Najdi forum

za tiste, ki ste v meni….

Pri nas v Sloveniji je pogovor o meni še vedno tabu tema. In tako ženska, ki se temu bliža, ima o tem vrsto vprašanj. Tako tudi jaz. Ali je znak bližajoče se mene tudi krvav izcedek dober teden pred predvidenim dnem menstruacije? Meni se je to začelo dogajati kmalu po 40. letu. Pa včasih me je dan ali dva pred M zeblo, sedaj me pa v teh dneh kuha…In če je to – to……..koliko časa (let?) lahko to traja do nastopa mene oz. menopavze?
Malo prosim opišite, kdaj in kako se je pri vas začelo…..
Hvala vsem vnaprej!

Začelo se je po 5o letu z vedno redkejšimi menstruacijami, z depresijo in valovi, valovi… M mi je Končala pri 56 letih brez problema razen vročinskih valov. Ti so bili tako hudi zlasti ponoči in zvečer da sem bila kar naprej vsa mokra. Sedaj že dve leti jemljem hormonsko nadomestno zdrvljenje in je znosno. Ne vem kaj bo čez tri leta, ko bo potrebno prekiniti. Z domačimi pomagali (prehrana, gibanje, čaji, rastlinske tabletke ni bilo nič boljše). LP in srečno v ta čas.

No pri meni tudi ni šlo tako gladko,valovi…valovi…joj je bilo za crkniti.Zraven pa še psiha.Začelo se je pri 45,menstruacija vedno bolj poredko in potem konec…naenkrat ob času,ko bi morala dobiti M,tiščanje v spodnjem delu trebuha in to je trajalo po cel teden.Po par letih,ko že ni bilo več M,pa valunge….to je bilo najhujše,trajale so dobri 2 leti.Najhuje je bilo ponoči,kar dušilo me je.Pol sem se odkrivala,pa zazeblo in spet pokrila…to je trajalo celo noč ,tako me je začel še ful križ boleti.Zdravnik mi je dal hormonske nalepke,vzela dve in prečitala stranske učinke…..sam rak in jih vrgla v predal.Nekaj mesecev sem spet trpela in potem jih nalepila nazaj,ko sem vse porabila,bilo jih je za nekaj mesecev,je vse zginlo samo od sebe in nič več valung.Od takrat imam mir in to sedaj že 2 leti.Stara sem 53 in vse štima,je pa res,da moja psiha od kar sem v meni je zelo občutljiva…..Zelo hitro me vse vrže iz tira.Kar se tiče suhe kože in nožnice,jaz teh problemov nimam,vse je v najlepšem redu!Lep pozdrav in ne obupaj!

New Report

Close