za gripo zbolevamo že leta, za tamiflu zvemo šele zdaj
tamiflu je v sloveniji že vsaj tri leta, samo se ni delala taka reklama zanj. imele so ga vse lekarne.
kot je že povedal predhodnik – ospen nima veze z gripo, aspirin pa dobro blazi tezave, ki so povezane z virozami (aspirin+c je zakon!)
tamiflu ne skrajša bistveno poteka viroze/gripe, treba ga je začeti jemati v prvih 48 urah, da sploh pomaga.
BRAVO.točno to sem pomislil tudi jaz, namesto da bi nam te barabe smrdljive predisale zdravila proti gripi so nam VES ČAS LAGALI DA DRUGEGA ZDRAVILA KOT POČITEK PA PITJE VELIKIH KOLIČIN TEKOČINE IN TAKE PODOBNE BEDARIJE, NI. S tem so pokazali svoj pravi zanikrni gnojni kapitalistični obraz, kjer človek ni važen samo profit. in za to golazen naj bi jaz hodil delat v službo, jih raje podavim.
Lahko vprašaš zdravnika ali v lekarni, sicer se jih pa oglaševati ne sme, vsaj z imenom ne. Samoplačniški je Tamiflu po vsej EU, se pa precej razlikujejo cene (pri nas je še najcenejši), v Avstriji in Švici ca. 12.000. Ni pa to neko čudežno zdravilo, kot je bilo že rečeno, in pri nas ga trenutno ni možno dobiti.
Če redno zbolevate za gripo, je edina smiselna rešitev cepljenje.
So pa že ostali povedali, da se pri virusnih okužbah antibiotikov ne daje, ker niso učinkoviti. Če si dobila antibiotik, je bilo to zato, ker je bila bodisi bakterijska okužba oziroma sum nanjo.
se je pa treba zavedat, da se virusne okužbe v glavnem pozdravijo same od sebe, ker nekega res učinkovitega zdravila ni. Če so hude težave, je smiselno lajšanje simptomov. Pozdraviti se mora pa organizem sam s svojim imunskim sistemom.