za medvedka Pu
Živjo!
Nekaj postov nižje si nas “zasula” z enkratnimi idejami za darilca. Imam pa eno prošnjo – letos imam okoli sebe kar nekaj sončkov starih malo pod ali nad eno leto, (vključno z mojo osemmesečnico) pa bi jim rada sešila igračke iz blaga. Šivati ravno ne znam ampak bi se potrudila. Zanima pa me ali imaš ti kakšne posebne kroje za igračke ali mi lahko priporočiš kakšno knjigo. Če jih imaš bi ti bila zelo hvaležna, če bi mi jih lahko kako poslala. A Pa še to – s čim jih ti že napolniš in kje se to polnilo dobi (da je pralno, če sem prav razumela). Hvala in pozdravček.
Barbara
Pozdravček Barbara, kakšne posebne knjige za te igračke iz blaga ravno nimam – imam namen pogledati v knjižnici, pravzaprav pa si bom jaz kar na karton narisala obris medvedka, ali pa ribice … potem bom to položila na blago in izrezala in ročno zašila, nimam šivalnega stroja, zašije na notranji strani, potem si pustiš malo prosto za polnilo in celo figurico obrneš, da se ne vidijo tvoji šivi in ko pri luknjici napolniš, potem obe strani blaga (roba) obrneš navznoter in zašiješ še tam – no tam se bo malo videlo – pa nič hudega. Jaz sem si že kupila blago, za medvedke svetlo modro in rdeče z malimi pikiciami, zelo lepo bo prišlo, ker ful ful vzorčasto – ne vem potem ne pride do izraza obrazek, ko mu našiješ očke in smrček, potem sem si kupila tako božično rdeče zeleni mali karo in med karicami so čisto mali pol cm veliki medvedki rdeči noter – tega bom mogoče uporabila za male blazinice ali srčke, tudi tu je postopek isti … ne vem mogoče ti ne znam jasno napisati ali se izraziti … polnilo se imenuje koflin in sem ga kupila v prodajalni kjer prodajajo tople pode, pa filc, pa peno, pa tiste plastične prte na metre … lahko uporabiš tudi na drobno narezano peno, tudi to se dobi tam. Meni je koflin bolj prijazen. Pri igračkah pa je potem samo finta v ušeskih, če so špičasta bo muca, pa ji potem lepe brkice gor našiješ, ali pa daljša za zajčka, ne vem boš videla ko boš naredila enega bo kar steklo .. jaz sem še v fazi pletenih medvedkov, pa sem bom tega tudi lotila. Potem pri ribici če si vešča, za glavo in trup in rep lahko uporabiš tri vrste blaga, najprej si malo nariši na papir – saj bo šlo tudi brez modelov – boš sama našla forumulo. Pa najprej poskusi enega majhnega za dlan velikega narediti, pa se potem lotiš večjih.
Se te da dobiti na kak mail ali GSM?
Če sem kaj nejasno napisala še kar vprašaj z veseljem odgovorim.
Medi
Živjo!
Mi je že jasno kako približno to izgleda. Res nisem pravi mojster v raznih ročnih delih ampak se bom potrudila. Tudi sama sem namenjena v knjižnico po kakšno knjigo ali pa mogoče revijo, ker rabim še veliko stvari narest.
Če najdeš kakšno fajn knjigo ali revijo mi prosim sporoči ali pa še kakšno dobro idejo – Na forumu sem bolj poredko čas pa tako hitro teče zato mi lahko sporočiš kar na moj mail [email protected]
Še enkrat hvala in pozdravček,
Barbara