Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost za oploditev nezmozne jajcne celice

za oploditev nezmozne jajcne celice

Na zadnjem pregledu mi je bilo ugotovljeno, da ne reagiram na spodbujanje ovulacije s Klomifenom. Sprostilo se je le 4 jajcnih celic, kar je izjemno malo. Na zalost pa prav nobena ni bila primerne velikosti in oblike in tako so po vsej verjetnosti vse nezmozne oploditve.
Sedaj cakam na laporoskopijo z elektorkoagulacijo ovarijev (LEKO) s cimer naj bi jajcnike spodbudili k boljsemu delovanju.

Ima katera podobno zgodbo in za sabo ze ta postopek ? In kako je bilo potem, se je res sprostilo vec jajcnih nedeformiranih celic in je bila tako mogoca naravna ali pa vsaj umetna oploditev ?

Za kakrsno koli spodbudo na to temo se iskreno zahvaljujem !

Mojca

No glej jaz sem imela diagnozo PCO, saj tudi po uporabi klomifena folikli niso lepo rasli (niso dosegli zelene velikosti).

Imela sem laparoskopijo lani 1.12. kjer so ugotovili, da v bistvu nimam PCO, ampak so mi odstranili neko cisto na levem jajcniku in ugotovili da ‘funkcionira’ samo desni jajcnik in D jajcevod ostalo ne.

Se naprej sem jemala klomifen in upala. da bom zanosila po naravni poti, saj so folikli pocasi zaceli rasti malo vec (poleg klomifena sem jemala se dodatne hormone).

Na koncu sem zanosila na IUI (prvem postopku) 12.5..
Zdaj sem v 23 tednu.

Vsekakor je uredu da gres na laparoskopijo tako bodo lahko natancneje ugotovili razlog za problem neplodnosti. LEKO je menda obicajen ravno pri PCO, ampak kot si videla v mojem primeru tega pac nisem imela.

Vso sreco, mogoce so pa kljub vsemu samo hormoncki in bos jemala se malo vec dodatkov (Pergonal, Gonal…)

ada

Da ne bo prevelikega razočaranja: pri klomifiranem postopku štirje folikli (oz. jajčne celice v njih) niso malo. To je za klomifen lepo število, ki ga nekatere dosegamo s tremi ampulami Gonala dnevno.

Je pa najvažnejša kvaliteta jajčnih celic, to pa ja….

Meni je uspelo cca 8 mesecev po laparoskopskem posegu, ki ga opisujes; po naravni poti in to kljub temu, da ima mozicek nekoliko manj vojackov pravilnih oblik. Sedaj cakam na prve gibe. Srecno tudi tebi!

Orada

Hvala punce za spodbudo.
Sedaj sem bolj pomirjena, saj z vecjim zaupanjem na uspeh gledam na ta postopek. Drugace se namrec nic kaj prevec ne navdusujem nad poseganjem v moj organizem in to z elektrostimulacijo se mi je sploh slisalo strasljivo. In potem se vprasas, ce je sploh vredno ?
Sedaj po vasih odgovorih, da ste bile tudi sama na tem in da so plod tega mogoce tudi vase bebike se ga ze veselim.

Se enkrat hvala !

Mojca

New Report

Close