Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja za jsmi in vse ostale: Tea Tree

za jsmi in vse ostale: Tea Tree

Prosim vas za nasvet: v spodnjih postih piše jasmi, da je olje Tea Tree dobro za glivična obolenja.
Naš malček ima hudo vnetje okoli zadnjika, peče, srbi – groza, najbolj ponoči.
Dobili smo prvo Lamisil, drugič smo šli nazaj dobimo Elocom kremo, ta je pekla, da je kar vriskal in smo prenehali in šli nazaj k pediatru, ker je dobil še ful povečane bezgavke in vneto grlo. Zdaj je dobil Canesten za mazati riko in oralni gel Daktarin za lizat(po ustih in za grlo)-tu ni problem, ker mu je všeč oz dober. .V sredo bomo nesli tudi blato za pregled za parazite – to smo že naredili 2x v obdobju 3 mesecev, pa se ni nič pokazalo, našega pa kar srbi, zdaj ima pa še vneto(verjetno od praskanja) ritko. Ker vemo, da se na blatu ne pokaže vedno (vsaj za podančice), sem opozorila pediatrinjo na tisto neko lepilo, pa mi je rekla, da se zdaj ne upa, ko ima tako vneto ritko, bomo naredili kasneje, ko se ritka malo pozdravi, pa verjetno bomo v sredo kar dobili Dalben? za vsak slučaj, če bi bile res gliste oz. podančice. Tako da to ni nič nevarnega in bi jih lahko vsak otrok vzel enkrat na leto. (kot kužku, ko dajemo preventivno tablete proti zajedalcem??!!!)
Res bi se rada rešila tega in jaz, in malega , ker je grozno, še posebej ponoči, pa mi ravno ne dišijo vse te kreme, ki tanjšajo kožo, pa kemija. Sem poskusila tudi z domačimi zdravili: česen, koren, pa ga ne pripravim do tega, da ga samo povoha, kaj šele kaj drugega.
A mi lahko date še kakšen nasvet? Kako se pa Tea tree uporablja? Sicer imam samo kremo, ne olja.

zivjo.

sej nisem nobena strokovnjakinja, veš. sam velik imam literature na to temo.

če imaš tea tree kremo je kar v redu. sicer pa je za izpiranje glivičnih obolenj potrebno kanit par kapljic v vodo in jih grgrati oziroma z njo izpirati.
a to velja za odrasle. nimam pa pojma če lahko to konzumirajo otročki.

vem da protivnetno delujejo tudi kreme ali čaji na bazi ognjiča, lavande, kamilice,…
vendar bi ti pri tem najbolje svetoval fitoterapevt, to je zdavilec, ki zdravi z zelišči.
če si iz ljubljana, vem, da znajo zeliščarice na tržnici dobro svetovati, pa tudi na pokriti tržnici je en striček, ki večinoma prodaja pripravke od ašiča in tudi veliko ve o tem.

če še dojiš, jej česen ti in ga bo mali dobil v mleku ali pa mu skušaj ponuditi česen v kapsulah (dobiš ga v naravnih lekarnah).

no, zdaj sem pogledala še v eno knjigo, na strani o otroških boleznih (zdravljenje z zelišči – penelope ody) piše…
da za otroške podančice priporočajo:

– čemaž, trenutno ga je na bio tržnici v ljubljani vse polno, po okusu je podoben česnu, a uživajo se listi. raste v gozdu.
iz njega naredimo poparek (vržeš v vrelo vodo in odstaviš – kot vsak čaj) in 1xtedensko narediš tudi klistir iz blagega čajčka.
ne vem sicer kako bi malemu naredila klistir, a na intenzivni, kjer je moj mali, če otročki ne morejo kakat, jim maredijo klizmo – neke vrste klistir.

-ali zelje, tri dni vsako jutro kozarec zeljnega soka, kombiniramo ga lahko s korenčkovim sokom.

-ali dieta: 2 dni naj otrok ne je nič dugega kot naribano korenje

upam da sem kaj pomagala.
jasmi

Hvala , za česen v kapsulah se pa res nisem spomnila. Poskusila bom še z zeljem, koren nam ne gre.

kremo tea tree lahko uporabljajo tudi otročki..lahko pa še povprašam svojo predstavnico, kako je z oljem..

svetujem vam uporabo kapljic tea tree in sicer tako, da polovico stekleničke stresete v deo intim in s tem otročka umivate večkrat na dan, nato pa suho res suho ritko namažete še s kremo tea tree in prepričana sem, da bo hitro dobro. Sicer pa lahko tudi kapljico eteričnga olja tea tree zmešate v kremo in namažete ritko.

lep pozdrav in hitro okrevanje

alma

New Report

Close