Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? za vse ki se borite proti kajenju

za vse ki se borite proti kajenju

Nasvet:

Kršitelje se prijavi pisno z priporočeno pošiljko na naslov G. Borut Brezovar, inšpektorat za delo RS, parmova ulica ljubljana.
Na vašo prijavo so vam dolžni podati odgovor z ugotovitvami !
Glede na to, da omenjen inšpektorat spada pod ministrstvo za delo družino in socialne zadeve, se tja pritožite oz. “tečnarite” dokler vam ne pošljejo ugotovitev. oz. odgovora na vašo prijavo.
vsi ki imate s tem probleme pišite mi na [email protected].
v kolikor se to dogaja vam kot delavcu na delovnem mestu morate predhodno od delodajalca pismeno zahtevati, da hočete delo v delovnih prostorih ki niso onesnažena s cigaretnim dimom.
če delodajalec tega ne stori imate pravico do izredne odpovedi iz delovnega razmerja zaradi krivde delodajalca s tem pa dobite možnost nadomestila plače in seveda ustrezno odškodnino.
l.p.

Zelo zanimivo! Hvala za ta podatek in zelo vesela sem, da imamo tudi nekadilci vendarle kakšno pravico – pa čeprav moramo zanjo očitno veliko bolj garati kot kadilci. Nikoli ne bom razumela, zakaj je bolj samoumevno, da ima človek pravico kaditi kot ne-kaditi … Pa vendar me nekaj skrbi. Kar si napisal, je krasno, a kljub vsemu le na papirju. Hočem reči – kot nekadilka že celo življenje hodim s kadilskimi osebki v kadilske oddelke lokalov, ker se pač želim z njimi pogovarjati. Seveda nikoli nihče od njih ne predlaga, da bi kdaj šli skupaj v nekadilskega, da bo fer. Sčasoma me je začelo to motiti, ker imam občutljive oči in mi lahko resnično postane slabo od konstantnega dima. Temu primerno sem ukrepala – recimo: prosila, če ne prižigajo ene cigarete za drugo, če gremo rajši na zrak, pa čeprav je mrzlo itd. Seveda sem bila totalni vesoljec. Ko sem nekega večera s krvavo rdečimi očmi od dima vstala in se čisto skulirano poslovila, češ da me res zelo moti in grem domov, sem bila sprva deležna osuplih pogledov, ki pa so se hitro sprevrgli v nejevoljno zabavljanje čezme. Pravi prijatelji te poskušajo razumeti (kadijo pa nič manj, ker so pač odvisni), kolegi te ignorirajo, znancem se zdiš pa popoln idiot. Po tem vrstnem redu te opazke tudi manj prizadanejo, ampak kaj hočem reči – če te že prijatelji gledajo nekoliko z rezervo, kako je šele v službi, ko so ljudje okoli tebe le kolegi. Moja prijateljica je zelo zadovoljna s svojo službo, edino cigaretni dim jo moti, ker vsi kadijo razen nje. Enkrat je poskušala ugovarjati, pa so jo hitro zatlačili in ko se je začela zadrževati v sosednjih prostorih, so se odnosi med njimi ohladili, ker kadilci enostavno niso hoteli razumeti, da ne odhaja zaradi njih, ampak zaradi dima. Zavoljo dobrih odnosov še danes požira dim.
In tako človek postavi na tehtnico vzdušje, v kateri mora preživljati 8 ur dnevno, in dejstvo, da te dim moti – in potem se pač odloči za dim, da je mir. Vem, da je tako razmišljanje hudo napačno in da se lahko kaj spremeni samo, če bi se že vendar enkrat nekadilci udarno postavili zase – ampak kaj, ko vsi takoj spet zapademo v tisto velespoštovanje njihovih muk, ker so reveži odvisni …

Jaz sem kadilka, vendar ne razumem “nasilnežev”. In spoštujem nekadilce!

Kajenje je moja stvar in ne mislim s tem posiljevati nikogar, ki pač ne kadi.
Doma, v stanovanju ne kadim, ne kadim v družbi nekadilcev, ne kadim v zaprtih prostorih, ne zahajam v lokale oz. v kadilske kotičke. Raje grem ven, pa tudi, če je -20 stopinj.

