Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika za vse, ki nosijo leče

za vse, ki nosijo leče

Živjo,

Zanimjo me vaše izkušnje pri nošenju leč in kako jih recimo kombinirate z očali. V kakšni meri vas omejujejo, kako se znebite teh omejitev. Recimo kako imate npr. zorganizirano nošenje na potovanjih, sploh tistih avanturističnih recimo tudi kopalnih, žurerskih in indijskih. Jih nosite v službi, vam ne ponagaja klima, računalnik ali pa občutek tujka. Bi radi malo zaspali, pa je treba spet… Morda se z očali ne počutite več samozavestno, niste privlačni. Brez očal pa ne vidite nič… Radi bi šli v savno, kako. Vseskozi jih ne morete nositi, ker se oči otrudijo, pordečijo, včasih se vnamejo, včasih zbolite. Vseskozi se vam ne da vstavljati in izstavljati. Stalno umivanje rok… Malo se namažete, roke so mastne… Malo poštimate avto, roke so od šmira… Še težje omivanje rok… In še in še, za nekoga, ki dobro vidi, banalnih situacij… Nenazadnje tudi stroški, nepotrebno nakupovanje tekočin in vsega mogočega…

Vesel bi bil, da še kdo potoži in da delimo izkušnje, nasveti, kako to sami recimo obidemo… Ali je dovolj, da se ne pritožuješ in pač nosiš svoj križ…

Kje so še časi, ko bo uspešna metoda za odpravo kratkovidnosti, da ne bomo potrebovali “optikov”, da se bomo pridružili tistim, ki dobro vidijo in se ne zavedajo kaj imajo.

Zoom

Vse, kar si napisal je res. Vendar, če se na začetku začneš držati pravil, ti zleze pod kožo in se navadiš, ter te potem sploh nič več ne moti. Povem ti, da sem nosila očala in razmišljala o laserski operaciji, vendar sedaj ne menjam za nič več kontaktne leče. Vsa ta opravila postanejo avtomatična in ti niso več v breme, kot si zjutraj opereš zobe, avtomatsko voziš avto (ne razmišljš, kdaj moraš stisniti sklopko itd….).

Eni imajo v življenju druge probleme, mi imamo te, vendar se dajo elegantno rešit. Torej vztrajaj, nauči se zaporedja in reda, pa boš videl, da je na koncu enostavno (na začetku se vse zdi zapleteno).

veliko uspeha in veliko volje,
Lea

New Report

Close