Za Silvy
Krema se imenuje EMLA 5%-Creme. Je lokalni anastetik za kožo. Vsebuje Lidocain in Prilocain. To sem napisala zato, ker se žal dobi samo na recept. (lahko je tudi slovenski)
Kot sem že napisala smo jo mi kupili v Avstriji. Zraven se dobijo še obliži s katerimi naj bi prekril namazani del kože. Pri nas se niso obnesli, ker so popadali zelo hitro dol. Krema naj bi zadostovala za dva do štirikrat, ker pa z njo namažeš le majhen del kože, zadostuje za vsa obvezna cepljenja do drugega leta. (teh je v Avstriji celo več kot pri nas)
Kremo se na mesto vboda nanese približno uro pred cepljenjem in zares deluje. Naša se ni med cepljenjem niti ozrla, kaj šele jokala.
Prepričana sem, da se nekaj podobnega dobi tudi pri nas, pa se iz ne vem katerega razloga ne uporablja. Verjetno bi preprečili marsikateri jok in travmo.
Ker se kremo dobi le na recept, upam, da ga boste lahko dobili. Nam ga je napisal hčerin avstrijski pediater sam od sebe po prvem obveznem cepljenju. Baje je to v Avstriji kar stalna praksa.
Kakšnih stranskih učinkov nismo opazili.