Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Za vse lažnivce ki pravijo kako je v tujini dobro.

Za vse lažnivce ki pravijo kako je v tujini dobro.

Saj pravim, ni treba, hvala.

Najine starse – ce bo kdaj potrebovali – raje spokam v varovano stnovanje tule, kot pa v hiralnico v Sloveniji. Manjka nam (polev veliko drugega) kulture, kaj poceti s starimi, manjka – polozimo jih na pleca mladih (ker je to njihova “dolznost”), ali pa jih na varno zapremo v dom, pa naj tam cakajo, da bomo mi lahko dedovali.

Hvala, ne rabim . nekateri od nas smo dovolj delavni, da ne bomo potrebovali grunta, ki bi nas vzdrzeval, ko bomo stasli sli na “vecni vzhod”, za svoje bomo pa ze poskrbeli.

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Pa si jih spokal, namreč? Mislim, da ne? Tvoji ne rabijo nič zdravstva? Šolali so te pa tako še v bivši jugi, torej si res en svobodnjak, nikomur nič dolžan? A za tvoje plačuješ tudi penzijo? Res? Kako pa? In ja, če tebi manjka kulture in meniš da je moja domovina hiralnica za tvoje starše, zakaj pa se redno in dnevno tukaj oglašaš? Nimaš nobenega resnega dela ( računalništvo pa to) tam v tujini? Pa bližnjo žlahto si tudi porihtal da jim ne bo treba v dom?

A bi bilo bolje, da bi ostali doma, bili na socialni in sanjali o lepšem življenju? Pol ti ne bi bili na grbi samo njihovi starši, ampak tudi oni sami!!?

Sicer pa, vsak normalen človek pokritizira tisto, kar ga moti. Če ti misliš, da je v tej državi vse rožnato, pol imaš resne težave.

Seveda jih bomo veseli, ker ko bodo v penziji, bodo prinesli svoje €€€€ k nam in jih pri nas trošili!
Ker naše penzije bodo take, da niti slučajno ne bodo mogli vsi Hoferji in Spari živeti od slovenskih penzionistov!

Pri njihovih zgodnjih 60-ih so se popolnoma dovolj cili in kremeniti, da se meni ni treba v njih vtikati. Bodo ze sami povedali, kdaj imajo dovolj. 🙂

Za ostalo pa – Rimljanom, 14:12-13.

12 So tend to your knitting. You’ve got your hands full just taking care of your own life before God.
13 Forget about deciding what’s right for each other. Here’s what you need to be concerned about: that you don’t get in the way of someone else, making life more difficult than it already is.

--- I swear, by my life and my love of it, that I will never live for the sake of another man, nor ask another man to live for mine.

Navaden delavec in vsak drug delavec v tujini, živi bolje kot pri nas primerljivo delovno mesto.
V Avstriji je minimalec jurja-plus, s tem si lahko plačaš stanovanjce, položnice in hrano. Če si priden delavec, se ti plača vsako leto zviša in za zvišanje se lahko pogajaš, imaš neko perspektivo.
Pri nas si z minimalcem ne moreš plačati stanovanja, položnic in hrane. Cene so približno enake kot v Avstriji, plača pol nižja.

Če nič ne rabiš , tu v Sloveniji je pa zate itak vse zanič, pa se še bahaj tam po angleških forumih.
Hvala lepa za angleško vreme, konglomerat ljudi z vsega sveta in beton.

Saj tisti, ki hvalijo tujino, gledajo predvsem z ekonomskega vidika, veliko šteje pa tudi to, kar si naštela, čeprav z manj denarja. Vsaj zame …

Navaden delavec in vsak drug delavec v tujini, živi bolje kot pri nas primerljivo delovno mesto.
V Avstriji je minimalec jurja-plus, s tem si lahko plačaš stanovanjce, položnice in hrano. Če si priden delavec, se ti plača vsako leto zviša in za zvišanje se lahko pogajaš, imaš neko perspektivo.
Pri nas si z minimalcem ne moreš plačati stanovanja, položnic in hrane. Cene so približno enake kot v Avstriji, plača pol nižja.[/quote]

Tudi pri nas je bilo včasih tako, kot je zdaj v Avstriji.

