Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza za tiste,ki ste že v meni oz. se pri vas začenja to obdobje

za tiste,ki ste že v meni oz. se pri vas začenja to obdobje

Stara sem 43 let in zadnje leto imam neredne menstruacije(prej vedno redne).Je tri mesece ni,pol pa tri tedne krvavitve.Sem bila nazadnje na urgenci a so dejali da se na uz nič ne vidi,da bi bilo kaj narobe.Hormonov ne smem,ker sem prebolela globoko vensko trombozo zaradi kontracepcijskih tablet.No zdaj pa že spet en teden ZELO krvavim.Naj grem spet na urgenco ali kaj naj delam???Tiste z izkušnjami,prosim javite se mi.

Glede urgence se moraš odločiti sama…

sicer nisem v meni sem pa zavoljo močnih krvavitev kar nekajkrat pristala tam… za umiritev krvavitve meni pomaga C vitamin (pomoje ta) v glavnem liter pa pol limonade… iz ene 6ih limon… ali drugi citrusi, paprika…..

Glej, če že en teden zelo krvaviš, lahko počakaš še 18 ur in greš jutri h ginekologu.
Tam se boš pogovorila kako in kaj.
Dala pregledat kri, da vidiš, če si mogoče, zaradi hudih krvavitev, slabokrvna.

Če boš omotična ali se kako drugače zelo slabo počutila, pa seveda pojdi na urgenco.

v meni ni nikogar. Jaz sem enovita osebnost in nimam drugih oseb v sebi.

Kaj pa mirena? Meni so z njo menstruacije postale skoraj neopazne, lahko tudi zginejo. Menda je priporočljiva tudi za tvoje težave.

Moja mami je imela te težave, izkazalo se je, da je potrebna cel histerektomija, žal…..
Dolgo se je odločala in pri tem zelo trpela, čisto pri vsaki menstruaciji je tako krvavela, da je vsak drug mesec končala v bolnišnici, zato se je čez eno leto take kalvarije, odločila za operacijo. Po operaciji je bilo vse cool. Je pa bila takrat ravno ene 40-45 let stara. Na srečo, nimam teh težav, pa sem ravno v teh letih (46 bom letos)….

Jaz bi na tvojem mestu šla na urgenco, da ustavijo krvavitev, če tako močno krvaviš že cele dneve, to itak da ni za nikamor, poišči še kakšno mnenje zdravnikov, nekaj ni ok. Če ne smeš nikakršnih hormonov, pa sploh…

imela vensko trombozo zaradi kontracepcijskih tablet ena piše; in potem se dekleta čudijo, ko jim povem, da se nimamo več kaj pogovarjat, če je imela kdaj kakšno takó škodljivo kemično svinjarijo v sebi….že od malega vem, da se ženskam zaradi tega pojavijo krčne žile – tega si pa res ne želim, imeti ob sebi dekle, ženo, ki si zavolj tega ne bi upala niti mini kiklce obleči ali pa biti naturistka. Ta svet je že tako dovolj škodljiv, da si pa nekatere škodite same z jemanjem kontracep. tablet, mamil, kajenjem, splavi, …. si pa sebi pripišite posledice.

Imam določena načela in od njih ne odstopam!

Radoveden

Imaš določena načela, pa še ultra primitiven si. Super kombinacija.

Kakor se že spravljate na Radovednega, IMA PRAV! In ni primitiven, ker meni drugače kot ve! Ja, kontracepcija je dogoročno eno veeeeeliko sranje! Pa če si priznate ali pač ne!

Ja, prav ima, ampak kaj imamo ženske od tega???

Naj pa še prevzame odgovornost za kontracepcijo z naših ramen.

No, če bi čakala, da bi moški poskrbeli za kontracepcijo, bi kar nedolžna ostala. Žal je tako.

Moški vedo, da jemanje kontr. tabletk ni zdravo za ženske, pa kljub temu nič ne naredijo, da njihovi ženi tega ne bi bilo treba početi.

Drage moje sotrpinke!

Nismo vsi moški enaki in nismo vsi moški brezbrižni do vaših težav. Smo tudi taki , ke vsa bremena delimo, tudi pri kontracepciji.

Ne rečem, da glede gole farmacije nimaš prav, me pa zanima, če bi si dal prevezati svoje žlezice, ko bi imel dovolj podmladka in bi ženi vse škodilo, nebi pa želel kondoma?

@uhhudoooo

za napotitev na urgenco je že nekoliko pozno, vsekakor pa bi svetoval obisk ginekologa. Znaki, ki ste jih opisali lahko kažejo na začetek mene, a kljub temu se je potrebno prepričati, da ne gre za kakšno bolezensko stanje.

Kot je med sodelavci in sodelavkami v navadi, se včasih usedejo in poklepetajo o tem in onem. Tako je v moji nekdanji službi beseda nanesla na odnose v gospodinjstvu.

– Felixx, a ti pomagaš ženi pri gospodinjskih opravilih?- me je nagovorila sodelavka.
– Ne, – sem bil kratek.
– Kaj, a potem sama vse dela?- me je nadrla.
– Ne, – sem bil zopet kratek
– ???, – je ostala brez besed.
– Naj pojasnim. Ženi ne pomagam, pač pa opravljam gospodinjska dela, ki niso ženina, temveč tudi moja, saj sem vendar član gospodinjstva. Vse delo si deliva, tudi pri otrocih.

Gospodinjstvo je stvar vseh vpletenih v gospodinjstvo in kontracepcija je ravno tako stvar vseh upletenih v spolni odnos.

Bravo Felixx! Kje se da take kupit kot si ti? A, praviš, da jih ne delajo več? Škoda!!!

New Report

Close