V službi obstaja “kadilska kamra” (v pisarni ne kadimo), vendar vanjo ne zahajam. Raje stopim skozi vrata in na zraku eno pokadim.

Nataša

mislim da si ena redkih. lepo da tko delas

lp

Natasa-H, opravicujem se, ker sem vas vse zmetala v isti kos -to se cloveku vedno zgodi, ko predstavlja nek problem. Pozdravljam tvoj odnos do kajenja, ampak, kot je rekla Tibia, res si ena redkih … Nekoc sem neki kadilki omenila, da se mi zdi zelo zanimivo, tale ne/toleranca ne/kadilcev – da imam obcutek, da nekadilci velikokrat sklepajo kompromise in potrpijo z dimom, medtem ko se nekadilci le redko odpovejo cigareti zavoljo nekadilca. In da se mi to ne zdi ravno fer. Pa je cisto lepo priznala: “Nema fer s kadilci! Mi kadimo, pa ce se ves svet umakne od nas”.
Je pa res, da se tudi kdaj zgodi, da te vprasajo, ce te moti, ce kadijo. Ampak ko reces da, so vidno nesrecni …

mene osebno boli @!#$ kaj si drugi mislijo o tem ko jim težim da ne kadijo vpričo mene in nikjer v delovnih prostorih. pravzaprav v službi sploh nimam namena sklepat kakih kolegialnih ali prijatelčjskih vezi. me en drek briga. jaz v hodim v službo zaradi denarja ne pa zaradi tega da se bom čustveno vezal na kakšno golazen tam.
en je že pepelnik vrgel proti meni, pa sem stopil do njega in mu rekel da je revček in če hoče greva ven pa mu rabijem gobec. to si privoščim ker sem fizično dost močan. pa se je usral da je kar pokalo.
tako da me pozna v firmi cca 2500 ljudi in se kar tresejo ko me zagledajo.
za tako bando jaz ne mislim izgubljat svojih čustev zato nasvet:jebe naj se ti.
vsakemu ki kadi, ga zajebavam pa rečem če hoče ga zaprem v eno kambro pa notri spustim plin da bo crknil. idioti ha ha .

Najprej pozdravljam Natašin odnos!

Sem bivša kadilka, tudi sama sem hodila ven kadit. Imam pa problem v službi, ker je kadilnica direktno iz moje pisarne, tako, da ko nekdo prižge, takoj pri meni smrdi.Vendar se nekateri na to ne ozirajo! Ne težim jim, ker vem, da je uradno to prostor za kadit – obenem tudi kuhinja in jedilnica. Razne opazke dajajo že zaradi tega, ker kar naprej zračim. Pozimi je zaradi tega mrzlo, sedaj pa vroče.

Zanima pa me, če se to tudi šteje za onesnaženost s cigaretnim dimom, čeprav ne kadijo prav v moji pisarni??

lep dan želim!

Ej, tipo, z možem se že dolgo se nisva tako od srca nasmejala!
Kuuul!
:)))))))))))))

lp,
Ivana

PS. Jaz sicer nisem tip za fizično obračunavanje, sem se pa zato že parkrat usekala besedno – ponavadi v restavracijah v jedilnih prostorih za nekadilce, kjer se VEDNO najde kakšen brezobziren nikotinc…

Normalno da se šteje za onesnaženost.!!!
Jao kaj ti prenašaš.
Vsaka stvar , kjer zavohaš cigaretni dim (pa če tudi ga potegne klima) se šteje za onesnaženost.
Prinesi videokamero ali fotoaoparat in poslikaj vse skupaj , potem pa pokliči inšpekcijo.
Ne razumem kako malo ste pripravljeni in kako malo si upate storiti za svoje zdravje.
pa kaj te boli @!#$ kaj si mislijo o tem da luftaš pisarno.
Natakni si še masko na obraz pa jih mal jebaj v glavo, da se ti meša od cigaretnega dima in da jih boš šla tožit za psihične bolečine.
l.p.