Če nič ne rabiš , tu v Sloveniji je pa zate itak vse zanič, pa se še bahaj tam po angleških forumih.
Hvala lepa za angleško vreme, konglomerat ljudi z vsega sveta in beton.[/quote]

Bom citiral za spomin in opomin zanamcem.

Ni vse zanic – drzava kot taka pa je.
Politika ima nenormalen vpliv nad slehrnikom, vse se dela predvsem za dolocene skupine ljudi, in “ce nisi nas bos najebal”. Hvala lepa, res.

Vreme je kot je, saj nisem roža da ga rabim.
Za vse ostalo je tu easyjet za 29.99 povratna karta do spanije. Gres lahko vsak vikend, ce ti pase.

Konglomerat ljudi z vsega sveta je kvecjemu nekaj dobrega.
Ampak ne, bog ne daj, da bi se kaj naucil od drugih, saj v Sloveniji ze vse vemo in znamo, kajne?

Betona imam pa “na dezeli” tudi bolj malo…

Namesto da bi v Sloveniji aktivno delali na tem, da se ljudje, z znanjem, sirokostjo in odprtostjo vrnejo, skupaj s svojim denarjem, se jim pod noge mece taka polena – “kar tam bodi, tukaj te ne rabimo”. No, zal, ni res – se kako bi jih morali biti veseli – ampak… Ne…

Saj tisti, ki hvalijo tujino, gledajo predvsem z ekonomskega vidika, veliko šteje pa tudi to, kar si naštela, čeprav z manj denarja. Vsaj zame …[/quote]

Velika razlika je, koliko je to manj denarja!
Pri nas ima mož dobro službo, dokaj sigurno (kolikor so pač danes sigurne službe) in dokaj dobro plačo. Jaz službo imam in nimam, ampak ker z njegovo plačo lahko živimo, smo v Sloveniji. Če bi mož ostal brez službe, bi verjetno spokali v tujino, predvidevam da bi se za začetek oba zaposlila v kakšnem čistilnem servisu in štartala pri svojih 40+ čisto na novo.
En od nečakov je dobil službo takoj po srednji šoli in ga tujina sploh ne zanima. Pred leti je imel kot 19 letni fant plače skoraj jurja in njemu je v Sloveniji čisto fajn. Večina drugih nečakov in nečakinj se ubada s študentskim delom in si podaljšujejo statuse na tisoč in en način, zato da ohranijo “službe”. Večina njih razmišlja o tujini in so pripravljeni tam za začetek tudi ceste pometat.

Hebeš ti rodno grudo, sorodnike, prijatelje in sosede, če ne moreš niti položnic plačat! To ni noben dom, ampak mačeha!

Na norveškem še na večerjo.ven ne morejo in k frizerjuk aj šele kaj drugega.Če si povabljen na zabavo pa pijačo s sabo ker je to za gostitelja prevelik strošek.Še malice v vrtcu ni.Enip sanjajo 13plačo pa doklade pa ne vem še kaj.Za burek nimate v tujini tle se hvalite tam ste pa klošarji.

http://www.rtvslo.si/tureavanture/glej-ga-sloven-c/tomaz-in-sabina-iz-norveske-kjer-so-za-uspehe-in-napake-odgovorni-vsi-enako/380445%5B/quote%5D

Tale komentar, ki ste ga vi napisala, ko bi bil jaz lastnik tega portala bi takoj zbrisal in vas kaznoval s tem, da nikoli več ne bi smeli pisati nič po internetu. Resnično. Ker širite neresnice. Ljudje v Sloveniji trpijo imajo slabo državo napačna prepričanja kaj je življenje. In dokler časa bodo taki kot ste vi bodo ljudje v Sloveniji mirno prenašali VSE ZLORABE, ki se jim dogajajo. Dokler časa se ne bodo ponosno UPRLI SITEMU, KI UBIJA SLOVENSKE DRŽAVLJANE. In drugič preberite prvo kaj piše potem PA PROSIM DA NE PIŠETE VEČ LAŽI.

