za vse ki se borite proti kajenju
Ne vem, če je tale ideja kaj prida.
Na vsaki škatlici cigaret bi moralo pisati:npr. 100 sit od cene te škatlice cigaret gre za zdravljenje pljučnih bolezni. In da bi se to tudi res izvajalo.
Na to sem se spomnil, ker so nekoč hoteli to napisati na steklenice alkoholnih pijač, da bi odvajali del denarja za zdravljenje alkoholikov. Tako bi sebi že vnaprej plačevali zdravljenje.
Seveda se zadeva ni izvedla, škoda.
Tebi en tipo pa še tole za dobro voljo:
Zakaj hodijo blejski policisti okrog z mokro nogo?
Ker cigareto najprej vržejo v vodo, nato jo še pohodijo.
Zakaj hodijo okrog z mokro glavo?
Ker potem še pogledajo, ali je cigareta zares ugasnila.
Cenim tvoj trud za boljše življenje nas, nekadilcev! In tudi kadilcev!!
Pozdrav!
Ful fajn, ljudje, dejmo še predloge, mogoče pa celo pogruntamo tapravo rešitev! 🙂 Joe, tole da gre del zneska neposredno za zdravljenje, je imenitna ideja. Ampak vseeno sem malo skeptična – najprej, kam bi človek to predlagal, da bi se res izvajalo? In kdo bi imel kontrolo nad tem, kam ta denar resnično gre. Ker že kar vidim, kako ga bi ga spet nekdo veselo v žep pospravljal. Po možnosti kadilec …
En tipo, o ameriški tožbi, o kateri pišeš, nisem brala, me pa veseli, da so vsaj komu uspeli na prste stopit. Mas prov, res se je v 50 letih veliko spremenilo, predvsem so postale moderne pravice. Res si želim, da bi tvoja optimistična napoved postala realnost. Ampak vse se začne na mikro ravni – torej, kako vsak posamezen nekadilec nastopa proti kadilcu. In tle mam jaz blazne probleme. Čeprav me zelo moti, da mi kdo smrdi pod nos, ko stojim nekje na zraku, mu ne rečem nič, ker ima zunaj kao pravico kadit. Vem, da mam jaz pravico stat na čistem zraku, samo kaj ko že kar slišim, kako me nadrejo … ker kadilci se glede tega ne znajo civilizirano pogovarjat (opravičilo tistim izjemam, ki se znajo).
Lahko nekaj predlogov? Ampak ne tistih o metanju pepelnikov v glavo ipd., ker že kar slišim, kako vesoljske ideje bodo padale 🙂 LP