Najdi forum

Pozdravljeni.
Imam samo eno kratko vprašanje in pripombo.Naj povem da sem tudi sama mamica otroka z pp in sta mi gospa Francka in Petra že velikokrat znali pomagat oziroma svetovat glede naših težav.
Mene pa zanima kdo ste vi da skoraj na vsako vprašanje odgovarjate preden sploh uspeta moderatorki odgovorit?Malo nižje sem tudi zasledila enega oziroma dva vaša zelo arogantna in osorna odgovora.Ne me razumet narobe,vendar mislim da bi bilo prau če se predstavite če ste slučajno zdravstvena delavka ali kako na drug način usposobljena oseba da imajo vaši odgovori kakšno podkovano znanje in izkušnje,kajte koliko mi je znano niste vodeni kot moderatorka tega foruma.
To me resnično moti in bi želela izvedet kaj več o vaši zdravstveni usposobljenosti.Res je da sem tudi sama že veliko krat dala kakšen nasvet če sem imela z svojim otrokom podobno oziroma isto težavo,vendar pa ne na vsa vprašanja,ki jih tukaj zastavljajo meni podobni ljudje oziroma starši.Prosim za kratko razlago.
Hvala in brez zamere.

Mamica 33

Mamica 33,

sem dolgo premišljevala, če naj vaše pismo “spustim skozi ali ne”. Pa sem sem odločila za to, da ga objavim in še sama napišem svoje mnenje.

Kot se že napisala: ni važno kdo in kaj ste, kolikokrat berete ali odgovarjete na različna vprašanja ali poveste svoje mnenje. Vsaj zame ni.

Res pa je, da na vsa vprašanja s Francko ne moreva odgovoriti v istem dnevu, ko jih nekdo postavi.
Jih pa odobriva, saj lahko medtem ko oseba čaka na najin odgovor, ji kdo posleduje svoje izkušnje. Včasih to kdo stori bolj taktno, včasih manj manj. Vsekakor, če je odgovor žaljiv, neprimeren – ne bo obljavljen.

Samo moje mnenje. Lep pozdrav in lep dan, Petra

Pošlji oblikovano (18-02-06 12:35)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni.
Saj nisem mislila nič hudega ali žaljivega,vendar me pa vseeno zanima od kje toliko znanja tej omenjeni osebi.Jaz osebno sem zastavljala vprašanja izključno vama z Gospo Francko in sem tudi bila vesela mamic z podobnimi težavami da so mi zaupale svoje izkušnje in sploh nisem zamerila-nasprotno bila sem jim hvaležna,ampak razjezili so me od omenjene osebe arogantni odgovori in naj povem da jaz nebi želela da odgovarja na moja vprašanja z takšnim ciničnim tonom,zato nebom več sodelovala na tem forumu.Moje mišljenje je tudi da en laičen človek ki nima potrebnega znanja ali lastnih izkušenj ne mora najt sebe v vsakem vprašanju in mu napisat odgovor pa kakršen koli že je.A ni to logično?
Vam in Gospe Francki pa se iz srca zahvaljujem za vso vajino pomoč in izkušnje ki jih delita z nami,ki potrebujemo vaše nasvete in izkušnje.
Hvala in lep pozdrav in veliko uspeha še v bodoče.

mamica 33

Sem enakega mnenja kot mamica 33.
Tudi sama sem že nekajkrat na tem forumu povprašala glede strokovne izobrazbe posameznikov, ki so odgovarjali na različna vprašanja. Pa ne zato, ker bi s tem želela koga žaliti, ali da bi bila mnenja, da “nestrokovnjaki” ne bi smeli odgovarjati, sploh ne.
Vedno se mi zdi prav, da vsaj približno vem, kdo odgovarja na moja vprašanja. To pa predvsem zato, da odgovor temu ustrezno tudi upoštevam ali sprejmem, oziroma ga ne.
Lep dan in vikend
Silva

Mamica33,

vašega posta nisem vzela kot kaj hudega ali kot žaljivega.Odločitev, kaj berete, s čem se strinjate, je vsekakor vaša. Lahko prebrete vse odgovore, lahko le mojega ali Franckinega. Prav tako je vaša odločitev, da na forumu sodelujete aktivno, pasivno ali pa ga sploh ne obiskujete.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Pošlji oblikovano (18-02-06 15:49)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Silva,

že večkrat sem napisala, da je včasih nasvet, mnenje starša lahko vreden več kot strokovnjakov nasvet. Včasih kdo nerodno izrazi svoja stališča, pa še zdaleč ne misli tako.

