Draga Avguština,
prosim, napiši mi, katere prehranske dodatke jemlješ med dieto, da ne bom izumljala tople vode. Šele sedaj sem se zamislila, kako mi manjka vitaminov (pa ne na tej dieti, sedaj jih vsaj jemljem), ampak, prej, ob “normalni” prehrani. Domišljala sem si, da s pomarančo ali dvema in eno solato dobim dovolj, ampak daleč od tega, ker sem imela zelo pogosto vnete dlesni.
Lp, Aleša
Aleša mi je vzela vprašanje z jezika:) Kje pa se da kupiti vse te dodatke in v kakšni obliki so?
Včeraj sem po nekaj dneh prehranjevanja po Atkinsu (bye the way, počutim se zelo v redu) prvič naredila Ketoglur test in ne vem, ali naj bom z rezultati zadovoljna ali ne. Obarval se je sicer vijolično, vendar ne najtemneje. Ali to pomeni, da ga z nečem ˝lomim˝? Bi to lahko bil sir ali pa posebna salama?
Aleša, kako pa gre tebi? Kako dolgo že vztrajaš, kakšni so rezultati, se dobro počutiš…?
Pozdrave vsem.
1. Dodatke kupiš v lekarni, vse je v obliki tablet.
2. Ni nujno, da se ti listič pobarva zelo temno vijolično. Že odtenek svetlovijolične barve pove, da hujšaš. Počasi, a zanesljivo. Ko se ti bo obarval zelo temno vijolično, boš imela naslednji dan največ odbitka v dekagramih, včasih celo 1 kg.
3. Tudi pri siru ne smeš pretiravati – 110 gramov dnevno bo čisto dovolj. Kar pa se tiče posebne salame, pa izbiraj med tistimi, ki imajo oznako varovalnega živila – srček je na njih. Sama jem kuhano šunko, dietno posebno, vendar prevelike količine zaradi soli in nitritov upočasnijo hujšanje, ga pa ne prekinejo.
LP
Živjo, punce!
Predlagam, d si tiste, ki smo na Atkinsu, kdaj pa kdaj malo napišemo, izmenjamo izkušnje … Jaz jemljem za boljšo prebavo becunis čaj, ki je povsem naraven. Zanima pa me, kaj je mišljeno z eno skodelico solate dnevno? Nujno zelena ali je lahko recimo kuhano kislo zelje h kosu mesa? Če prav berem tabele, ima namreč zelena solata tako malo OH, da bi je lahko ogromnooo pojedla v enem dnevu, da bi dosegla 20 gramov OH???
Kos em prebrala Atkinsonovo knjigo, sem videla, da jo mnogi (zlonamerno?) narobe interpretirajo! Piše, da ni primerna za nosečnice in ledvične bolnike – a samo UVAJALNA dieta, ki traja 14 dni in je zelo striktna, drugače pa je to način vseživljnejske prehrane. V njej sem tudi končno našla odlogovor, zakaj moj trebuh zgleda skoraj po vsakem obroku kot ena velika žoga; čeprav imam le 7-8 kg nad normalno, jih že dve leti z ničimer ne spravim dol, napihnjena pa sem, kot bi bila ves čas v šestem mesecu nosečnosti.
A je možno, da se prebava spreminja? Pred leti sem imela daljše vegetarijansko obdobje (več let) in sem se krasno počutila, po drugem porodu pred tremi leti pa sem se začela rediti ne glede na prehrano. Pravzaprav mi teža stoji pri 64 kg, pa če se nažiram do nezavesti ali pa imam post. Edino pri Atkinsu mi gre dol!!!!
Kje ste kupile testne lističe? V Ljubljani jih ne morem dobiti, povsod mi rečejo, da jih že nekaj tednov ni.
Napišite še kakšen slasten recept ali pa vaš dnevni jedilnik, da vidim, če ne pretiravam s kislo smetano in majonezo, ki jo naredim sama (pravzaprav mi jo naredi mož) 🙂
Lep večer vsem!
Aleša
Kar se tiče solate ni nobenega problema po uvajalnih dveh tednih. Poješ je lahko kolikor ti srce poželi. Tudi kislo zelje lahko ješ, pa še dobro je za prebavo. Svetujem pa ti, da ob kuhanju zelja dodaš mleto kumino, da te ne bo napenjalo. Zelo pomaga!
