za Bouho
Zivjo,
vse smo imeli splanirano, da se danes odpravimo v Celovec po prašek in ostale zadevščine, pa smo odkrili, da imamo na avtu preluknjano gumo :-((( Preden bomo to uredili, bo že prepozno za Reformhaus, ki se zapre ob 12.30. Tako bomo zdaj šli naslednjo soboto – upam, da bo le uspelo! A za prašek še vedno velja?
Pozdrav!
Pozdravljena!
Za prašek še vedno velja, če boste le lahko. Edino, če se bodo čez mejo v tem tednu odpravili moji starši (v tem primeru pa sporočim). Veseli me, da so na svetu še ljudje, ki si med sabo pomagajo. Upam, da bom lahko vrnila ali pomagala komu drugemu.
Pa še eno vprašanje – ali je Eucerin enako Unquentum emolliens (na prejšnjih forumih je govora o arašidovem olju v njem)?
Na pediatrični so mi za kožo svetovali kopanje v hipermanganu in malo olivnega olja v kopel. Vendar se stvar ni obnesla – ne vem ali je hipermangan ali olivno olje (dobila je nekaj pikic).
Za 30% Eucerin sem pa vprašala v lekarni – stane 3500 SIT (100 ml). Vendar ga bom naročila, čeprav je za poskus kar drago.
Lepo deževno soboto vam želim,
Špela
Eucerin ni isto kot Unguentum Emolliens (slednje je pravzaprav hladilno mazilo). Kaj pa če bi prosila pediatra za recept? A imate zdravnika v KR? Mi hodimo k dr. Paternoster – Zadravčevi in nam redno predpisuje Eucerin, ki je sicer res zelo drag. Ker je pa to bolj nova stvar, vsi zdravniki tega še ne poznajo, tudi v njihovih knjigah mogoče še ni (enkrat sem imela kar neprijetno situacijo z eno drugo zdravnico, ker ni vedela, o čem govorim…).
Sicer pa še ena dobra novica – v špajzi-ropotarnici (ki je pri nas kot en Bermudski trikotnik, jaz nikoli nič ne najdem) je moj dragi prejle našel še eno boco praška (oz. gela), tako da se lahko zmeniva in ti dobiš to, mi bomo pa itak šli v Celovec v soboto in bomo nabavili zaloge. Piši mi na mail, pa se bova zmenili.
Aha, kopanje. Našo deklico kopamo bolj redko (na en teden ali še manj) in to le takrat, ko je koža v redu, ko jo tudi čim manj srbi. Po nasvetu pediatrinje uporabljamo kopel Eucerin za občutljivo kožo (pa v redu je menda tudi Avene, nismo še poskusili). Voda blazno draži kožo, dr. Dragaševa priporoča čim manj kopanja, raje umivanje po tistih delih, ki to bolj rabijo (npr. kakšne smrdljive nogice :-)))
Glede kopanja. Moj sin je tudi atopik in smo dobili drugačna navodila. in sicer kopanje vsak dan, potem pa TAKOJ celo telo namazati z mazilom aqua eucerin . To počnemo sedaj že dobro leto in pol in zdi se mi, da koži na splošno odgovarja, seveda pa so občutljivi predeli tako tako. Kakor kakšen teden. Ampk drugje po telesu ima pa res lepo in zdravo kožo. Enkrat na tede ali pa še to ne, damo v vodo malo Eucerin oljne kopeli in približno enkrat na teden umijemo glavo. Baje da na ta način v telo dovajaš dodatno vlago. Navodila prav tako od dr. Dragoševe. Lep pozdrav,
Saša
Ne, ni govorila slovensko, me je pa pri hčerinih 5 mesecih prepričevala, naj jo neham dojiti zaradi AD, jo dam na flašo pa kakšno pirino kašico noter, in naj bi bil problem rešen!? Ne pa da se matram z dieto in iščem ne vem kakšno specialno hrano… Pa nekako se ji je zdelo pretirano, ker sem bila tako natančna glede tega, kaj je v določenem izdelku (možnost sledov arašidov). Bi bila pa menda že lahko navajena, da v tisto trgovino hodijo bolj “picajzlasti” ljudje – iz takih in drugačnih razlogov… Ja svašta.
Ti sporočim rezultate raziskave 🙂 Pa upam, da ne bo spet kakšnega gumidefekta 🙂