Vse kar je na forumu napisano, lahko vzamete, sprejmete kot svoje, se z napisanim strinjate ali pa imate o vsem drugačno mnenje. To velja tudi za najine odgovore – torej moje in Francike.

Izgleda, da si želite več mojih in Franckin odgovorov ali mnenj in komentarjev – kar bova v bodoče tudi poskušali upoštevati.

Najlepša hvala za odgovor.
Ja res je da so mnenja in izkušnje dobrodošle,no vsaj zame ko imam zelo bolnega oziroma drugačnega otroka,vendar povdarjam da lahko posamezniki kot gospa mecika malenkost majn osorno odgovarja na naše odgovore.Me pa zanima zakaj se sedaj ni vključila v ta post.Pa kakorkoli že z to razpravo sem zaključila.Res pa je da si večino bralk in bralcev želi predvsem Vašega in od Gospe Francke mnenja,čeprau vem da tudi Vi nimate časa da bi takoj odgovorili na vsa vprašanja.
Lepo Vas pozdravljam in vam želim obilo uspehov.

Mamica 33

Mamica33,

nismo smo “mojstri besede”, se različno izražamo, nekateri so bolj, drugi manj nadarjeni za pisano besedo. Pri odgovorih smo nekateri bolj, drugi manj konkretni, taktni, občutljivi… Sicer pa smo ljudje različni. Včasih kdo kaj napiše, pa drug razume to na drugačen način kot je bilo mišljeno. Lahko je to tudi zaradi različnosti izražanja.

Sama se pogosto npr. zatipkam :)) Pa če tudi berem kakšen svoj “star” odgovor, se mi zdi , da bi ga lahko napisala boljše, drugače, bolj taktno …

Pošlji oblikovano (18-02-06 19:38)

Petra,
se strinjam, da so odgovori in mnenja staršev velikokrat boljši od marsikaterega strokovnjaka. Zato sem teh odgovorov in razmišljanj tudi najbolj vesela in jih rada preberem in včasih tudi upoštevam.

Kadar pa se nekdo (ki seveda ni moderator tega foruma) oglaša in odgovarja na vsako temo in to kar vsepovprek, pa še to na včasih zelo “čuden” način, takrat se upravičeno vprašaš, kakšna oseba stoji za tem.

In prav tem je bilo namenjeno moje vprašanje glede “strokovnosti” v obeh primerih.

Niti slučajno pa nisem s tem mislila, da nasveti in mnenja staršev niso dobrodošli, ali mogoče manj vredni. Sploh ne.

Očitno s svojim pisanjem nisem bila dovolj jasna in zato tudi ne pravilno razumljena.
Lep pozdrav
Silva

Zdravo!
Šele danes sem našla vprašanje.Sem prof. defektologije z 26.leti dela v vzgoji in izobraževanju.Sem tudi mamica dveh otrok.Želela sem le pomagati.Se opravičujem.Nisem vedela,da so takšna pravila.Nasvidenje!
Mecika

Mecika,

forum je anomimen, vsak lahko bere ali odgovarja. Nekatere obiskovalce je pač zanimalo kdo ste, ker se pač pogosto oglašate in predvsem, ali lahko “zaupajo” vašim nasvetom ali mnenju.

Lep (defektološki) pozdrav in lep dan, Petra

Pošlji oblikovano (22-02-06 20:16)

Zdravo mamica 33!
Še enkrat sem prebrala Vaše mnenje.Nisem arogantna in osorna.Ne razumem zakaj ste me tako označili.Mislila sem le,da lahko preko foruma pomagam tam kjer znam.Ne gre se zame ali za Vas.Gre se le za to ,da pomagamo otrokom s posebnimi potrebami in to je moje poslanstvo.Nisem se oglašala na vsa vprašanja.Odgovorila sem na tista,kjer sem mislila ,da lahko pomagam.Adijo!!!
Mecika

Zdravo mamica 33 !

Moja mnenja so ponavadi mnenja mame otroka s posebnimi potrebami. Bolj strokovno se s to problematiko ukvarjam na delovnem mestu – zdravstvena izobrazba, 21 let ( joj, saj ni res!) delovne dobe v strokovnem timu pedopsihiatra.

Forum je po moje namenjen izmenjavi mnenj, nasvetov, izkušenj. Pohvalila bi moderatorke, ki nas visoko kvalitetno usmerjajo.

New Report

Close