Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija za Matejas

za Matejas

Pozdravljena !
Povem Ti mojo izkušnjo, ki sem jo doživela pri moji punčki. Že od rojstva smo imeli težave s kožo, ki je zelo srbela. Testi so pokazali, da je alergična na arašide, čeprav jih ni še nikoli zaužila. Na enem izmed pregledov v LJ so mi rekli, da ima nenormalno velik trebušček. Sama sem smatrala, da je to nekaj normalnega za takega otročka,ker je imela vseskozi pač malo večji trebušček. Zelo me je ta izjava šokirala in zaskrbela. Pred mano se je zavrtelo vse življenje,ki čaka mojega otroka. Brez kruha si sploh nisem mogla predstavljati. Začela sem opazovati tudi druge otroke posebno na plaži. Imeli so tudi v tej dobi do treh let velik trebušček. Nikoli ni bruhala, da o driski ne govorim, ni hujšala, težo je imela vedno malo nad povprečjem, bila jo je ena sama živahnost. Ko je šla kakat smo panično opazovali, ali se je blato potopilo ali je obilno , ali je pepelnate barve. Bili smo na meji norosti. In kje smo danes ?Čez štiri mesece bo stara pet let.Trebušček je z razvojem splahnel , razvoj je normalen, nobenih znakov, da bi bilo karkoli narobe. Razumem te, kaj prestajaš, ker sem enako doživljala sama. Vedi pa, da te take stvari ne pustijo čisto brez skrbi. Upam in želim, da bi bil pri vas enak potek. Bom spremljala tvoje poste.
Želim Ti vse dobro !

Ane, najlepša ti hvala za tvojo izkušnjo, ker sem tudi sama že na meji norosti. Postala sem že pravi strokovnjak na področju celiakije, saj sem v teh 14 dneh prebrala vse kaj se o celiakiji prebrati da. Opazujem hčerino blato, njen trebušček, druge otroke, berem deklaracije na izdelkih…..
V torek imava v mariborski bolnišnici prvi spec. pregled blata in krvi. Mislim že da se mi bo od skrbi kar zmešalo. Tudi moja triletnica ni imela nikoli težav s prebavo, res pa opažam, da ima zelo dober metabolizem, ker redno odvaja, vendar je to blato lepo izoblikovano, brez neprebavljenimi delci hrane, včasih plava na vodi, včasih ne odvisno od velikosti kakca.
Opazujem tudi njeno držo, ramena nazaj, v križu vbočena in posledično držanje trebuha naprej.
Drži pesti, da se bo vse dobro izteklo, ker drugače me bo res konec.
Še enkrat ti hvala, hvala tudi 😀 in se pišemo.

Lep dan vsem in poljubite svoje otroke.

mateja

Matejas, še to Ti moram potrditi, ker mi je ušlo. Tudi naše blato še sedaj kdaj plava, ker je pač odvisno tudi od hrane same. Tudi pri odraslih bi to lahko opazili. Tako, da samo to ne more biti znak.
Mislila bom na Vaju, sicer Ti svetujem, čimmanj razmišljaj in odganjaj misel, saj imajo misli, posebno negativne, strašno moč! Imaš ostale argumente, ki Te lahko odvračajo od tega!
Pa srečno !

Ane ne piši bedarij. Celiakaši imajo posebno moko iz katere se pripravlja kruh, poleg tega lahko uporabiš koruzno moko, ajdovo moko, riževo moko, različna semena /bučice, sezam, …. in je vsaj pri nas večkrat celo boljši kot je kupljen od raznih proizvajalcev /za normalno prehrano. Poleg vsega je prehrana celiakašev veliko bolj zdrava, ker večinoma ne vsebuje toliko konzervansev in polnil, poleg tega je celiakaš povsem normalno zdrav človek, ki ma lahko otroke in se normalno razvija, kot vsi ostali (seveda ob ustrezni dieti). Seveda je na začetku težko, ampak, pri nas je to že skoraj rutina.

Matejas poglej na mail. Lep dan ti želim in veliko pozitivne energije, Maja

New Report

Close