Za Mihata – Avonex
Zdravo Miha,
prebrala sem tvoj odgovr Tanji, ki je močno pomagal tudi meni. Tudi jaz sem žal na tem, da čez mesec dni začnem s terapijo z Avonexom.
Pravzaprav še nisem čisto dojela, kaj me čaka
Zate imam vprašanje:
ali Avonex jemlješ nepretrgoma 3 leta? Ali lahko vmes prekineš?
Grozno mi je ob misli, da si bom morala vsak teden dati injekcijo . In to leta in leta …. pišeš, da smo lahko pravzaprav veseli, da imamo ugodnost zdravilo prejemati brezplačno in da je zelo drago. Ali lahko odklonim terapijo ?
Oprosti, če te sprašujem neumnosti , zelo sem še v šoku …
če si tako prijazen , bom veela tvojega mnenja na moj mail, ki sem ti ga pustila zgoraj
lepo te pozdravljam in želim vse dobro Pika
Verjetno ne obstaja zdravilo, ki ne bi imelo stranskih učinkov (pri vseh je največji problem ravno v jetrih, ki predstavljajo filter v telesu). Zato je priporočilo, da se pri tistih, ki so na Avonexu opravijo vsaj vsaki dve leti jeterni testi. Pri meni je na srečo bilo po dveh letih vse v mejah normale in na srečo tudi pri vseh, ki jih poznam in so tudi na Avonexu.
Sam sem potreboval kar nekaj časa, da sem razčistil sam v sebi o škodljivosti injekcij. Avonex dobi (tudi zaradi visoke cene) samo tisti, ki je upravičen in če si upravičen, potem sigurno ne gledaš na stranske učinke.
Zato Tanja te naj ne bo nikar tega strah. Upam, da jih ne boš potrebovala, če pa že – so Avonex injekcije najblažje in tudi to je fajn, da se pićiš (ali te kdo drug) samo enkrat na teden. Pa še to: Avonex injekcij ne rabiš hranit v hladilniku, ker so lahko hranjene do 25 stopinj!