Najdi forum

Za Gašparja

Gašper,

Daj že enkrat pojasni ljudem, kaj misliš ko napišeš anaerobni trening.
Pa valjda ne misliš, da je to zamenjava za delo z utežmi. Ko treniraš z utežmi si procentualno več časa v aerobnem kot v anaerobnem področju.
Ko jaz rečen anaerobni trening potem mislim na šprint v teku, kolesarjenju in podobno. Na kratko: kratkotrajna obremenitev z manj kisika kot ga mišice potrebujejo. Za to ne potrebujemo nobene uteži.

lp

“Izpadla” mi je beseda INTENZIVNA.

Torej: kratkotrajna intenzivna obremenitev z manj kisika kot ga mišice potrebujejo.

lp

Ko treniraš z utežmi si procentualno več časa v aerobnem kot v anaerobnem področju.

STEJES V CELOTNI ODSTOTEK TUDI CAS MED SERIJAMI??

Sedaj mi pa naj nekdo čisto po domače napiše, kaj je anaerobni in kaj aerobni trening in v čem je smisel posameznega.
hvala
LP Spela

Gašper,

Čas treninga je razlika časa ko si trening začel in trening končal. Če si nadeneš merilec srčnega utripa izbereš dva območja treninga med 65-85%MSU za aerobni del in 86-100%MSU(za slabo kondicijsko pripravljenost) ali 90-100%MSU(dobra kondicija) za anaerobno. Po končanem treningu poglej koliko časa si bil v katerem območju. Videl boš, da si večino časa bil v aerovnem območju.

Fali mi odgovor: zakaj govoriš o anaerobnem treningu. Kaj naj ljudje delajo ko jim to napišeš. Zakaj ne uporabljaš izraz : delo z utežmi, kot jaz uporabljam.

Spela,

Da ti nadolgo ne razlagam. Dober odgovor imaš na tem linku:

lp

Sicer se izraz anaerobni trening v tuji literaturi uporablja tudi drugace. In tudi dviganje utezi sodi v anaerobni sport (gre za to iz kje enrgija tokom dela). Seveda lahko na stvar gledas iz razlicnih kotov. Nima veze. Od sedaj naprej bom poimenoval delo z utezmi, ceprav ne gre le za to (lahko tudi vaje brez obremenitve le z lastno tezo, na trenezerjih itd.)

Btw: v enem postu omenjas kompliciranje v prehrani. Meritve telesne mascobe, idelane telesne teze, razlicnih idelanih obmocji po razlicnih formulah ki jih podajate ti in ta stran ki jo propagiras so netocne (razen ce gre za naprave ki jih navaden smrtnik ne bo uporabljal) in totalno kompliciranje.

Tvoj Btw ne razumem. Jaz ne propagiram nobeno stran. Jaz navedem tiste strani kjer najdem primerne odgovore.

Ne vem o kakšnih napačnih formulah govoriš. Saj si jih nisem, jaz ne te strani izmislili. Vse uporabljene formule najdeš v mnogih strokovnih knjigah ali internet straneh in vse jih obravnavajo na enak ali podoben način. A ti bereš kakšne druge strokovne knjige, ki govorijo drugače? Mogoče za “bilderje”?

Bolj resen rekreativec (tekač, kolesar) očitno ve dosti več kot ti. Niso vsi zaslepljeni z rastjo mišic za razkazovanje. Na srečo obstaja večina, ki jih tudi uporablja za kaj drugega. Ti uporabljajo tudi merilec srčnega utripa, ki jim dovolj natančno pokaže intenzivnost treninga in napredovanje( nižji pulz za enako obremenitev, nižji pulz v mirovanju). Tebi je dokaz napredovanja očitno večja mišica.
Za pulz se očitno ne zmeniš. Pozabljatš, da je navažnejša mišica, srce. Zato moramo paziti kako delamo z njo in zdaj končno imamo za “mali” denar kvaliteten pripomoček, ki bi tudi tebi včasih dal za misliti in bi si sigurno postavil vprašanje: je res zrdavo to kaj delam glede na znanje, ki ga imam?

lp

1) ne berem bilderskih knjig in revij , berem le strokovno literaturo, ce ne verjames si pridi ogledat mojo knjiznico
2)napredek v izgledu ne pomeni prirast misicne mase ampak predvsem nizji nivo mascobe.Vsaj o tem govorijo vprasanja na katera na tem boardu odgovarjam.Vprasanja o kondiciji in podobnem so redka in na njih ne odgovarjam
3) s formulami ki so objavljene na tej strani si ne bo pomagal nihce niti pri hujsanju niti pri pridobivanju misicne mase.Vsaj ne v realnosti.
4) Ce kdo zeli pravi rezultat naj se obrne na Maxximum team, kjer mu bomo svetovali kako pravilno in dolgorocno predvsem pa zdravo shujsati.
5) Sem bilder ( drugi sodelavci Maxximum teama niso) vendar to nima veze s tem kar svetujem na tej strani.Zato prenehaj z napadanjem bilderjev. Ce imas slabo mnenje o njih Ok vendar ne mesaj bildinga z drugimi temami.
6) glede znanja ki je predstavljeno na tej strani pa se le smejim ( v velikem delu), prav tako drugi ki se vsaj malo bolj spoznajo na prehrano in hujsanje ter trening z utezmi.Gre za tipicen komercijalni pristop z veliko brezveznega nakaldanja itd. Ce bi zelel dajati link na pucne strani je na netu toliko pametnejsega …Nima veze.

http://www.maxximum-portal.com

http://www.maxximum-team

??? Kaj je to? Kdo ima sploh prav, konkretno, kaj je sploh potem hujšanje ali preoblikovanje telesa? Eden drugega šimfate in opravljate? Najbrž bo Primož hud

Vajin molk pove vse! Gašper očitno propagira svojo spletno stran, ta pa je v glavnem bolj za tiste BB – beri, tiste, ki se ukvarjajo z razvojem mišic, čeprav je tudi vmes kaj zanimivega, vendar bistvo je, da je to bolj za BB.

Stran je bila res zasnovana za bb, fitnes in hujsanje. Torej teme podobne kot ta board.
Vendar portal sirimo in nameravamo tako nadaljevati. Namenjen je problikovanju telesa (lahko gre za misicno maso, hujsanje) , treningu ter zdravemu nacinu zivljenja. Ce pogledas zadnje clanke in nove teme na debati bos videl da se premika v tej smeri.
Osnova hujsanja je enaka pri vsakemu razlikuje se le v ekstremnosti. Bolj bos ekstremen dlje bo slo.

Ce prav pogledas moje odgovore tu na debati odgovarjam na vprasanja z svojim znanjem. Na koncu odgovora dam link na maxximumportal, kjer lahko bralec izve vec.
Ne zelim kritizirati nikogar in nobene strani vendar sem bil tokrat sprovociran od nekoga, ki ima ocitno veliko proti bb (pac mnenje veliko posameznikov) zaradi odgovorov, ki nimajo veze z bb. Le zato ker sem bilder.
Ali pa je zacutil konkurenco in zeli na ta nacin vplivati na ljudi, ki vsaj v vecini gledajo na bb negativno.

Od mnozice ljudi, ki jim Maxximum team svetuje je le 10% bilderjov ter veliko sportnikov in veliko ljudi, ki zeli shujsati ali le zdravo ziveti.

http://www.maxximum-portal.com

BTW: S tem se umikam in ne odgovarjam na podobne provokacije.Od sedaj naprej le povem svoje mnenje pri dolocenih temah.

New Report

Close