za Mojco-Resonanca
Spoštovani!
Ta forum sem šele začel spoznavati, zato brskam po starih debatah. V enem od vaših odgovorov sem naletel tudi na to trditev:
“Zato predlagam, da dobro razmislite, kaj se je s hčero dogajalo od rojstva pa do pojava alergije (pa tudi med nosečnostjo): cepljenja, operacije, otroške bolezni, vaš amalgam v ustih, zdravila med nosečnostjo, umetni popadki med porodom… “
Če boste utegnili, bi vas prosil, da mi malce podrobneje opišete vpliv predvsem cepljenja in umetnih popadkov med porodom na pojav alergije.
Za vaš morebitni odgovor se vam vnaprej iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav!
Na vprašanje “kam gredo različne snovi (kemijske), ki jih v našem življenju vnašamo v telo” bi le težko našli odgovor. To, da se iz telesa povsem izločijo je utopija. Pomeni, da se akumulirajo v telesu – posameznih organih. Kakšno škodo bodo naredili tam, pa zavisi od sposobnosti našega telesa, kako bo s to “oviro” delovalo. Mogoče je to težko razumeti, pa vendar pogosto vnos neke za telo tuje snovi lahko sproži reakcijo, oziroma se poruši ravnovesje imunskega sistema in se telo lahko odzove z alergijami, astmo, kožnimi reakcijami, migrenami…
Mogoče ste že zasledili, da sem sama imela primer moje hčere, ki je bila močno obremenjena s težkimi kovinami prisotnimi v zobnih zalivkah. Da je zgodba še bolj “neverjetna”, zalivk sama nima, jih imam pa jaz. In ker sva bili s hčerko 9 mesecev kot eno, se je to prenašalo tudi nanjo…
Umetni popadki (hormon oxytocin – preparat pa Syntocinon) aplicirajo ženskam med porodom za ojačanje oz. sprožitev popadkov. Ta hormon je v ženskem telesu naravno prisoten (zaradi poroda in dojenja), zato močnega vpliva pri deklicah nima. Ga pa ima pri dečkih. Med porodom otroci dobijo tudi del snovi, katere dobi njihova mati…
Težko je o tej temi “pisati na papir”, ker je tema kar obširna, zato končujem… Lahko pa še kej vprašate!
Lp-Mojca
Spoštovana gospa Mojca-Resonanca,
najlepša hvala za vaš odgovor!
Opazil sem, da je gospa TinaK, ki je pred nekaj dnevi zaskrbljeno spraševala, ali je sama kriva za hčerkino alergijo, istočasno na drugem forumu zastavila povsem drugo vprašanje:
Se vam zdi možno, da sta vprašanji pravzaprav medsebojno povezani?
Spet se vam iskreno zahvaljujem za vaš morebitni odgovor in vas prav lepo pozdravljam!