Za nedoječe mamice in njihove male paciente !!
V nobeni bolnišnici ti ne morejo preprečiti, da bi bil zraven otroka, tako da si lahko poleg otroka tudi ponoči. Govorim sebveda za primere, ko otrok ni na nekem intenzivnem oddelku, kjer bi vaša prisotnost motila delo zdravnikov, sicer so pa na inf. in ped. kar zadovoljni, če si poleg otroka, saj imajo tako manj skrbi in dela.
Mislim, da na ped. celo dobiš brošurico, kjer je prisotnost staršev čisto dobrodošla, seveda pa ni luksuzna, saj moraš spati kar na stolu ali ležalniku.
LP
No, moj malček je bil do 11 meseca hospitaliziran 7x in vedno sem bila ob njemu non – stop (oziroma sem šla tudi domov vsak dan nekaj toplega pojesti in se stuširati, preobleči – ta čas je bil ob njemu mož). Tudi ponoči. Pa je bil dojen le, ko sva bila prvič notri, ostalih pet obiskov pa je bil zalivanček. Nikoli nisem nič doplačala, res pa je, da hrana nedoječi mamici ne pripada. Dobila sem tudi usnjen stol, ki se raztegne v ležalnik, pa se da na njem kar solidno spati.
Sem pa slišala, da je to odvisno, kje je otrok hospitaliziran – na katerem oddelku. Midva sva bila vedno na A1 – pulmo, pa ni bilo nikoli glede tega težav. Je pa tudi res, da je vedno zdravnik sam od sebe rekel sestram, naj mi prinesejo stol, tako, da me niso mogle kar na hitrico odpraviti.
Bile svi hospitalizirane na Vrazovem trgu, pet tednov. In kasneje svi se še 3x vračali na preiskave!
NE dojim! Ves čas sem bila tudi ponoči z otrokom in nikoli nisem plačala nič. Je pa res, da nedoječe matere ne dobiljo postelje ( ki je mimogrede v drugem nadstropju, kot je hospitaliziran otrok ) in niso upravičene do prehrane, čaja… Doječe imajo le te prednosti. Meni so prinesli malo večji počivalnik in tako sem bila ves čas ob svojem otroku.
Pozdravčke!
Valerija!
P.S. Za druge bolnišnice k sreči ne vem!
Koliko vem si povsod lahko zraven vendar če ne dojiš moraš to dolačati. Na oddelku bi naj bil nekje izobešen pravilnik kjer je to natančneje zapisano. (v MB je pri sestrah na stekleni steni)
L.P.