Najdi forum

Za Miskaa – prosena kaša

Draga Miskaa!

Zasledila sme tvoj post o kaši. Skuhaj jo v rahlo osoljenem kropu (torej vodi in ne mleku), naj vre 20 minut. Je idealna tako za rast las kot za hujšanje. Drži kot pribito. ne glede na GI ali kalorije, ker je edino žito, ki ga lahko po lastnostih uvrščamo v enako skupino kot sadje in zelenjavo; med tako imenovana alkalotvorna živila, ki niso ne kisla in ne bazična. Jaz sem jo med hujšanjem jedla vsak dan za kosilo ali večerjo in kilogrami so leteli dol (lasje pa gor:-))

Pa še to: kuhano lahko imaš v hladilniku več dni in jo samo greješ v mikrovalovni pečici.

Mirjam

Za kakšno kašo gre (konkretno, prosim lepo)?

Mirjam hvala ti. Jutri jo bom kupila.

Kakšno količino lahko pojem da je smiselno?

Gre za proseno kašo. Koliko pojesti? Kaj pa vem, jedla sem jo iz globokega krožnika, kot bi naredila gres ali pa čokolino. Včasih sem si gor narezala trtetjino banane (več ne, ker ima visok GI), ali pa posula s cimetom. Če sem jo hotela v slani različici, pa sem zraven pojedla skledo pisane solate.

Dober tek!

Mirjam

Jaz sem danes kupila proseno kašo. Ko sem jo skuhala v slani vodi izgleda kot nekakšen preveč kuhan riž. In ni niti tako slabo za jest, kakšen dcl mleka sme dala čez in je bilo ok.

Zanima me če je to ok za lase?

Al mora bit kakšna druga neoluščena prosena kaša in kje jo lahko dobim??

HVALA!

New Report

Close