Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija za Metov-recepti brez jajc in mleka

za Metov-recepti brez jajc in mleka

Drag Metav, v januarju ste na forumu pisali o tečaju brez jajc in mleka.Prosim za kak recept oz. če mi napišete na koga se lahko obrmem.Mogoče kdo drug še ve za kake recepte?

Pozdravljeni

Bila sem na tečaju za kuhanje brez mleka in jajc – to je bila veganska kuhinja , kjer uporabljejo veliko neobičajnih začimb in hranil , zato receptov tudi nisem prepisala. Zdaj pa jih napišem nekaj (tisti , ki so še najbolj navadni ) . Meni je najbolj všeč recept za kekse …

Ali želiš še recepte za slane jedi ?

LEŠNIKOVI / MANDELJEVI KEKSI

1,5 skodelice pirine moke
1 skodelica kus-kusa
1 skodelica sončničnih semen
1 skodelica lešnikov/ mandeljnov
1 skodelica javorjevega sirupa
1/2 skodelice slada
4 žlice olja
sol
cimet
limonina lupina

SLADKI ŠTRUKLJI

testo :
30 dag moke
1/2 dcl olivnega olja
7 dag slada
2 dcl sojinega mleka
1,5 čajni žlici suhega kvasa
limona/mandarinina lupina
vanilija

nadev 1 :
10 dag mandljev
5 dag lešnikov
7 dag slada
2 jušni žlici javorja
10 dag margarine
rozine
1 dcl sadja
cimet
vanilija
limonina lupina

nadev 2 :
25 dag sojinega sira
rozine
javor
sojina smetana
limonina lupina

BISKVITNE ROZINE “KREMŠNITE”

biskvit :
32 dag moke (T-2)
1 dcl olivnega olja
10 dag slada
9 dag javorja
2,5 dcl sojinega mleka
1 pecilni (iz naravnega vinskega kisa)

Krema :
1 l sojinega mleka
10 dag slada
10 dag javorja
14 dag koruznega škroba
8 dag margarine
sojina smetana
vanilijev sojin desert

postopek :
biskvit : olje daj v sladkor , premešaj , dodaj slad in javor, mlačno sojino mleko in na koncu moko s pec.praškom. Zmešaj in daj v vročo pečici (150 stopinj) . Pečeš dokler ni pečeno.

krema:
1/2 margarine in koruzni škrob daj v mleko in ga daj na štedilnik . Segrevaj ga in mešaj , dokler se krema ne zgosti . Na koncu dodaj slad in javor. Sjino smetano .vanilijev desert in pol margarine, ko je krema na pol ohlajena.

Mene bi pa res zanimali recepti za slane jedi. Hvala!

SončekŽan izvoli :

RIČET

1/2 kg ješprenja
kombu alga
4l vode
peteršilj
4 korenčki
2 zelenjavni jušni kocki
1 jušna žlica umeboshi paste
1 žlica tartena
shoyu

prekajana pšenična klobasa

(ričet je bil zelo dober)

TESTENINE Z HOKAIDO BUČO
32 dag testenin
voda
sol
kombu alga

10 dag hokaido buče
česen
olivno olje
kajenska paprika
shoyu

SEITAN Z WITAM R-OM
25 dag seitana
olivno olje
1 jušna žlica witam”ra
kuzu
voda

SEITAN Z LIMONO
25 dag seitana
olivno olje
1/2 limone
1 jušna žl. witam¨¨ra ali shoyu

Hvala tudi v mojem imenu!!!!
teja

New Report

Close