Za majonezo je samo pomembno, da ne vsebuje sladkorja. Ker ti jo dela mož doma sam, verjetno ne doda sladkorja.
Odkar se prehranjujem po Atkinsonu, je tudi meni uplahnil trebuh. Ne samo zaradi izgubljenih kil. Po jedi enostavno nisem napihnjena, ne napenja me več.
Tudi meni se je prebava ustavila po drugem porodu. Pomagala sem si z odvajalnimi čaji. Ko pa sem kupila kromove tablete, ki vsebujejo tudi magnezij, kalij, mangan, železo, baker, selen in molibden, se mi je prebava že po treh (!!) dneh čisto popravila. Na stran grem vsako jutro, prej pa samo 2X na teden. Kromove tablete POWER MINS sem naročila preko založbe ROTIS (02 33 14 415), ker jih v lekarnah ali v t.i. domačih lekarnah nimajo. Priporočena dnevna doza je 2-4 tablete, sama pojem 4 dnevno. Po mojem mnenju tudi zavirajo apetit, ker sploh nisem lačna in sem začela spuščati večerje. Seveda je to stvar presoje vsakega posameznika, ampak to sem pač opazila pri sebi. Z dodajanjem kroma prehrani telo lažje predela OH in učinkuje na vrednost inzulina in tako tudi na težo. Če telo nima dovolj kroma, potrebuje več inzulina, kar pa pomeni, da postanemo lačni in jemo preveč.
Testni lističi dejansko niso tako pomembni, važno je, da tehtnica vsak dan pokaže nekaj dekagramov manj. Zato ti priporočam, da kupiš elektronsko, ki pokaže tudi dekagrame. Vsak minus v dekagramih ti pove, da si na pravi poti. Sama sem testne lističe uporabljala predvsem v začetku, ker mi je bila vijolična barva zelo velika motivacija. Zdaj jih nimam več, se pa vsako jutro stehtam in na ta način kontroliram svojo težo.
Želim ti lep dan kljub sivim oblakom in dežnim kapljam.
Avguština
Živjo, Avguština!
Prav pomirila si me. Še posebej pri solati. Mimogrede, se ti kaj sanja, koliko znaša ena skodelica, ki jo v knjigi ves čas omenja pri količini?
Krom bom naročila še sama, hvala za info. Na kateri stopnji diete si? Zanima me tudi, koliko teže si izgubila v prvih 14-ih dneh (v odstotkih, ker so kilogrami pač odvisni začetne teže).
Meni je apetit upadel že po nekaj dneh. Povsem mirno lahko grem mimo slaščičarne in ni se mi treba prav nič premagovati, preprosto ne lušta se mi.
Si mogoče našla še kakšne recepte, razen tisith, ki so v knjigi?
Lp, Aleša
Hvala vama, Aleša in Avguština, za vse informacije, ki sem jih dobila od vaju. Danes sem se prvič stehtala (prvič odkar izvajam Atkinsa) in izgubila sem skoraj 3 kg. Pa nisem tako srečna samo zaradi kil, ker vem, da to še nič ne pomeni, ampak zato, ker se odlično počutim in ne čutim prav nobene lakote ali sle po sladkarijah. Tako dolgo že več let nisem zdržala brez njih. Full sem vesela, da sem se odločila za ta način prehranjevanja. Avguština, koliko pa stanejo kromove tablete in za koliko časa zadostujejo, če jemlješ po 4 dnevno? Aleša, jaz sem Ketoglur test dobila v lekarni pri Bavarskem dvoru (v Ljubljani). Se strinjam, da se bi lahko spodbujale po netu. Jaz sem še v uvajalni fazi diete, tako da nimam še kakšnih posebnih receptov. Največ pojem sira, ker ga najlažje vzamem tudi na faks (laže kot npr. meso ali jajca). V kateri fazi pa si ti?
Še 1x hvala, enako pa tudi tebi, Flexi, za spodbudne besede!!! Javi se tudi ti, kako ti gre.
POZDRAVČKI od punce, ki že dolgo časa ni bila tako srečna.