Za tiste, ki se vam ponavljajo splavi
Pri zgodovini splavov je možno tudi, da gre za prikrito celiakijo ali intoleranco na gluten. V angleščini je ogromno na to temo, ženske pišejo, da je potrebno izločiti gluten v celoti za najmanj 3-4 mesece, pač odvisno od stanja črevesja posameznice. Jaz moram reči, da mi je zadeva kar smiselna. Ne pravim, da je tako pri vseh, samo je nekaj, kar lahko poskusite in zagotovo ne škodi.
Živjo! Ali je katera še tukaj? 🙂 Verjetno si ugotovola, da v Adrialabu ne izvajajo teh testov – potrebno je na genetiko. Tudi jaz razmišljam, da bi lahko bil MTHFR povezan z mojimi 3x ss. 🙁 Na dosedanjih preiskavah niso ugotovili nič, vse naj bi bilo OK… upam, da mi zdravnik napiše napotnico za testiranje MTHFR. Zanimivo je, da vse izvemo na svetovnem spletu…. ogromno je stvari, ki jih v zdravstvu ne preverijo – pač verjetno dajo na testiranje najprej najbolj verjetne vzroke – mi je pa hecno, da o MTHFR pri nas skoraj ni govora, pa ima to kar veliko ljudi?! Uf, prvič pišem na forumu – po vseh ss, ki sem jih imela… sigurno pomaga malce čvekanja s tistimi, ki te malce bolj razumejo in so v podobni situaciji. Če je katera tukaj, naj se le oglasi… da skupaj dočakamo naše male sončke! 🙂 ** LP
Živjo punce! Takole – potrdili so mi gensko mutacijo – sem heterozigot na obeh alelah MTHFR. To je bilo skoraj sigurno krivo za vse moje splave. Kaj sedaj? Ali obstaja v Sloveniji kakšen strokovnjak s tega področja? Merjenje homocisteina? Potrebujem aspirin? V kolikšnem času se nivo homocisteina stabilizira? Koliko folata (quatrefolic) naj uživam? Potrebuje injekcije? Jooj, toliko vprašanj… kam naj se obrnem? 🙂
Živjo!
Jaz imam za sabo 3x ss. Ugotovljeno MTHFR gensko mutacijo, sem 2x heterozigot (compound heterozygote MTHFR). Koliko aktivne folne kisline naj bi jemala v tem primeru? Potrebujem aspirin? Kako dolgo moram jemati prez zanositvijo?… PROSIM za kontakt hematologa, ki ti je svetoval jemanje folatov in se spozna na MTHFR in nosečnost? Kako je s tabo, ti je uspelo (predvidevam, da si bila na tej poti) 🙂 1000x hvala in LP!!
ŽabicaAa