Mene pa zanima naslednji problem v zvezi z kajenjem. Stanujem v bloku – alpski stil, kjer so balkoni precej veliki. Stanovalci pod nami kadijo vedno na balkonu in ves dim odnaša navzgor v naše stanovanje. Tako, da velikokrat zapiramo okna in vrata, ker ni za vohat.Kaj storiti v tem primeru?

pravno res ne vem povprašaj odvetnika.
nepravno -vsako noč jim na balkon vrži drek da jim bo smrdelo !saj je simpl od vrha dol lahko pade:).
ali pa naredi kakšno podobno svinjarijo.
polij jih z vodo saj ne bodo vedli od kod pade.

Ti si bolnik!!!

Hej, clovek! Se ti ne zdi, da imas probleme s svojim mentalnim zdravjem? Daj v miru preberi vse svoje poste in se malce zmisli nad seboj, prosim!!!
Pa se na kaksen tecaj slovenskega jezika se prijavi, kar ti bo koristilo bolj kakor zvrhan kroznik hrane, ves….

kaj čem brat, saj vem kaj pišem. in 100 procent stojim za tem.
in jebem jim mater lopovsko. si srečna?
kar se pa slo tiče me pa boli tvoj ***** za njo.

TI SI NAVADEN KUP D*****. VREDEN NISI NAJMANJŠE BESEDE, IN KOMAJ ČAKAM DA TEBE EN POJ*** V ANUS, DA VIDIŠ KAKO BOLI.
BUTELJ!

Povem ti le to, da je Ponca težek kadilec.

ti si zihr en pofukan kadilec. a pol si že dobil batino v anus ko pa veš kako boli ha ha .
da nisi kak uradniški gnoj ha ha .

sej se mi je zdel da bo kej tacga . ko mački na rep stopiš zacvili, ko pa kadilcu poveš kar mu gre se mu začne pa mešat., ker ma že spražene možgane od vsega tistega dima pa katrana ha ha .po moje je taktar počikala najmanj tri paklce cigaret. hura za kebra! podražit cigarete na najmanj dva jurja po škatlci, pa nej norci v službo hodjo zato da bodo kadil.

Spet smo zašli v psovanja in zmerjanja, namesto da bi se držali osnovne teme, kajne? Ne vem, ce se je ze kateri forum odvijal brez tega – zalostno vas je brat, vam povem. Ampak ok, v vsakem slabem nekaj dobrega – vcasih se da izluscit celo kaj koristnega in ne glede na to, da ima “en tipo” precej prstov zraven, ko gre za zmerljivke, ima pa tudi kaksne dobre domislice, mu je treba priznat. Strinjam se – naviti cene cigaret tako nesramno visoko, da bodo kadilci res delali samo se za cike. Slovenca spravi k pameti le tisto, kar ga udari po zepu … Ampak zal se to ne bo nikoli zgodilo, ker je cigaretni lobi premocan in ker na tobaku sloni prevec ekonomije (tako kot na alkoholu in nafti). Dajmo se spomnit se cesa bolj perspektivnega, ajde 🙂 LP

to si zelo pametno napisala. no v tem postu ne bom zmerjal:)
res je kadilski lobi močan ampak se mi dozdeva da postaja čedačje šibkejši, če primerjaš z letom 1950 recimo (tudi ameriko sedaj upoštevam in ostalo evropo taktatno), kdo si bi takrat mislil, da bodo nekadilci kdaj imeli toliko pravic?! pa recimo če si brala kako je tista firma v ameriki ki marlboro proizvaja, zgubila tožbo in mora menda ne vem kok milijard plačat.
skratka mislim, da gre vsaj v tem pogledu svet v pravo smer. izogibanje zdravstveno nevarnim substancam pa četudi na začetku zgolj na papirju.
za začetek čisto dovolj, mi pa moramo to spraviti v prakso.
lep dan.
vidiš nič nisem grdih besed uporabljal…..banda zahojena:))) he he he .

New Report

Close