Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma za Kati321

za Kati321

Ojla, Kati,

kako je kaj s tvojo punčko? Kako koža in kako sklepi?

Veš kaj me zanima. Koliko vam kaj dajejo zdravil za vnetje sklepov? Namreč pri hčerki se je v maju pojavila bolečina v sklepu, ki je po dveh dozah zdravila ponehala, zato je revmatologinja rekla, da gre verjetno za obremenjenost sklepa, vendar smo še vseeno morali jemati zdravila. Po treh mesecih sva bili na pregledu, kjer je dr spet ugotovila, da je s sklepi vse ok, ampak ker je bila mejna sedimentacija (v telesu naj bi potekalo neko blago vnetje, vendar iz tega ni razvidno, da ravno vnetje sklepov!!), naj bi hčerka jemala zdravila še naprej. Meni se pa tole zdi že malo too much! Da se jemlje zdravila kar za vsak slučaj! Kako je pri vas? Vam tudi za vsako figico spet predpišejo terapijo?

Helena

Pozdravljena!
Naj povem, da je hčerka še kar, sicer pa je bilo sedaj poletje, sonce in POČITNICE. Takrat je pri nas vse v redu, ko pa se pričnejo stresi, gre vse rapidno navzdol. Sem ugotovila, da se ji po lasišču že zopet delajo ”fleki”, na telesu jih še ni (to pride v novembru, decembru), sklepi so pa tako tako.
Glede zdravil za sklepe je pa takole. Ko jo začnejo boletu sklep, bi morala jemati antirevmatike 6 – 8 tednov po prenehanju bolečin. Sklepi jo po malem vedno bolijo (enkrat kolena, drugič gležnji, pa prsti na rokah), žal pa zelo redko spravima terapijo brez prekinitev do konca, ker jo vedno prej izda želodec (slabost, po nekaj časa pa celo krvavitve), tako da se jaz dokler ni res hude sile poskušam posluževat alternative (obkladki, kreme). Novembra sva zopet naročeni na kontrolo pri revmatologu in vem, da nama nova terapija in nove tablete ne uidejo, katere bodo sedaj in kakšne bodo posledice v njenem želodčku pa si niti ne upam mislit, ker bo tako ali tako katastrofa.

Ksenija

Živjo,

ni nobenega miru pred to boleznijo, kaj? Pri nas zaenkrat luskavice še ni, vendar hčerka še ne hodi v šolo. Bomo videli, kaj bo potem.

Zanimivo, da imajo v Mariboru drugačno doktrino zdravljenja kot pri nas v Lj. Pri nas moramo zdravila jemti še 6 mesecev, ne tednov, po končanih bolečinah in negativnih vnetnih parametrih (sedimentacija in ne vem kaj še gledajo). Tokrat smo prenehali jemati zdravila že po treh mesecih, nekako na svojo odgovornost. In zdaj čakamo – se bo ponovilo ali se ne bo ponovilo…

Hčerka z želodčkom nima težav, jemlje pa vsako jutro na tešče UltopS – kapsulo ji stresem na žličko jogurta. Če se prav spomnim, jemljete tablete Bonifen? Kaj pa, če bi poizkusili s sirupom? Vendar se ga dobi le na Hrvaškem in v Italiji, za Avstrijo pa ne vem. Zdravila dobiš na bel recept, potem pa ti zavarovalnica povrne denar.

Helena

Ne, mi smo imeli največ problemov z medrolom, sedaj pa je imela olfen, no hvala bogu sedaj nič, kontrolo pa imamo novembra.Takrat bom pa videla kaj bo. Upam da se vam ne bodo bolečine ponovile in da bo mir. Kaj še vedno jemljete ultop, kljub temu da ne jemlete več tablet proti bolečinam? Ravno prejšnji teden mi je osebna zdravnica rekla, da ultop tudi ni najboljši za neprestano jemanje, je le za takrat, ko sejemljejo protibolečinske tablete. Za ta ostali čas pa nama je predpisala talcit tablete – proti kislini, ultop baje popolnoma prepreči izločanje kisline, kar pa tudi ni najboljše.

Ksenija

Ojla,

sem malo bolj pozna, ker sem imela v službi gužvo, pa nisem uspela priti na MON.
Nisem vedela,d a jemljete medrol, sem mislila, da je to zdravilo le za odrasle. Nam namreč dr kot drugo stopnjo omenja metrataksat. Zaenkrat smo še na ibuprofenu. Verjetno moramo tudi zato mijemati zdravila še 6 mesecev po izboljšanju, vi pa le 6 tednov.
Ultopa sedaj, ko nimamo zdravil, ne jemljemo. Niti nima težav z želodčkom. Se ji je pa grozno poslabšalo železo, tako da sedaj jemlje železo, da si telo malo opomore.

Helena

New Report

Close