Pozdravljeni!
Jutri začnem z dieto Sprememba metabolizma. Prebrala sem večino postov, pa vendar imam kar nekaj vprašanj:
1. PROTEINSKI DAN
– Lahko izpustim kruh?
– Lahko pojem juho na začetku obroka?
2. ŠKROBNI DAN
– Kruh je obvezen?
– Kakšna hrano še uvrščamo med škrobna živila?
3. OGLJIKOVO-HIDRATNI DAN
– So lahko na pizzi tudi kakšni drugi ogljikovi hidrati (čebula, paprika, artičoke, koruza, …) ali samo pelati?
– Kakšno torto jeste (skutne verjetno ne) in kakšen okus sladoleda?
– Je jedilna čokolada obvezna?
Visoka sem 170 cm in težka 60 kg. Po vaših izkušnjah sodeč: Koliko kg izgubim v tednu dni; ob upoštevanju jedilnika in obiskovanju aerobike 3x tedensko?
Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem. Čestitam tistim, ki jim je že uspelo!!
Lp,
Miška
Tvoje diete ne poznam, ker pa imam enako višino in sem imela na začetku (14 dni nazaj) 63 kg, sedaj pa 60,5 kg ti povem, da sem se teže zelo enostavno znebila s presno prehrano – torej samo sveže sadje in zelenjava – pa ne mešat v istem obroku. Lahko npr. ješ še kaj, samo ne prenažiraj se, opusti mleko in mlečne izdelke ter kruh. Jej kakšne mineštre, lahke testenine… Najbolje, da poješ le en topel obrok na dan, ostalo pa sadje, sadje, sadje, solate, solate, solate. Zjutraj itak samo sadje. Za začetek pa ti priporočam en postni dan….z enim ali dvema litroma toplega in čez noč odprtega Donata. Sledeči dan začni počasi, z zmiksanim sadjem, potem pa kot zgoraj opisano. Počasi boš izgubila apetit za velike količine (nezdrave) hrane.
Tudi če se boš lotila svojega načrta – veliko uspeha in brez zamere, da ti kr neki pišem, kar nima veze s tvojim vprašanjem.
Veliko uspeha, Kukla
Jaz v bistvu nisem niti začela kot hujšanje temveč kot test presne hrane. In sedaj pa ne smem jesti kompleksnih ogljikovih hidratov zaradi zdravja, kar pomeni, da sem POPOLNOMA izključila žita in izdelke (kruh, pizze, testenine) in mleko in izdelke. Tudi to dobro vpliva na prebavo in zmanjšanje teže. Mogoče bi tudi ti kdaj poskusila. Mogoče ne tako rigorozno. Po mojem se je dobro nekaj časa izogibati kruhu in le vsake toliko pojesti kakšne testenine ali pol pizze.
Izgubila sem 3 kg v približno 12 dneh. Izgleda malo, ampak ti povem, da so se te kile res stopile, ne pa kot ponavadi, ko si že po dveh dneh nazaj na stari teži. Se mi pozna tudi ko si probam kaj novega za obleči v trgovini 🙂
LP
Kuki
Testeninam in pizzi se zagotovo ne morem odpovedati, bom pa poizkusila testenine s paradižnikovo omako in pizzo s pelati. Kot si napisala; ne tako rigorozno. 🙂
Zdaj pa se mi dogaja sledeče: Pred leti sem bila aktivna športnica, z mišicami in lepo oblikovano postavo. Po opustitvi treningov so se mišice “skrile” pod maščobne obloge, sedaj, ko sem na dieti in se intenzivno ukvarjam z aerobiko, pa so ponovno vidne; predvsem na nogah in zadnjici. Na nogah mi je všeč, zadnjica pa je preveč… polna. Ne vem, če sem se pravilno izrazila, vendar če mišice napnem, izgleda moja ritka kot žoga. Trda in okrogla.
Ko sem bila samo na dieti, brez telesne aktivnosti, sem hujšala hitreje. No, vsaj tehtnica je tako pokazala, pa tudi takšne zadnjice nisem imela. Vem, da se sedaj “maščoba pretvarja v mišice” in od tod tudi moja zadnjica, ampak všeč mi pa ni!!
