Za Mojco: Resonanca
Pozdravljeni!
Hči je stara štiri mesece. Tri tredne po rojstvu je začela dobivati pikice (najprej smo mislili, da so hormonske), ki pa še po dveh mesecih niso izginile. Ker imam sina (2 leti) z alergijo na mleko, jajca in pšenico sem se zaradi dojenja pričela držati diete brez teh treh alergenov; pa tudi oreščkov, svinine, agrumov, konzervansov, barvil in čokolade ne jem. Stanje se je nekoliko izboljšalo, vendar ne popolnoma.
Ob starosti tri mesece je bila na testiranju na pediatrični kliniki. Kožni testi so pokazali ++ na pšenico, krvni pa so bili negativni. Ob postopnem uvajanju se je koža poslabšala (rdeče, luske, praskanje,…), takoj se je pojavila tudi driska, pri pšenici še nekoliko krvi v blatu.
Sedaj se držim diete, vendar se stanje ne izboljša. Tudi prašek sem sumila (uporabljamo Frosch za občutljivo perilo), zato bom odšla še po bolj blag prašek (ECOVER) v Avstrijo.
Alergije so na žalost detektivka (sum – morda celo jabolka, soja, čebula, pršica…
Zanima mi, kaj mi svetujete?
Je priporočljivo BICOM testiranje pri tej starosti (nekje sem zasledila, da se do dopolnjenega 2 leta zadeva odsvetuje)?
Najlepša hvala za odgovor!
Lep večer,
Bouha