Za tiste ki kupujete v Italiji ( Famila, Eurospin..)
V torek ali sredo se odpravljam v Italijo, pa me zanima nekaj stvari…
1. Kje sta najbližji trgovini ( ali sta to kar trgovinska centra ??) Famila in/ ali Eurospin, če grem iz Ljubljane in kako najlažje pridem do tja ?
2. Ali v teh trgovinah vzamejo plačilno kartico VISO ?
Kakšen je delovvni čas trgovin ?
3. Kako je s parkiranjem ob trgovinah ?
4.Ali v njih prodajajo tudi kaj oblačil, za odrasle, otroke ali samo hrano ?
5. Tisti redni kupci v Italiji – zanima me, kam še hodite, po kaj ..kakšen nasvet, idea :))
6. Pa še to, koliko časa mi vzame pot do tja ?
Najlepša hvala .
CvetkaJ
1. Na mejnem prehodu Škofije je Famila, hmmm, iz Lj. to pomeni do Ankaranskega križišča, pa potem desno proti Škofijam, ali pa skozi Sežano, pa dol mimo celega Trsta in nazaj proti Sloveniji na Škofije (prvo verjetno bolje).
2. Mislim, da ne, do nedavnega niso jemali nobenih kartic.
3. V redu, dovolj prostora vedno.
4. Pod Familo prodajajo tudi obleke, ampak je zelo bogo (izbira, še huje je s kvaliteto).
Samo za Familo se sploh ne splača iti do Italije, saj so cene sedaj približno enake, mi smo tam včasih kupovali špecerijo, sedaj pa le, če gremo slučajno mimo (kakšni makaroni, olive, paradižnik, naše pivo in Radenska so še vedno nekoliko cenejši).
lp
p.
Zraven Famile na Škofijah je tudi Eurospin, najlažje do Ankarana, čez mejo in kak kilometer zatem na levi strani zagledaš Familo
Nobenih kartic
Parkiranje okej
Čisto zraven pa je tudi outlet Bennetona in Bate, sem že malemu kupovala čisto ljubke puloverje za 5 evrov, pa tudi za odrasle se kaj najde
T.
aja, še tole – mi tam kupujemo testenine, vložene pelate, oljčno olje, olive, krekerje z rožmarinom (smo veliki porabniki le-teh :), vakumsko pakiranega parmezana v kockah … nakupujemo 3 krat na leto na večjo zalogo (mož, ki je ta šparoven v familiji ima preračunano, da se nam kljub bencinu in glede na našo porabo teh stvari (uporabljamo samo oljčno olje, olive so pri nas ko kisle kumare itd.) zelo izplača) , takrat si privoščim še mocarelo (ki jo obožujem) in rikoto (oboje je ceneje kot pri nas, a ne zdrži dolgo 🙂
T.