Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Za vse, ki se spoznate na alergije

Za vse, ki se spoznate na alergije

Dobila sem izvid od sina, da je specifični IgE na jajčni beljak 3.83 kU/L (razred 3). Zanima me, koliko je teh razredov oz. kako močna je ta alergija. Sin je star 1 leto. Ima glede na ta razred kaj šans, da se bo kdaj znebil alergije.

Laično:
Razredi so štirje, najvišji je četrti, mislim da nad 5 kU/L.
3,83 kU/L ni visok rezultat, moja hčerka ima spec. IgE na jajčni beljak preko 50 (to je njen najvišji ugotovljeni posamični spec. IgE)
Pomemben podatek je tudi, kakšna je vrednost celokupnih IgE. Se pa ti rezultati z leti spreminjajo, pri moji hčerki žal predvsem rastejo, kljub strogi dieti (kaj bi šele bilo, če se je ne bi držala).

Prognoza je pri vas glede na starost še zelo dobra, pri večini naj bi alergije izzvenele do tretjega ali četrtega leta. Pri nas niso, kljub napovedim.

Lp, Maja

Tudi moja hčerka ima alergijo na jajčni beljak in test je pokazal 1,02 kU/L, int. 2. Zanima me kakšne znake alergije ima tvoj otroček in ali veš kaj več o lecitinu?

Prosim odgovori kar na forumu, ker zgornji e-mail ni pravi, saj se s pravim nisem mogla registrirat.

Jana

Znaki alergije so bili rdeče lise po ličkih. Beljaka ni sam nikoli jedel, dobil ga je samo preko dojenja, pa so se lise pojavile. Sama že od julija nisem poskusila jajc, pa je vseeno tak rezultat IgE, zato me res skrbi ali bo kdaj izgubil alergijo. O lecitinu ne vem nič.

Razredi IgE so mislim da 4. Namenoma ne bom navajala natančnih vrednosti, ker so za bolnike povsem neuporabne.

Razred 1 lahko proži pri nekom zelo močne, nevarne reakcije (otekanje, težave z dihanjem….), pri drugem pa tudi razred 4 ne povzroča hudih težav (lahko samo krogec sicer srbečega dermatitisa). Vrednosti Spec. IgE povejo zdravniku, da je bolnik senzibiliziral določeno snov. Zdravniku je ta preiskava v pomoč pri diagnostiki alergijske bolezni in pri spremljanju bolezni. To in nič več ! Dokler so Spec. IgE pozitivni ( razred 1 ali več )mora biti bolnik brez snovi na katero je alergičen. Nesmotrno je razglabljati o višini. 3,83 kU/l je visok razred 3, najvišji je dejansko razred 4 ( zajema vse od 5 do lahko tudi več kot 100 kU/l)

Moja hči ima Spec IgE na strup ose razred 2 (1, 10 kU/l)vendar jo ob piku takoj duši. Na čebelji strup je IgE razred 4 ( nad 100 kU/l ) vendar dobi samo malo večjo oteklino na mestu pika. Na kikirikije ima Spec IgE razred 1, težave (ščemenje v grlu, droben izpuščaj je zadnjič dobila po zaužitju polovice Snickers čokoladice, ni prebrala da vsebuje kikiriki). Moja hči ne sme uživati in uporabljati izdelkov ki vsebujejo kikiriki,med. Ne sme jo pičiti noben kožekrilec (osa,čebela,sršen,čmrlj).

Mladim mamicam sporočam, da ob striktni dijeti alergije na mleko in jajca tja do 3 leta običajno pominejo. Negativen mora biti Spec.IgE, prick test in provokacijski test, šele takrat lahko bolnik previdno začne uvajati hranilo na katero je bil alergičen. Vsak prekršek sproži nov razvoj protiteles in zmanjša možnost ozdravitve.

New Report

Close