Najdi forum

Eva, zdravo!
Berem, da si posvojila otroka iz Makedonije.
Sem mamica iz Moskve posvojenega otroka. Zbiram informacije, kako samostojno posvojiti otroka tudi iz drugih držav. Te informacije bi služile ostalim parom.
Za prvi stik te prosim, da se mi oglasiš na [email protected]
Lepo te pozdravljam.
Žarek

Mene pa zanima zakaj podatkov javno ne objavite? Čemu take skrivnosti?
Če je vse po zakonu potem naj bo to javno dostopno vsem in ne v meglo zavito.

Kaj skrivate?

Jaz pa mislim, da se posvojitelji ne želijo javno izpostavljati, ne pa da skrivajo podatke, saj ni kaj skrivati. Da pa res deluje precej v meglo zavito, so pa krivi tisti, ki bi morali posredovati podatke, pristojne ustanove. Zakaj ni v njihovem interesu povedati, pomagati…, res ne vem. Tudi sama sem to dobro občutila.

Miškolinka,
meddržavna posvojitev otroka praviloma ni utečen postopek, ki bi ga lahko objavili na spletnih straneh in bi bil vsem enostavno na voljo. Zaenkrat še ne. Morda nikoli ne bo, ker je zadeva občutljiva. Vzrokov za to je več. Mislim, da je eden bistvenih, da države, ki dajejo v posvojitev svoje otroke to počnejo nerade. Pogoji za posvojitve se zato spreminjajo in neodgovorno se mi zdi objavljati zavajajoče informacije.
Vseeno želimo pari, ki nam je uspelo z mnogo truda samostojno posvojiti otroke zbrati čimveč čimbolj točnih informacij, da bi bilo naslednjim parom lažje, kot je bilo nam.
Žarek

Neumnost! Vse kar poveste po telefonu oz. mailu bi lahko javno napisali.
In pod xy nick imenoma napisat kako je pri vas potekalo tudi nima veze z izpostavljanjem.

Tu se greste nekakšne posrednike pri posvojitvah in delujete anonimno kot kriminalci.

Brez zamere ampak kjer je vse jasno in pošteno skrivanje ni potrebno.

S tem ne mislim, da bi moral posvojitev napisat ime, ampak kontakte, postopek, ceno kaj in kako pa ja.
Pod pogojem seveda, da je bilo res vse legalno.

Miškolinka,
kaj pravzaprav želiš?
Žarek

New Report

Close