za Kitty – endometrij
Kitty, morda mi lahko pomagaš:
sem v 3jem IVF postopku, enkrat zmrznjenčki, v kratkem bom imela četrti transfer (sem dan po punkciji). Stara sem 40, v zadnjem postopku sem pridelala 5 celic.
Moj problem je pa endometrij. Na zadnjem UZ je bil 8mm, pa tudi v prejšnjih postopkih je bil med 7 in 8mm (to pomeni spodnja meja normale). Ali lahko do ET še kaj naredim za debelitev endometrija? Zdaj sem na utrogestanu, 3×2 tbl. dnevno.
Pa zanima me še, kaj je z aspirinom 500? Vem, da naj bi pomagal pri prekrvitvi maternice, ampak dr, Reš ga predpisuje skupaj z dvema dozama utrogestana in me skrbi, da zarodkov s tremi dozami u. + aspirinom ne “utekočinim”, saj v nosečnosti aspirin sicer ni priporočljiv, oz. je prepovedan, ker lahko povzroči abortus.
Hvala ti za odgovor!
Lp,
Magrathea
magrathea 8 mm je čisto vredu rezultat. Endometrij je dovolj zadebeljen, da če je sreča lahko pride do vgnezditve. Aspirin 100 pa še dodatno prekrvavi maternico tako, da je vredno poiskusit. Kontraindiciran je le v primeru krvavitev. Sicer tudi v času nosečnosti ni odsvetovan.
Kar brez zadržkov poiskusi. Preskoči le čas tako po punkciji.
V večini se ugotovi le v primeru, da odvzamejo tkivo maternične sluznice. Najbolj značilna je adenomioza, posebno stanje maternične sluznice, ki se vrašča v steno maternice ter posledično povzroča težave in tudi povečuje stopnjo neplodnosti.
Ampak to stanje težko ugotovijo, ugotavlja pa se mikroskopsko in se marsikdaj ne ugotovi. Pri nas teh preiskav skoraj ne delajo…
LP, Ajda