Najdi forum

Našla sem slike na katerih moj mož in še dve ženski plešejo v hiši, ko sem bila jaz službeno odsotna. Pravi da eno pozna že od pred 10 let (sedaj so se ponovno srečali), druga je njena prijateljica. Bila sem besna in sem eno poklicala in jo vprašala ali ve da je poročen. Rekla je da ne.

Ko sem možu to povedala je postal do mene aroganten, kot ga ne poznam. Rekel je da je zadnje čase zelo nihal ali naj se loči ali ne, sedaj se je odločil da se bo. Da mu delam scene in naj ga pustim na miru.

Ne vidim več rešitve.

Kaj pa so te scene? Nekaj je že moralo škripat ne. Imata družino, sta že dolgo poročena?

********************************************* We all know that cats rule the world!

Močno sumim, da ima mož razmerje… NA žalost. Drugače ne bi bil tako aroganten, pač pa bi se pogovarjal drugače….

Lep pozdrav!

Najverjetneje se vam je stemnilo pred očmi, ko ste zagledala te slike. Nihala ste med občutki strahu, obupa, žalosti in besa. V vsej tej nemoči, ste poklicala žensko iz slike in vprašala, ali ve, da je poročen. Še bolj vas je presenetil njen odgovor. Ob vseh teh sumničenjih in grozi, ki jo doživljate, saj kar ne morete verjeti, da je res, vam še mož zatrdi, da ste čudna in da mu delate scene. Na koncu več ne veste, ali ste res vi tista, ki ima problem, ali pa se res nekaj dogaja? Želela ste si, da bi mož odreagiral drugače, da bi vam dal razlago, ki bi vas pomirila, pa ste z njegovimi odzivi padla še v večje brezno. Jaz vam ne morem dati odgovora, ali vas vaš mož vara ali ne, vaša intuicija in vaše telo, pa natančno vesta, kaj je res. Čemu kar nekakšni plesi, o katerih vi niste vedela ničesar? Zakaj so njegovi odzivi tako arogantni in ponižujoči, polni krivde. Sedaj bi se vi morala počutiti krivo, ker ste brskala po njegovih skritih poteh? Koliko pa se on počuti krivega v sebi, ker ve, da počne stvari, s katerimi se sramoti, pa naj bo to karkoli že.

Njegov odziv vam je povedal zelo veliko. Občutja, ki vam jih je dal, so njegova. Sram ga je, krivega se počuti. Plesati v hiši z dvema ženskama, ob tem ko je žena prisotna? Ali ni to malo vprašljiva situacija? Če tudi je bil samo ples, zakaj to skriva pred vami? Gospa, vi resnično imate odgovor. Če so tam bile prevare, vi to zagotovo veste, po njegovih odzivih, vajinem odnosu in ne nazadnje vaše telo vam pove, saj čutenj ne morete zatreti. Poslušajte sebe in svojo intuicijo in predvsem zaupajte si, hkrati pa jasno postavite svoje meje.

Sedaj vas je strah in ne veste ali vas bo zapustil. Ni v igri samo on, tudi vi ste tukaj. Tudi vi ste pomembni, kaj doživljate, čutite. On je svojo igro zastavil na način, da ste vi grešni kozel, s tem pa je sebe opral krivde, ki jo nosi in se je boji.

Čutiti je veliko strahu, kje je vaša jeza, kje so vaše meje, do kje dovolite, da ljudje gredo? Razmislite o sebi, o svojih ciljih, o tem kaj vi želite. Jasno mu povejte, kaj pričakujete, naj začuti, da mislite resno, kar govorite. Predvsem pa, spoštujte in cenite sebe in to naj mož tudi začuti.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

New Report

Close