Za Nimfo
Mi imamo nimfo, ki ima že 27 let. Seveda je v kletki samo čez noč. Najraje se zadržuje tam kjer smo mi. Zvečer gre sama v kletko ali jest in pit. Je z nami, kar ji je všeč. drugače pa hrano za male papige; nima rada večjih semen. Posebno je treba skrbeti za dovolj solate in minerale. Je še vedno živahna, le spi malo več. Govori tudi in komaj se verjame, da ne brez veze.Ko pridem od kje je “tiča tvoja” – žejna pride na ramo – “pila, pila itd. Ko sem za računalnikom je na moji rami ali glavi…
Res dober hišni ljubljenček!!!
LP Lado!
se oprvaičujem nisem brala drugih komentarjev. eh, naš pa še ponoči ni vendo noter. se pa drži kletke. plazi po njej. problem je ker imamo dva in ker pač imata dvolj dela med seboj, se za nas zmenita le toliko da nas veselo pozdravljata, sicer pa ljubkovanje odpade.
v kletko pa kakor jim je, včasih sta oba noter včasih nobeden, včasih eden niot drugi ven. skratka brez veze. najraje sedita na vrhu kletke in uživata.
povejte pa mi, se te živali bojijo komarjev in drugega nočnega letečga brenčečega mrčesa? ker včasih začneta ponoči noret, se ne dereta ampak začneta letat in ko prižgeš luč se umirita, gresta nazaj na kletko in je mir do jutra. in to se je dogajalo ravno v času komarjev.