemogočiti.
To pri nas ni novo, le skriva se ne več tega onemogočanja.
Sistemi pri nas pa delujejo, da nič ne deluje. S pametnimi pač ne bi moglo biti tako.

Komu odgovarja, da je tako, če nam, navadnim ljudem ne odgovarja?

Priznam, nisem brala vseh komentarjev, le zacetne.
Sicer je tako, da je ponavadi najbolj pameten in glasen tisti, ki ni sprobal zivljena v tujini. Ampak tak itak najbolj ve kako je ziveti tam. In kot ze v naslovu avtor pove, smo vsi, ki dejansko zivimo v tujini in je ne spljuvamo pac laznivci. Tako, da se clovek vprasa, ce je sploh vredno kaj komentirati.
Jaz zivim v Nemciji, pa bom rekla le tako, dokler je tu zivljenje manj stresno, dokler so sluzbe za vsakogar, ki zeli delati, dokler lahko sluztbo dobis zaradi svojega znanja, pridnosti in ne samo prek vez, dokler lahko delas za solidno placo, vredno tvojega tuda, dokler si na delu cenjen in sprejet kot clovek in ne kot krava molznica, do takrat bom rekla, da je ziveti v tujini oz v mojem primeru Nemciji pamtna in dobra odlocitev.
Glede na to, da dobim samo za otroka (ne glede na visino dohodka) 370€, da je kvaliteta zivljenja in na sploh izobrazevalnih moznosti, zabaviscnih parkov, muzejev itd bistveno, bistveno vecja kot pri nas, da o sluzbah, placah in mirnosti zivljenja sploh ne razpravljam, ti draga avtorica recem lahko samo to: nimas pojma!
So pa Nemci krasni ljudje in znajo biti zelo dobri prijatelji, ko jih bolje spoznas. Brez dvolicnosti, hinavscine in nevoscljivosti. To pa tudi nekaj steje, vsaj pri meni.

Vseckam! 😉 Ja, tudi mi se druzimo predvsem z Nemci – verjetno temu malo botruje tudi “pomanjkanje” priseljencev iz domovine na teh koncih, a vseeno. In ceprav so sprva res zadrzani, pa so scasoma, ko se spoznamo, prav prijetni ljudje in dobri prijatelji. Verjetno si oni mislijo (obratno) enako. :-)))

Pozdrav iz “severnjaskih Benetk”.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close