Ne vem, od kje ti ideja, si vsi želijo nazaj? Jaz jih poznam kar nekaj, ki o tem ne razmišljajo.

Pa mogoče bodo tudi tvoji otroci nekoč prisiljeni iskati delo v tujini in boš ti visel/a na plečih otrok drugih, tistih, ki bodo vztrajali v domovini in bodo delali za minimalca? (Če bodo sploh imeli kaj za delat…..)

Poznam družino v Švici. Oba delata. Ja, lahko si privoščita stanovanje in celo varuško (seveda uvoženo iz Slovenije, ker za švicarsko pa vseeno ni dovolj), to pa je tudi vse. AMPAK mama otrok skoraj ne vidi, ker dela od jutra do večera. Pa ni edina, takih je ogromno. Ja, v tujini je več denarja, višji standard, je pa tudi več dela. Razumem, da gre tisti, ki mora, ker pri nas resnično trenutno za mlade ni perspektive, sanjat pa, da se tam cedita med in mleko – lepo vas prosim. Vse ima svojo ceno.
Jaz vseeno ne zamenjam našega življenja, kjer je bistvo in center še vedno družina, druženje s prijatelji, zabava in izleti, ne pa služba. Se je do neke mere ponekod priplazilo tudi k nam, tako hudo kot na zahodu pa mislim, da še vedno ni.
Seveda je odvisno tudi, ali odideš v tujino kot zaželen strokovni kader (pa vseeno so ure ubitačne) ali poceni delovna sila. Ampak samo pri plači in bonitetah, dela pa se v obeh primerih non-stop. Kolega je v Španiji kot strokovnjak delal vsak dan do osmih zvečer. Brez pardona. Od jutra to večera. Plača bogovska, ampak se je raje vrnil in fura svoj nižji standard v Sloveniji. Kaj ti bo denar, če nimaš življenja?

Odvisno kaj zelis od zivljenja, ane?

Mene niti malo ne moti to, da se cez teden dela kot konj – zato me pa (posteno) placajo, in mi zaupajo dovolj, da se lahko malo zajebavam naokoli po Mon-u kadar mi pase – dokler je vse narejeno. Mi pa veliko pomeni, da si lahko veliko privoscimo med vikendi, da ni treba gledat na vsak cent (ampak na najblizjih 100 evrov), in da je dopust orenk dopust, ne pa sotor v Trogirju.

Tastu ni jasno, kako lahko preziviva tako, da popoldne in cez vikend nic ne narediva okoli bajte – nama je pa easy, pac poklices, in ti pride nekdo naredit, kje je tukaj problem? Narejeno bo bolje in hitreje, pa meni se ni treba ukvarjat s stvarmi ki jih 1) ne znam in 2) z njimi nimam interesa. 🙂

Očitno ne živiva v isti Sloveniji!

Očitno ne živiva v isti Sloveniji![/quote]

Glede na to, da sredi dopoldneva, na ponedeljek, delovni dan visiš na forumu, ti glih hudega ni.

Vecina odide v tujino, ker tu sluzbe ne dobi. Torej pisati o kvalitetnem zivljenju v slo nekomu, ki nima zaposlitve, je nehumano.
Prav tako vecina v slo kljub sluzbi zivotari. Kdor misli drugace, se moti.

“Tukaj je tudi veliko priseljencev iz držav nekdanje Jugoslavije,”

Očitno ne živiva v isti Sloveniji![/quote]

Glede na to, da sredi dopoldneva, na ponedeljek, delovni dan visiš na forumu, ti glih hudega ni.[/quote]

Saj pravim, da zelo očitno ne živiva v isti Sloveniji!
Kaj delaš na forumu, bi se morala pa ti vprašati! Lahko je v JU s polno ritjo sr**, kako je Slovenija obljubljena dežela!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close