Za Jacqueline:ECOVER
Pozdravljena!
Med starejšimi posti sem zasledila, da uporabljaš prašek Ecover, ki ga kupuješ v Avstriji. Prodajali naj bi ga v Celovcu v Reformhausu. Klicala sem v enega od teh, pa ga menda ne prodajajo (Maria-Platzer Strasse). V katerem ga kupuješ ti?
Zanima me tudi kakšna je cena?
Najlepša hvala za vse!
Bouha
Ne vem, kako se imenuje ulica, na kateri se nahaja Reformhaus, v katerem kupujemo, je pa v centru, blizu zmaja (če gledaš v isto smer kot zmaj, je R. na levi strani in malo naprej).
Približne cene:
gel 1,5l – 8 EUR
mehčalec 1l – 3,5 EUR
za občutljivo perilo 1l – 5 EUR
Obstaja tudi prašek (za običajno in temno perilo), pa ga trenutno nimam, da bi pogledala ceno.
Za alergično hčerko uporabljam gel ali kar prašek (lepše diši 🙂 ), za ostale člane družine pa tudi mehčalec in tistega za volno in občutljive tkanine.
Ecover smo začelu uporabljati v obdobju, ko je bila hčerina koža tako katastrofalna, da niti nisem mogla reči, katera hrana ali kaj drugega ji škodi, nobena dieta ni (še) nič pomagala. Pred Ecoverjem smo zamenjali nekaj drugih praškov, vedno je bila koža enako zanič, potem smo pa pač ostali pri tem. Moram povedati, da zdaj ne prenesem več vonja običajnih praškov, ker mi smrdijo po kemikalijah, kot bi prišla v kakšno hudo tovarno… Sploh pa ne prenesem vonja po običajnem mehčalcu. Če babica starejši hčerki kdaj opere obleke, ko prespi pri njej, jih jaz potem takoj vržem v pralni stroj, ker me tako moti, če to voham, ko ima hčerka oblečeno… Mimogrede, tudi nekatera kupljena hrana, ki je že skoraj eno leto nisem jedla, mi strašno umetno smrdi, pa sem jo prej imela rada. No, malo sem zašla 🙂
Me veseli, da si tudi zašla.
Mi imamo pa dvoletnrga sinka, ki ima alergijo na jajca, mleko in pšenico. Po uvedbi Froscha se mu je stanje izboljšalo. Pred tremi meseci smo pridelali še enega atopika (punčko). Vendar zaenkrat krvni testi niso pokazali alergije. Stanje pa se je močno poslabšalo po uvedbi drugih praškov. Pikica pri pikici, čeprav sem na dieti. In zato mami mrzlično išče rešitev…
Jo bo potrebno mahnit v Celovec…
Pa še firbec: Mi smo doma pri Kranju – ste tudi vi z Gorenjske (glede na to, da hodite v Celovec)?
Lep dan in hvala za pomoč!!!
Bouha