Jah, those are facts. Še posebej če si bila športnica, je nabrž bolj verjetno, da boš hitreje pridobila na mišični masi. Meni se to najbolj pozna na stegnih, ki se hitro razbohotijo. Kaj pa če bi poskusila s kakšnim bolj soft kurjenjem maščobe, npr. s plavanjem?
Pizzo in testenine ti pa od srca privoščim, saj so moja najljubša hrana :)!
A si šla že kaj dol? Mislim, se ti pozna na postavi?
LP, Kukla
Zdravo!
Tehtam se več ne, ker mi kilogrami stojijo. Kljub uravnoteženi prehrani in ogromni telesni aktivnosti. Tolažim se s tem, da imajo maščobe večji volumen kot mišična masa in imam zato enako število kilogramov kot prej. Na postavi se mi pa pozna. Kot si napisala, predvsem stegna se bohotijo. 🙂 Se bom čez en teden…
Sem pa danes jedla pizzo s pelati, gobicami, svežo papriko, svežim paradižnikom in svežimi kumaricami. Priporočam!!! Pa sem mislila, da ni pizze brez šunke in sira. Jedla sem tudi testenine (polžke in špagete) brez omake. Pa tudi gre. Kako pa ti ješ pizzo in testenine?
Zelo rada plavam, vendar bi se rada naučila pravilno plavati (in ne po domače, kot znam zdaj) vendar ne vem, kje bi se lahko to naučila. Se bom pozanimala. Zelo dober predlog, hvala.
Čez teden jem manj in pravilno kombiniram hrano, čez vikend pa mi to ravno ne uspe, ker sem doma in ponavadi pojem vse, kar vidim. Prejšnjo nedeljo sem spekla palačinke in od 20-tih sem jih pojedla 15!! S čokolado!! Je pa pasalo. 🙂
Lp!
Še to: Katero čokolado ješ, če jo ješ?
Upam, da boš še kdaj pokukala na to stran.
Če rada bereš, ti priporočam knjigo Živeti zdravo, napisala sta jo zakonca Diamond. Tam piše dosti stvari hrani in režimu prehranjevanja in mogoče boš dosti stvari videla v drugi luči.
Jaz pizze in testenin ne jem več (na žalost). Glede sladkih stvari – pomaga samo železna volja. Nabavi si eno tono sadja in ga nosi okoli s sabo. Ko si lačna zbaši vase banane, jabolka, grozdje – neomejene količine, vse kar ti pride pod roke. Jej dokler ne boš sita. Če vztrajaš, se boš vse lažje odrekala redilni hrani. 🙂
A, in še: izogibaj se kuhinje 🙂
Lepo te je spet slišati…
Teorijo poznam, v praksi pa so zadeve malo težje. Zelo, zelo rada jem in občudujem te, da si se odrekla pizzi in testeninam. Vendar tudi meni ne kaže drugega, kajti aktivno se ukvarjam z aerobiko in na račun tega se mi je mišična masa zelo povečala, celo zelo. Zato mi ne preostane drugega kot meso, sadje in zelenjava.
Jutri imam namen jesti sadje, v torek se postiti, v sredo pa imam rojstni dan, zato bo manjši problem, ker gremo ven, pa torta in podobno…
Glede kuhinje pa tole: Na hladilnik si bom obesila sliko zelo debele ženske. Baje pomaga… 🙂
Koliko kg imaš?
Sedaj imam 58 kg pri 170 cm (prej 64,5 kg). Vem, da je težko shajati, samo nekaj domišljije je potrebno. Še posebno težko znese, če dosti ješ zunaj. Od sladkega jem samo še doma narejene stvari (npr. zmleti mandlji z medom in rozinami, miksano sadje). Absolutno nič kar ima notri sladkor ali moko.
Sej stvar izgleda radikalna, ampak dejnsko lahko dosežeš kar visoko stopnjo raznolikosti v prehrani. Saj so tu še jajca, pa zreli siri…
Če želiš, mi lahko pišeš na [email protected]
By the way, koliko si stara?