za tiste z Lavrice, Škofljice in okolice
Dragi forumovci in forumovke,
pri nas doma smo pred res veliko odločitvijo – imamo se možnost preseliti na Lavrico. Ne takoj, pa vendar dovolj hitro, da bi otroka hodila tam v šolo, morda tudi še v vrtec. Ker tam nikogar ne poznamo, gre pa za res veliko odločitev, lepo prosim vse vas, ki ste (bili) od tam, če mi lahko kaj več poveste o kakovosti bivanja tam, o kakovosti šole, vrtca, povezav z LJ za srednješolce, komunalnih vrlinah in pomanjkljivostih… Da ne težim s tem vsem nedolžnim dušam na tem forumu, ki jih to ne zanima, se mi lahko oglasite tudi na priloženi mejl in mi morda pomagate poiskati odgovore na nešteta vprašanja.
Res vam bom hvaležna!
ena negotova
Vrtec na Lavrici je prezaseden, vsaj za prve skupine. Za šolo ne vem (še). Se mi pa zdi, da je na voljo kar nekaj obšolskih dejavnosti, vsaj po občinskem glasilu sodeč.
Žal se na Lavrici več ne ustavlja vlak in tudi mestni avtobus ne vozi. Zadnja postaja tega je na Rudniku pred obvoznico. Vozi pa primestni avtobus, kakopak.
Komunalne vrline so odvisne od tega, kam se kaniš preseliti. Če poveš bolj natančno, ti lahko povem kaj več. Kanalizacije sicer še ni, se pa dela na tem. Baje.
Drugače pa sem z Lavrico nadvse zadovoljen. Mirno naselje tik pred Ljubljano …
Živjo,
mi smo se na Lavrico preselili pred 3 leti, takrat je hčerka začela obiskovati 4. razred. Na novo šolo se je privadila zelo hitro, tako da tu ni bilo težav, nekaj večjih težav je bilo z organiziranim šolskim avtobusnim prevozom, saj ta pelje le nekajkrat dnevno in ni vedno najbolj usklajen s poukom. Letos je to veliko bolje, vsaj glede na njen urnik, pri drugih pa se mi zdi, da te težave ostajajo, saj se zaradi velikih stroškov, ki nastanejo zaradi organizacije dodatnih voženj, baje nič ne da storiti. Sicer pa je otroka treba voziti na vse obšolske dejavnosti, čeprav so avtobusi med Lavrico in Škofljico zelo pogosti (na 20 minut), tako da ko je otrok večji, se te povezave lahko s pridom uporabi. Isto velja tudi za povezavo z Lj.
Mi smo z bivanjem in življenjem na Lavrici zelo zadovoljni, saj gre za zelo mirno naselje, vse drugo pa ti je na voljo zelo blizu.
lp