Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija za kata*

za kata*

Kje si dobila informacijo, da lahko pšenico madomesriš s piro? Mnenja so tako deljena. Jaz osebno mislim, da lahko. ali mi prosim posreduješ recept za rižev kruh. Lepe praznike želim

Draga Ajla!

Na testiranju z BICOM je bila ugotovljena alergija na pšenico, na piro pa ne. Koliko je meni poznano, je pira eno najstarejših gojenih žit, katere zrna so zelo podobna pšeničnim zrnom in je ne moremo enačiti z pšenico. Mi smo pekli pirin kruh, riževega žal ne. Obstaja pa moka mešanica B, BREZGLUTENSKA MOKA (Schar), ki vsebuje riževo moko in koruzni škrob. Iz te moke lahko spečeš kruh a jaz še nisem poskusila. Na vrečki je tudi navodilo za pripravo kruha. Kaj dosti ti nisem pomagala, želim pa tebi in vsem uporabnikom tega foruma vse lepo v novem letu in čim manj alergij in omejitev, LP Kata

Hvala za odgovor.
Tudi jaz sem to informacijo dobila tam. Pišeš v pretekliku, ali to pomeni, da nimate več omejitev? Kakšne težave ste imeli? Koliko časa ste imeli dieto?Pira se v naši kuhinji zelo dobro obnese. Uporablajm tudi druge moke (koruzno, riževo, ajdovo) Oglasi se še kaj. Uživajte !!!

New Report

Close