Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija za kaj bi lahko šlo?

za kaj bi lahko šlo?

Spoštovani,

moj triletni sine se je začel pretekli konec tedna praskati po hrbtu, kjer se mu je pojavil rdeč izpuščaj, po vsej površini, tudi ramenih in spredaj na ključnici, močno srbeč (se je spraskal tudi do krvi), nekateri izpuščajčki so bili skoraj kot mehurčki. Pri pediatru so nas po hitrem postopku odpravili z diagnozo: garje (zdravnica je rekla, da vidi kanalčke) in dali eurax dermalno emulzijo (2-3x na dan, zvečer po vsem telesu) in flonidan proti srbenju.

Po dveh dneh uporabe omenjenega sredstva – izpuščajčki so se medtem posušili, na vrhu je ostala temnejše pikica, vendar je površina še vedno hrapava in srbi, vendar manj kot prej – sva se šla pokazati tudi dermatologu, ki pa je dejal, da to garje prav gotovo niso in je predpisal steroidno mazilo. Mogoče bi utegnila biti virusna okužba, je še dejal.

Danes ponoči je začel tudi bruhati (doslej 4x), za kar sem v navodilih prebrala da bi utegnil biti tudi stranski učinek predoziranja euraxa. Ko sem poklicala k pediatru, so dejali, da se je med zadnjim obiskom pri njih lahko okužil z virozo (da jih sedaj kroži veliko), da se zdravniki glede diagnoze tudi lahko zmotijo (zaradi garij) in da se pač zgodi.

Ne bom govorila o tem, kakšen preplah je (po nepotrebnem) zavladal v vrtcu, da smo razkužili vse stanovanje in psa, ki živi z nami v stanovanju takoj peljali k veterinarju (je zdrav)… Želela bi samo vedeti – če je mogoče -ali je kožno stanje povezano z bruhanjem in za kaj bi lahko šlo.

Hvala in lep pozdrav,

zaskrbljena mamica

Pozdravljeni!

Po opisu sodeč bi težko sklepal za kakšno obolenje gre.
Po Euraxu sigurno ni prišlo do bruhanja, slabosti.
Verjetno je šlo za virusno bolezen s kožnimi znaki.
Velikokrat ne moremo sigurno potrditi bolezni, vsekakor pa je sedaj, ko izpušaji izginevajo, še težje.
Vsekakor pa je kožni izpuščaj lahko v zvezi z virozo.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close