za najstnike
Našemu najstniku so začeli malo nagajati hormončki, kažejo se namreč mozoljčki po obrazu, predvsem na čelu pod lasmi. Zaželel si je Oxi, pa me zanima, kakšne imate izkušnje s čiščenjem kože. Ali priporočate, da kupim kakšno kozmetiko v lekarni(kar predvidevam da je dražje) ali kupim katerikoli tonik(+ kaj še, ker ne vem).
Vem, da se jih ne sme stiskati, pa me zelo srbijo prsti, da bi največje ogrce po nosu spravila ven. Kaj pravite na to?
Hvala za pomoč.
Tudi mi smo z našo najstnico že kar nekaj te “mozoljaste”kozmetike dali skozi. Tudi OXY, pa Clear Face, pa še neke druge – tako tehnički povedano, pa nobena reč ne pomaga prav dosti. Vse so zelo agresivne in kožo zelo izsušijo (razkužijo in razmastijo) tako da je zelo pomembno, da se jih uporablja res samo na prizadetih mestih. Pravzaprav je vseeno kaj kupite – zadnji hit je baje neki Eucerin gel, ki naj bi deloval prav na vnete folikle bla bla bla….. Kupi se v lekarni.
Pa srečno, stiskat pa raje ne.
lp tinca
Oxy res odsvetujem, meni je “skuril” kožo in je res agresivno sredstvo, raje poskusite s čim bolj blagim, morda občasno kake rastlinske maske itd., glavno pa je redno čiščenje kože (pa ne s kakimi agresivnimi sredstvi) – lahko z navadnim nevtralnim gelom, npr. meni zelo ustreza od Schellerja Mineralwaschgel z morskimi algami (mislim, da ga imajo v DM), lahko pa tudi kak podoben, npr. od Rosala za mastno ali mešano kožo, saj jih je dosti. Tistta specialna sredstva za mladostnike pa so ponavadi preveč agresivna in vsaj po mojih izkušnjah res naredijo več škode kot koristi – meni se je koža izboljšala in umirila ravno ko sem prenehala z vsem tem, sicer pa se sčasom tako in tako sama uredi. Torej, zjutraj in zvečer čiščenje s kakšnim gelom (bolje, kot pa s čistilnim mlekom, saj le-to bolj masti kožo), nato pa kakšno vlažilno kremo ali gel – sama uporabljam tudi tu Rosalov gel (za mastno in T-zono mešane kože) – to je čisto dovolj, za posamezne mozoljčke pa morda kakšno aktivno kremo, ki suši mozolje, npr. od Green line Clear – Aktivna krema. Za ogrce pa bodo morda pomagali tisti obliži za nos, pred čimer je priporočljivo nekaj časa držati obraz nad paro (npr. kamilični čaj), nato pa jih naj še preostale previdno iztisne npr. z raztegovanjem kože (čim manj stiskanja). Eni pa tudi hvalijo kremo Normaderm od Vichyja, ki se dobi v lekarnah, najbrž je tudi vredu, povprašajte v lekarnah, ali pa Clear Pore od Neutrogene! (pa pije naj čim več vode, saj se tudi tako izločajo toksini iz kože).
Lep pozdrav,
Maja
P.S. Pa še neke tablete so hvalili tukaj na forumu, mislim, da na Kozmetiki – tablete Dermabion (vsebujejo menda samo vitamine, tiste, ki so potrebni za kožo) in tudi baje precej pomagajo!
Sicer nisem najstnica, sem pa mlada:)), zame je odlična krema ahava – kozmetika iz mineralov mrtvega morja; poskusila sem tudi druge kreme, a sem se vrnila k tej, ker je res odlična. Sem imela kar drage kreme za mastno kožo, a sem vseeno imela mozolje, sicer res ne pretirano, a bili so. Ko sem se vrnila k ahavi, so se umirili v dveh dneh.Imajo tudi blatno masko za mastno in problematično kožo, ki je tudi izjemno dobra.
Take so moje izkušnje
oxy bi jaz odsvetovala, ker ga je imel moj brat. Uporabljal ga je, dokler nisem enkrat pobožala njegove kože- groza- suha, luščila se je, stanjšana,… Sedaj uporablja od clear skina čistilno peno in je veliko bolje.
Kolegica je uporabljala eucerin, ga je tudi pohvalila, tudi vichy-jevo kolekcijo je poizkusila in ji je odgovarjala. Ampak sedaj je na eucerinu!
Moja najstnica si uspešno pomaga s adstrigens tonikom, tee tree kremo in tee tre oljem – vse tole je sicer od Justa – švicarska kozmetika ki prodaja le po predstavitvah na domu (znani so po olju 31). Ker jaz uporabljam ostale njihove proizvode že leta so mi to svetovali za hčerko in uspehi so očitni in zelo hitro. Fajn je ker tonika ni treba izpirat in tudi prej ni potrebno spirat kože (da je čim bolj preprosto ker drugače se ji ne ljubi), ga da direktno na vato in na kožo potem se namaže s tee tre kremo in na večjih mozoljih še olje. Je precej neredna kar se tega tiče in jo stalno opomnijam, ampak kljub temu je ratalo odpravit (imela jih je predvsem na čelu in bradi) in se tudi ne vračajo več. Hvala bogu !