za nalico vprašanje
Pozdravljena nalica,
ker sem na forumu zasledila, da si bila pri dr. Senčarjevi, me zanima, kaj ti je predpisala in kako se zdaj počutiš. Saj si se večkrat potožila, da ti dosedanje terapije s kremicami niso pomagale.
Za odgovor se ti zahvaljujem in resnično upam, da si našla pravo terapijo za tvoje težave. Jaz sem v podobni situaciji kot ti, pa se odločam poskusiti še to.
lp
Lep pozdrav, imam DOBRE novice zate!
Kot si videla na forumu sem bila res nesrečna…tudi 140x na dan me je “skurilo” in nič nisem spala….na koncu nisem več verjela da bo meni kaj pomagalo.
No v začetku marca sem bila pri dr. Senčar (najprijaznejša in najzlatejša ženska ever), skozi pogovor sva ugotovili kdaj v različnih obdobjih življenja sem se kako počutila…imela sem tudi izvide izpred dveh let kjer se je videlo da so mi dejansko skorj v hipu odpovedali jajčniki…zakaj ne ve nihče.
Predpisala mi je 8% Progesteronsko kremo in Ortho-Gynest vaginalete (BH estriol – najnežnejši estrogen) tega pa uporabljam le na 3 dni. Pri dr. Senčar imam kontrolo z UZ vsak mesec.
V treh dneh so valunge popolnoma popustile in ponoči spim doooosti bolje. Ne morem ti opisati kako sem srečna!!!
Dooolgo sem iskala in ti toplo priporočam obisk pri njej, ni ti treba več trpeti.
Če te še karkoli zanima mi kar piši.
Pozdravček!
Pozdravljena,
hvala za odgover, ki vsem nam vzbuja dodatno voljo, da se za te težave le najde rešitev, če je pravi pristop in posluh. Tudi meni so odpovedali jajčniki, pa imam 45 let. Veš, kaj me zanima. Ali si mogoče opravljala sterilizacijo, jaz sem namreč jo in eno leto po tem posegu so se meni začele težave, od ščitnice naprej. Na netu, največ na angleških straneh sem našla kar nekaj člankov in forumov, kjer se piše o tej povezavi. Mogoče bi bilo treb tudi o tem kaj velč javno povedati, da se le ne bi vse ženske odločale o tem posegu, ker vsi ginekologi zatrjujejo, da nima nobenih negativnih posledic na žensko telo.
Srečno ti želim, res iz srca. Jaz se pa čimprej naročim.
lp
zelo rada vsem povem svojo izkušnjo, ker sem sama predolgo tavala in iskala vprašanja….ne nisem se dala sterilizirati, so mi pa dejansko skoraj točno na 46. rojstni dan odpovedali jajčniki…..ne vem po moje je že toliko strupov in hormonskih motilcev v ozračju, predvsem pa v vodi (in plastenkah) da je čisto možno da na nekatere tako močno vpliva …. prva stvar ki si jo želim je zaščita pred “strupeno” vodo iz pipe, resno razmišljam o nakupu res dobrega vodnega filtra vsaj za v kuhinji….se mi zdi da je v teh časih to zelo pomembno!
Vse lepo in veliko sreče!!!