Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Zdravila in zakonodaja – Arhiv Za puncko iz Srebrenice

Za puncko iz Srebrenice

Lp, nedavno smo se vrnili iz Srebrenice, kjer smo razdelili humanitarno pomoc. Globoko v srce mi je segla zgodba 11 letne deklice, kateri oce ni zmozen kupiti zdravil, ki stanejo nekaj manj kot 12.000 sit.
Za puncko iz Srebrenice, ki je asmatik, bi potrebovali zdravilo Singulair 0.5 mg. Oce jemlje tablete Plavix 7mg, proti strjevanju krvi, ki pa so tudi pretirano drage.

Ali obstaja kakrsenkoli nacin, da bi prisli do teh zdravil? Sem poskusala pri svoji zdravnici na svoje ime, pa je rekla, da zal ne bo slo, ker so to otroska zdravila.

Nam lahko kako kdo pomaga? Vsaj z nasvetom ali neko kontaktno osebo, kamor se lahko obrnemo po pomoc.

Iskrena hvala vnaprej.

Spoštovana Sara!
Pozdravljam in globoko spoštujem Vaše delo. Veliko je kriznih območji in težkih situacij, ki so zelo blizu nas, morda še celo preblizu, da bi vzbudile zanimanje in interes po pomoči.
Način, ki ste ga najprej izbrali Vi, da bi Vaša zdravnica napisala zdravilo na Vaše ime, res ni primeren, ker ni zakonit, kar bi lahko Vašo zdravnico, kljub dobronamernosti, postavilo v čudno luč. Stroški za zdravila se povrnejo iz blagajne Zavoda za zdravstveno zavarovanje, kar pomeni našo skupno zdravstveno blagajno, s katero ne smemo razpolagati na tak način.
Svetovala bi Vam, da se obrnete na eno od humanitarnih organizacij – na Rdeči križ Slovenije, ali na Karitas, ali na Unicef,… Tak način pa je tako zakonit, kot je tudi smisel delovanja teh ustanov.
Prepričana sem v uspeh, če se boste angažirali osebno za konkretni primer in ga spremljali do njegove realizacije. Sicer se bo primer končal na načelni ravni. Verjetnost v uspeh je velika, če se boste obrnili naprimer na Karitas.
Upam, da boste pri tem uspešni, saj ne bo prvič, ko smo preko teh ustanov pomagali tudi na področju oskrbe bolnih in ranjenih.
Želim Vam uspešno delo in Vas lepo pozdravljam!

Hvala za odgovor. Povejte mi samo, ali lahko kontaktiram osebe iz enot Karitasa ali moram direkto preko sedeza organizacije, torej v Ljubljano?

Kontaktirajte najprej tistega, ki Vam je najbolj dostopen, ker morda pozna način kako priti do realizacije. Pozna tudi osebe, ki imajo določene pristojnosti. Če ne boste uspeli, zavrtite telefon, ali pa po elektronski pošti vzpostavite stik z direktorjem Karitasa. Ne odnehajte!
Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close